eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk blízko skalpu obra, Colom byl však proti | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk blízko skalpu obra, Colom byl však proti

📁 Články, Topstory, VTB, Zahraniční soutěže 🕔31.1.2016
Nymburk blízko skalpu obra, Colom byl však proti

Please enter banners and links.

Basketbalisté českého mistra podlehli doma Kazani těsně 74-75, navzdory 24 bodům Chassona Randla.

Další kolo prestižní VTB ligy svedlo Nymburk s aktuálně druhým celkem soutěže – týmem Kazaně. Na rozdíl od poháru FIBA Europe se ve VTB lize dokážou svěřenci kouče Ginzburga namotivovat mnohem více a ani tento zápas v tomto ohledu nebyl výjimkou. Hosté sice zchladili nymburské obecenstvo dvěma slepenými trojkami v šesté minutě první desetiminutovky, leč k obratu zavelel trojkou kapitán Jiří Welsch. Sedm bodů Chassona Randla posunulo po deseti minutách hry dopředu Nymburk.

I ve druhé části museli Středočeši dotahovat, ačkoli tomu tak vůbec být nemuselo. Hosty drželo ve hře vynikající doskakování, Nymburk naproti tomu hrál strojově přesně a po poločase měl na svém kontě pouhé dvě ztráty (a po konci utkání jen 4!). Po De Zeeuwově koši vedli domácí 34-30, ale hosté šňůrou 9-0 dokonale obrátili skóre. Ještě impozantnější však byla otočka Nymburka, který stihl za 65 sekund odejít do šatny ve vedení 41-39! Po přestávce hosté zpřesnili mušku, ale hlavně utáhli šrouby v obraně, což spolu s výtečnou prací na doskoku neslo ovoce (54-55 po třech čtvrtinách).

Ránu do domácích vazů zasadili hráči Kazaně zkraje poslední periody. Milaknis a Colom proměnili své trojky a druhý jmenovaný zakončil dvojkou šňůru 8-0. Nymburk držel ve hře výborný Randle, jemuž zdatně sekundoval Jiří Welsch. Tři minuty před koncem po dalších bodech Randla Nymburk dokázal snížit na rozdíl jediného bodu a trenér hostů Pašutin si logicky vyžádal oddechový čas. O 80 sekund později bylo v nymburské hale ještě veseleji – to když Vojtěch Hruban vrátil českému mistrovi vedení (72-71). Na vypjaté situace ale mají v Kazani rozehrávače Quima Coloma, jenž proměnil dva útoky po sobě a UNICS vedl 72-75. Jenže Sant-Roos po time-outu nejprve snížil a Hruban měl na své ruce potencionální vítěznou střelu. K nelibosti domácích příznivců však minul a z nejtěsnější výhry 75-74 se raduje Kazaň.

ČEZ Basketball Nymburk – UNICS Kazaň (22:20, 19:19, 13:16, 20:20)

Body: Randle 24, Welsch 12, Vaughn 8 (7 doskoků), Dixon 7 – Colom 20 (7 doskoků a 5 asistencí), Milaknis 19, Kaimakoglou 12 (11 doskoků), Ponkrašov 9 (6 asistencí)

Doskoky: 34 – 47

Trojky: 6/20 – 11/37

Šestky: 6/7 – 10/16

Asistence: 16 – 16

Ztráty: 4 – 10

Fauly: 18 – 17

 

Foto: basket-nymburk.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace