eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk udržel neporazitelnost, Hradec Králové zničil Žabiny

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔19.12.2015
Nymburk udržel neporazitelnost, Hradec Králové zničil Žabiny

Please enter banners and links.

Basketbalistky Nymburka jsou stále bez porážky. V úvodním utkání 14. kola Bonver ŽBL proti Trutnovu otočily domácí hráčky nepříznivý vývoj a v posledních minutách vybojovaly už třinácté vítězství v letošním ročníku.

Velký debakl si z Hradce Králové odvezly brněnské Žabiny. Svěřenkyně Jana Bobrovského vůbec nezvládly poslední čtvrtinu, kterou prohrály o 28 bodů. Druhý brněnský celek Valosun doma uspěl, poradil si s VŠ Praha.

Nymburské hráčky vybojovaly výhru v závěru

Repríza loňského souboje o bronz byla velmi vyrovnaná. Trutnov v prvním poločase potvrdil skvělou formu a rychle si proti Nymburku vytvořil poměrně dostatečné vedení. S nástupem do druhé čtvrtiny vedla Kara dvouciferným náskokem a do poločasové přestávky jej bojovným výkonem udržovala.

Vedoucí celek ŽBL se ale nevzdal. Během druhé dvacetiminutovky vývoj utkání otočil, v závěru však šlo o každý bod. Nymburk do posledních minut vstupoval s dvoubodovým vedením, ale obě strany se dlouho nemohly prosadit. Třicet sekund do konce měla Andrea Ovsíková skvělou šanci vyrovnat utkání, ale nájezd z výborné pozice zahodila. Na druhé straně se po kombinaci prosadila Jessica Kusterová, čímž rozhodla o vítězi.

Trenér Rešetár si ještě vzal oddechový čas, ale Trutnov poslední akci nezvládl, navíc ztratil míč. Pivotka Chomenčuková potvrdila výhru 66:61 alespoň jednou úspěšnou šestkou. Nymburk si po boji udržel neporazitelnost v nejvyšší ženské soutěži.

Žabiny fatálně selhaly v poslední čtvrtině

Opačný vývoj měl duel v Hradci Králové. Domácí Lvice se proti Žabinám vytáhly, v sudých čtvrtinách podaly dominantní výkony a díky nim rozdrtily brněnské soupeřky 80:38. Přitom to na takový debakl dlouho nevypadalo.

Hradecké basketbalistky se prezentovaly výbornou obranou, často využívaly celoplošný presink a díky tomu už v poločase vedly rozdílem 21 bodů. Brňanky nechtěly odjet s porážkou, po přestávce zabraly, zejména Maja Vučurovičová dělala obraně Hradce velké problémy.

Demolice jihomoravského klubu začala nanovo s čtvrtou čtvrtinou. Hosté vůbec nestíhaly, hradeckým se dařilo jak v útoku, tak v obraně. Celkově poslední kvartu ovládly 32:4. Lvice trefily 13 trojek z 22 pokusů a donutily Žabiny k 22 ztrátám.

Valosun bez problémů

Druhý brněnský klub odehrál rozhodně lepší utkání. Proti mladým hráčkám VŠ Praha to ale neměl lehké. Družstvo reprezentačního trenéra Ivana Beneše v úvodu hodně zatápělo Brňankám, ale následná šňůra domácích 11:3 dodala Valosunu větší klid. Pražanky měly problémy na útočné polovině a v obraně se projevily absence podkošových hráček.

Osm minut před koncem vedly domácí o 22 bodů, na což už Pražanky nedokázaly reagovat. Valosun využil síly i zkušeností na pozici pivotek, Edita Šujanová si připsala 18 bodů a Lenita Sanfordová ji doplnila s 12 body.

Zítra jsou na programy poslední dva duely letošního roku. Slavia doma hostí Karlovy Vary a v souboji týmů ze dna tabulky Strakonice přivítají SBŠ Ostrava.

DSK Basketball Nymburk – Kara Trutnov 66:61

Informace budou doplněny.

Sokol Hradec Králové – BK Žabiny Brno 80:38 (14:12, 39:18, 48:34)

Stará 20, Andělová 11, Zavázalová 9, Křížová 8 a 13 doskoků, Rosenbaumová a Hartigová po 7, Matušková 6, Kuthanová a Buraová po 4, Hrušková a Lehtorantaová po 2 – Vučurovičová 17, Šoukalová 9, Holmqvistová 8, Holešínská 2, Kašpárková a Stoupalová po 1

Trestné hody: 11/12 – 4/9

Trojky: 13/22 – 0/13

Doskoky: 48 – 37

Ztráty: 16 – 22

Fauly: 19 – 13

Valosun Brno – VŠ Praha 78:58 (23:21, 43:31, 61:43)

Šujanová 18, Sedláková 13, Sanfordová 12, Vlková 10, Adamcová 7, Mrhálková 6, Vojtková a Beránková po 4, Kopecká a Švrdlíková po 2 – Sládková 15, Mircová 10, Záplatová 8, Nováková 6, Opočenská a Pudláková po 5, Krejzová 4, Šípová 3, Bakajsová 2

Trestné hody: 13/16 – 10/10

Trojky: 1/10 – 6/22

Doskoky: 46 – 33

Ztráty: 16 – 19

Fauly: 15 – 17

Zdroj foto: Luboš Lorinc; hradeckelvice.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace