eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Kondoři ulovili mladé Sovy a mají první vítězství v soutěži

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔8.12.2015
Kondoři ulovili mladé Sovy a mají první vítězství v soutěži

Please enter banners and links.

V první lize mužů umí vyhrát každý. Několik velkých překvapení totiž nabídlo 12. kolo druhé nejvyšší mužské soutěže v Česku. Především už není týmu, který by nevyhrál. Po jedenácti porážkách konečně poznali radost z vítězství liberečtí Kondoři a paradoxně se jim to povedlo proti vedoucímu týmu skupiny A, rezervě USK.

Velkých úspěchů dosáhli i písečtí Sršni na palubovce Plzně nebo pražští Sokoli na půdě Nymburka. Prohrál i dosud vedoucí tým skupiny B, Královští Sokoli nestačili na Zlín. Vývoj 1. ligy mužů se tak opět více zamotal.

Kondoři šokovali USK, úspěch slaví i nováček z Písku

Spousta překvapení byla k vidění v Západní skupině 1. ligy. To největší obstarali hráči Liberce. Kondoři do pátečního duelu neměli na kontě jedinou výhru, ale proti vedoucímu týmu rezervy USK se vyhecovali k výbornému výkonu. Jiří Kejmar táhl Liberec s 25 body a domácí si od poločasové přestávky drželi bezpečný bodový odstup. I když se Pražané snažili, blíž než na šestibodový rozdíl se nedostali. Pro outsidera soutěže je to ohromný úspěch a vzpruha do budoucna.

Podobný šok připravili hráči Písku v Plzni. Domácí na ambiciózního nováčka nestačili, katastrofou byla třetí čtvrtina, kterou Lokomotiva prohrála 10:26. Písecké Sršně už tradičně vedl Petr Šlechta, autor 33 bodů. On a Zdeněk Kostohryz trefili dohromady 11 trojek. Písek dohromady zaznamenal 15 trojek z 26 pokusů a to byl jeden ze základů nečekaného úspěchu. Tentokrát se nedařilo domácímu tahounovi Václavu Honomichlovi, jenž trefil jen dvě ze 14 střel.

Pražský Sokol překvapil v Nymburku

Podobně selhala i rezerva Nymburku. V nedělní dohrávce nestačil favorizovaný celek na pražské Sokoly. To přitom hrál s mladíky z A-týmu mimo Martina Peterky. Hosté byli prakticky celý zápas ve vedení, ale klíčový úsek se odehrál až sedm minut před koncem. V tu chvíli Sokoli nedovolili Nymburku skórovat více než tři minuty a vybudovali si náskok sedmi bodů. Když už se Nymburk opět přiblížil, jeho hráče trojkou zchladil Filip Kroutil. Na víc už se Středočeši nezmohli. Nedařilo se Matěji Svobodovi, domácím pak už nepomohl ani Martin Kříž, autor 15 bodů a 21 doskoků. Sokoli si vítězství vybojovali kvalitní obranou a malým počtem ztracených míčů.

Litoměřice se tlačí na špičku tabulky

Na špici tabulky se po špatném startu derou Litoměřice. V pátek zdolaly Košíře na jejich palubovce i přes naprosto mizernou úspěšnost trestných hodů. Celkem hosté trefili jen tři ze 17 pokusů z čáry trestného hodu, deset šestek zahodil pivot Martin Klimeš. Ten to ale vynahradil výborným výkonem v jiných ohledech, cekem nasbíral 31 bodů, devět získaných faulů a osm doskoků. Domácím nepomohlo ani představení Miroslava Vansy, autora 30 bodů. Severočeši byli lepší ve střelbě z pole a více se vyvarovali ztrát.

V nedělní dohrávce uspěl kromě Sokolů i další pražský celek. Akademie GBA sehrála v Trutnově vyrovnaný zápas, ale v úplném závěru rozhodla o svém vítězství. I když Jakub Kaša dokázal snížit na rozdíl jediného bodu, v následné šestkované byli hosté úspěšní. Důležitý koš s faulem trefil Diamond Onwuka, který dvě a půl minuty před koncem zvýšil rozdíl ve skóre na čtyři body. Opora GBA Djordje Dimitrijevič trefila 21 bodů včetně čtyř trojek.

BK Kondoři Liberec – USK Praha B 83:75 (Kejmar 25, Hojdar a Obešlo po 13, Mejstřík a Bím po 11 – Mareš 15, Štěrba 13, Ropek 10)

BK Lokomotiva Plzeň – Sokol Sršni Písek 68:88 (Říha 15, Lejsek 13, Honomichl a Kovanda po 10 – Šlechta 33, Kostohryz 18, Hejda 13)

Basketball Nymburk B – Sokol Pražský 61:67 (Kříž 15, 21 doskoků a 11 získ. faulů, Svoboda 14, Dlugoš 11 – Kroutil 17, Brůha 14 a 12 doskoků, Štěpánek 12)

Basket Košíře – Slavoj Litoměřice 75:84 (Vansa 30, Zavadil 14 a 12 doskoků, Kozubík 13 – Klimeš 31, Žampach 17, Kubizňák a Bašta po 14)

Kara Trutnov – GBA Praha 72:80 (Kaša 25, Musel 15 a 11 doskoků, M. Malý 10 – Dimitrijevič 21, Onwuka, Weiss a Drgoň po 14, Kozák 12)

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace