eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Královští Sokoli vedou 1. ligu, Plzeň i USK zaváhaly | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Královští Sokoli vedou 1. ligu, Plzeň i USK zaváhaly

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔16.11.2015
Královští Sokoli vedou 1. ligu, Plzeň i USK zaváhaly

Please enter banners and links.

Tabulka druhé nejvyšší soutěže mužů se pořádně zamotává. Na čele východní skupiny se osamostatnili hradečtí Sokoli a mají nejlepší bilanci z celé soutěže. Naopak ve skupině Západ je situace velmi vyrovnaná. O první místo se totiž stále uchází sedm celků. Překvapivé porážky museli skousnout hráči Plzně a rezervy USK. V moravském šlágru kola uspěla domácí Vysočina, přes nervydrásající koncovku porazila Olomouc.

Hradec Králové na čele soutěže

Nejlepším týmem celé 1. ligy je po 9. kole Hradec Králové. Královští Sokoli měli proti sobě v neděli lehčího soupeře. S Havířovem nepřijel ani klíčový pivot Jan Koloničný, který den předtím odehrál zápas v dresu NH Ostrava na palubovce USK. Slezané do poločasu překvapivě vedli, bodově se činil zkušený Ondřej Šiko.

Po přestávce ale domácí Sokoli zcela dominovali. Druhý poločas ovládli v poměru 40:13. Projevila se kvalitnější a zkušenější lavička vítězů. Nejlepším střelcem utkání byl tradičně Tomáš Kiršbaum, autor 21 bodů a devíti doskoků. Pivot hostů Šiko měl problémy s fauly a odehrál jen 19 minut.

Podobně jednoznačný úspěch vybojovali basketbalisté VŠB Ostrava. Zlínskému soupeři chyběli klíčoví hráči, brněnské posily David Nehoda a Radek Pumprla do Ostravy nedorazily. I když se zlínský tým svému sokovi několikrát v utkání přiblížil, definitivní rozhodnutí dala VŠB na začátku čtvrté čtvrtiny. Šňůra 18:2 jim přinesla druhé vítězství v letošní sezóně. Tři hráči Báňské nastříleli po 15 bodech.

Sedlák pohrdl darovanou šancí, Vysočina uspěla nad Olomoucí

Šlágr kola ve východní skupině mezi Vysočinou a Olomoucí dospěl až do vyrovnané koncovky. I když se Hanáci dostali během poslední periody do vedení, Jihlavu spasily trojka Strážnického a následné body Číhy a Šouly. Marek Sehnal sice kontroval trojkou, ale tříbodové manko po trestných hodech Číhy už hosté nesmazali. Přitom dostali skvělou možnost. Rozhodčí zapískali faul při pokusu Jakuba Sedláka z poloviny hřiště a centr Olomouce mohl vyrovnat. První šestku ale netrefil a se zahozeným pokusem dvě sekundy před koncem už olomoučtí nic neudělali. Hanáci prohráli třetí z posledních čtyř klání.

Pardubičtí mladíci v krizi

Také pardubičtí hráči bojují s výpadkem formy. Třetí porážku v řadě zaznamenali na palubovce Brna. Opět se projevila absence klíčových hráčů nastupujících v A-týmu. Východočeši přijeli na jih Moravy jen s osmičkou hráčů. Brňané byli na doskoku velmi aktivní, posbírali 61 míčů pod oběma koši a tři hráči měli dvouciferný počet doskoků.

Pardubice klasicky doháněly manko v posledních minutách, ale ani tentokrát se jim nepovedlo dotáhnout duel k úspěchu. Výhru pojistil trestnými hody Marian Hrabovský.

Na vítězné vlně se vezou v Opavě, béčko vyhrálo potřetí za sebou. Se Šlapanicemi neměl slezský tým velké potíže, ten se opět spoléhal na tříbodovou střelbu. I díky 11 proměněným pokusům z dálky Opava roznesla Jihomoravany. Ceněnou stovku trefil Rostislav Dragoun, nejlepší střelec svého týmu.

Královští Sokoli – TJ Start Havířov 75:47 (Kiršbaum 21, Mahler 13, Majerík 12, Lachman 10 – Šiko 14, Lyčka 12, Palát 8)

VŠB Ostrava – SKB Zlín 93:63 (Urbánek, Janík a Mrkva po 15, Leczo 13, Sedlařík 11 – Šušák 23, Krutílek 20, Kadlčík 8)

BC Vysočina Jihlava – Basketbal Olomouc 73:71 (Číha 23, Šoula 17, Maňák 11 – Sedlák 23, Moravec 16, Sehnal 7)

JBC MMCITÉ Brno – BK Synthesia Pardubice 82:75 (Hrabovský 21 a 11 doskoků, Müller 16, Jedovnický 11 a 10 doskoků – Příhonský 18, Potoček 16, Šoukal 15 a 13 doskoků)

BK Opava B – Sokol Šlapanice 100:68 (Dragoun 19, Vlček 15, Ihring 12, Branda a Dihel po 11, Kvapil 10 – Rotrekl 22 a 13 získ. faulů, Vaněk 9)

Zdroj foto: Luboš Lorinc; www.luboslorinc.cz; Facebookový profil Sokol PP Hradec Králové 2

Pokračování: 1 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace