eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Drama v Mladé Boleslavi rozhodla Sládková | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Drama v Mladé Boleslavi rozhodla Sládková

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔31.1.2016
Drama v Mladé Boleslavi rozhodla Sládková

Please enter banners and links.

Velké drama v rámci 18. kola Bonver ŽBL viděli diváci v Mladé Boleslavi. Slovanka se přetahovala s pražskými Vysokoškolačkami po celý zápas včetně prodloužení, ale na své soupeřky nakonec nestačila. Zápas minutu před koncem nastaveného času rozhodla trojkou Andrea Sládková.

Opačný průběh mělo střetnutí posledního celku s druhým. Nymburk měl ve Strakonicích už během první půle dvouciferné vedení, definitivně rozhodl bodovou šňůrou po přestávce a generálku na odvetu EuroCupu bezpečně zvládl.

Souboj dvou účastníku Středoevropské ligy žen se odehrál v Mladé Boleslavi. Zápas mezi Slovankou a VŠ Praha byl velmi vyrovnaný, byť domácí nastoupily opět s velmi úzkou rotací. Přesto to byla Slovanka, která měla od úvodní čtvrtiny mírně navrch. Pražanky ztrácely do několika bodů a až trojka Pudlákové před poločasovou přestávkou je opět poslala do vedení.

Po přestávce se vedení neustále měnilo, domácí hráčky se mohly spolehnout na Srbky Gobeljičovou a Brajkovičovou. To nejzajímavější se událo až v samotném závěru. Oba týmy mohly vyhrát už v základní hrací době, nicméně Minarovičová a poté i Bakajsová minuly po jednom trestném hodu a zápas šel do prodloužení.

V něm se zpočátku více dařilo Slovance, Gobeljičová trefila trojku s faulem a domácí vedly o čtyři body. Z dálky však odpověděla Bakajsová. V prodloužení se po Denise Harapesové vyfaulovala i Ivana Brajkovičová a mladoboleslavským došly síly. Duel tak rozhodla minutu před koncem úspěšnou trojkou Andrea Sládková.

Pro Vysokoškolačky je to důležité vítězství, protože stále mají šanci na play-off. O něj budou bojovat s brněnskými Žabinami a Karlovými Vary, proti oběma soupeřům si ještě v následujících týdnech zahrají.

Nymburk po poločase dominoval

Poměrně jednoznačný a očekávaný průběh měl duel mezi posledními Strakonicemi a druhým Nymburkem. Favorit zápasu měl už v první čtvrtině dvouciferný náskok, který Strakonice stáhly jen těsně před přestávkou.

Začátek druhého poločasu domácím nevyšel, Nymburk nastřílel 10 bodů v řadě a tím definitivně rozhodl. Hostující kouč Kurucz mohl pošetřit své opory na čtvrteční odvetu EuroCupu v Miskolci, šanci dostaly všechny hráčky. Druhý celek ŽBL využil svých zkušeností i výškové převahy, rozdíl ve skóre narostl až na 36 bodů.

Výsledky nedělních utkání 18. kola Bonver ŽBL

Slovanka Mladá Boleslav – VŠ Praha 75:76 po prodl. (17:14, 34:35, 54:48, 62:62)

Brajkovičová 22 a 11 doskoků, Gobeljičová 20, Minarovičová 11, Novotná 10, Harapesová 8, K. Kuthanová 4 – Pudláková 18, Záplatová 15, Bakajsová (+ 12 doskoků) a Sládková po 10, Pohunková 8, Opočenská a T. Šípová po 5, Nováková 3, Mircová 2

Trestné hody: 16/21 – 9/13

Trojky: 5/18 – 9/28

Doskoky: 39 – 44

Ztráty: 13 – 15

Fauly: 19 – 20

U19 Chance Strakonice – DSK Basketball Nymburk 62:98 (15:24, 36:44, 55:71)

Malá 17, Vrančičová 14, Gaislerová 13, Dudáčková 6, Svobodová a Krejčová 5, Paroubková 2 – L. Šípová a Huňková po 18, Šikšniutéová 14, Bartáková 9, Mocová a Verlíková po 7, Bortelová a Taylorová po 6, Hlaváčová 5, Kusterová a Chomenčuková po 4

Trestné hody: 20/23 – 20/31

Trojky: 6/20 – 8/19

Doskoky: 35 – 48

Ztráty: 20 – 11

Fauly: 23 – 26

Zdroj foto: Tomáš Laš, VŠ Praha; vsbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace