eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS

📁 Články, Domácí soutěže, KNBL, Topstory 🕔17.1.2016
Pardubice vyhrály pro Sanderse, Zachrla setnul LIONS

Please enter banners and links.

Nevídaný kolínský úvod stál Opavu vítězství

Takovou smršť v Kolíně dlouho nepamatují. Medvědům spadlo do koše v první čtvrtině zápasu s Opavou prakticky vše, co vystřelili. 41 bodů a pouhé čtyři minuté střely z pole je fantastická vizitka přesných rukou. O pohodlné vedení 41-17 se bodově postaralo především trio Machač (10), Glover (9) a Bakič (8). A právě první jmenovaný, kapitán týmu David Machač, prožil patrně nejlepší zápas této sezony. Zaznamenal totiž 22 bodů a 11 doskoků, což mu vyneslo titul hráče utkání. Zápas se po výsledku z první periody pouze dohrával. Hosté byli otřeseni z průběhu a jakkoli pomaličku stahovali vysoké manko, méně, než na třináctibodovou ztrátu se nedopracovali. Kolín sice nasbíral 22 ztrát, z nich většina se udála ve „vlažnějším“ druhém poločase, ale díky tomu, že domácí lépe stříleli i doskakovali, mohli po zásluze oslavit desátý triumf v této sezoně. Velmi dobré utkání zahráli také Ličartovský, Bakič a Skinner, z nichž všichni nasbírali užitečnost nad 20. Nejlepšími střelci Opavy byli čtrnáctibodoví Cvek s Gniadkem. Kolín čeká už v pondělí TV duel na Folimance, Opava se v příštím kole utká ve středu doma s Brnem.

„Dnes se hrála jenom jedna čtvrtina, ve které, z pro nás nepochopitelných důvodů, jsme nebyli schopni reagovat vůbec na nic. Vypadalo to, že jsme basket úplně zapomněli. Tři čtvrtiny se potom už jen dohrávaly. My jsme se snažili, ale to už byla jen taková marná snaha, protože dneska jsme nebyli schopni dát ani dvojtakt. Kdybych měl dnes dvacet oddechových časů na každý poločas, tak bych je využil, ale to by to bylo dnes moc dlouhé utkání. Soupeřovi nás zjevně bylo líto, že jsme jeli takovou cestu, tak nám nenaložil víc. Výsledek 89:76 ještě vypadá dobře. Pro nás to byla taková pozdní silvestrovská kocovina. Nedovedu to pochopit, ale beru to i na sebe, špatně jsem připravil tým, špatně jsem zvolil základní sestavu. Je to poučení pro mě i pro tým do příštích bojů,“ konstatoval lodivod Opavy Petr Czudek.

„Cíl jsme splnili. Dopadlo to lépe, než jsme si mysleli. Já očekával boj do poslední minuty. A jak trenér soupeře nepochopil první čtvrtinu, tak já nechápu druhý poločas, kdy naši nejzkušenější hráči udělali velké množství chyb a ztrát. Ale bylo to určitě také dáno ztrátou koncentrace a únavou. Výhry si ale nesmírně cením, protože Opava hraje výborný basketbal. I když to dneska nevypadalo, tak se její hra těžko brání,“ řekl spokojeně kouč Kolína Predrag Benáček.

Pokračování: 1 2 3 4 5
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace