eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Litoměřice i se Soukupem rozdrtily nymburské béčko | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Litoměřice i se Soukupem rozdrtily nymburské béčko

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔14.12.2015
Litoměřice i se Soukupem rozdrtily nymburské béčko

Please enter banners and links.

Velký souboj na čele Západní skupiny 1. ligy mužů sehráli basketbalisté Litoměřic a Nymburku. Domácí se dostávají do velké formy a svého rivala rozdrtili rozdílem 44 bodů. K tomu přispěl i navrátilec do sestavy, pivot Miroslav Soukup. Druhou výhru oslavili hráči Liberce, kteří si poradili s Trutnovem. Naopak do problémů se dostávají plzeňští basketbalisté.

Ve Východní skupině po dlouhé době vyhráli pardubičtí mladíci, když uspěli na půdě Šlapanic. Zvítězily i první dva celky skupiny. Opava vybojovala výhru nad Olomoucí a Hradec Králové kraloval na Vysočině.

Litoměřice nadělovaly

Litoměřice vrátily nymburské rezervě porážku z jejich palubovky i s úroky. Severočeši se pomalu derou do čela tabulky a Nymburk rozdrtili o 44 bodů. Už v poločase vedli domácí hráči 55:22 a jejich soupeři byli ve všech ohledech horší. I když se po přestávce trochu zmátořili, ve čtvrté čtvrtině demolice Nymburka pokračovala. Magickou stovku pak trefil výborně hrající Adam Žampach, autor 13 bodů a 17 doskoků.

Nymburk hrál duel bez tria opor, do utkání nezasáhli Martinové Peterka a Kříž ani Theodor Dlugoš. Naopak domácí významně podpořil Miroslav Soukup, který za 18 minut stihnul 24 bodů a 11 doskoků. Domácí dobře bránili a hodně bodů nastříleli z rychlých protiútoků.

Kondoři slavili podruhé v řadě

Své druhé vítězství si připsali liberečtí Kondoři a navázali na nečekaný úspěch z minulého kola. Proti Trutnovu se jim podařilo už první čtvrtinu vyhrát o deset bodů a to pro jejich sebevědomí hodně znamenalo. V 16. minutě vedli dokonce 48:27, ale následný pětiminutový úsek se bodově neprosadili a Trutnov manko stáhl. Přesto si domácí až do konce drželi bezpečný bodový odstup. V poslední minutě se sice hosté přiblížili na tři body, ale výhru potvrdil Lukáš Bartel z trestných hodů. Hvězdou utkání se stal Jiří Kejmar, jenž Trutnovu nasázel 33 bodů.

Daří se i píseckým Sršňům. Po překvapivé výhře v Plzni dokázali zdolat i pražskou GBA. Domácí byli po celou dobu jasně lepší a už před poločasem vedli o propastných 26 bodů. Jak ale často zmiňuje písecký kouč Janovský, velkým problémem jeho svěřenců jsou koncovky. V neděli opět v závěru selhali, ale díky obrovskému náskoku nakonec udrželi vítězství na své palubovce. Hosté sice přibrzdili nejlepšího střelce ligy Petra Šlechtu na osmi bodech, ale místo něj se chytil Zdeněk Kostohryz, autor 20 bodů, kterého doplnili Daniel Hejda a Radek Duda.

Plzeňští hráči v krizi

Problémy musí řešit v Plzni, místní tým totiž prochází herní krizí. Adept na Final Four soutěže vyhrál jen jediné z posledních pěti utkání. Tentokrát museli plzeňští basketbalisté skousnout porážku v Žitné ulici. I když byl zápas proti Sokolu Pražskému po celou dobu vyrovnaný, závěr vyšel lépe domácím. Oba týmy se střelecky trápily, ale ve čtvrté čtvrtině Sokolům spadly do koše tři trojky a nakonec plzeňské přehráli. Domácí bodově táhlo trio Kroutil, Štěpánek a Linhart, které nastřílelo 45 bodů z celkových 60.

Na vítěznou vlnu se vrátili hráči béčka USK. Po neúspěchu v Liberci zdolali na Folimance nováčka z Košíř. Mladé Sovy vyhrály každou čtvrtinu alespoň o dva body, v druhé půli byly jasně lepší. Vilém Svoboda pomohl k výhře 17 body a 11 doskoky.

Slavoj Litoměřice – Basketball Nymburk B 100:56 (Klimeš 26, Soukup 24 a 11 doskoků, Žampach 13 a 17 doskoků – Štegbauer 11 a 10 doskoků, Senohradský a Bělohradský po 10)

BK Kondoři Liberec – Kara Trutnov 87:80 (Kejmar 33, Honzák a Obešlo po 12, Mejstřík 10 – Kaša 21, L. Malý 19, Musel a M. Malý po 10)

Sokol Sršni Písek – GBA Praha 73:68 (Kostohryz 20, Hejda 15, Duda 11 – Dimitrijevič 13, Jovič 11, Drgoň 9)

Sokol Pražský – BK Lokomotiva Plzeň 60:54 (Kroutil 16, Štěpánek 15, Linhart 14 – Suchý 13, Kovanda 9)

USK Praha B – Basket Košíře 86:65 (Svoboda (+ 11 doskoků) a Štěrba po 17, Mareš 15, Ropek 11 – Vansa 21, Zach 9)

Zpravodajství ze skupiny Východ na další straně.

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace