eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Herní kolaps a porážka. Žabiny ztratily dobře rozehraný duel

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔7.11.2015
Herní kolaps a porážka. Žabiny ztratily dobře rozehraný duel

Please enter banners and links.

Fatální výpadek v závěrečných minutách zapříčinil porážku brněnských Žabin s Nymburkem. Domácí basketbalistky měly v 10. kole Bonver ŽBL výborně nakročeno k výhře, ale v posledních pěti minutách netrefily koš a odplata za loňské vyřazení v play-off jim nevyšla. Nymburk je stále neporažený, k dnešnímu úspěchu mu pomohla uzdravená Veronika Bortelová.

Další šlágr kola v Hradci Králové opanovaly domácí basketbalistky, které zdolaly rozjetou Slavii Praha. Lvice udržely své soupeřky na úspěšnosti střelby pod 35 procent.

Kolaps na konci stál Brňanky vítězství

Odveta loňského čtvrtfinále play-off se Brňankám skutečně nepovedla. Přitom duel měly výborně rozehraný. Už v prvním poločase k zisku mírného náskoku bodově pomáhala dvojice Kašpárková a Stoupalová. Navíc v obraně se jim dařilo držet na uzdě opory Nymburka Šikšniutéovou a Kusterovou.

I když po přestávce začala Kusterová přidělávat problémy obraně Brňanek, v útoku se Bobrovského svěřenkyně agresivně tlačily do zakončení a vedení narostlo až na 10 bodů. Pět a půl minuty před koncem trefila agilní Maja Vučurovičová dva trestné hody, ale na to hra Žabin naprosto zkolabovala. Domácí se nebyly schopné prosadit, na hřišti si spíše překážely a rychlý úpadek nezastavila ani Hana Horáková.

Nymburk trefil 15 bodů v řadě a duel otočil. Janu Bobrovskému nepomohly ani tři oddechové časy k tomu, aby jeho hráčky zvrátily vývoj. Když už se do dobré pozice pod košem dostala některá z Brňanek, narazila na dlouhé ruce Ukrajinky Chomenčukové. Pro hosty byl také klíčový výkon Jessicy Kusterové, která se v druhé půli rozehrála a nakonec zaznamenala 19 bodů, 12 doskoků a 8 získaných faulů.

Hradec v poslední čtvrtině zvrátil zápas se Slavií

Hradec získal po úspěchu na Valosunu další cenný skalp. Vítězství proti Slavii se nerodilo vůbec lehce. Pro Lvice bylo podstatné ubránit Američanky Vaughnovou a Johnsonovou, ale to se jim dařilo jen z části. Přesto měly navrch, mírné obtíže v obraně kompenzovaly dobrým útokem. Slávistky si slabší úsek vybraly na začátku druhé čtvrtiny, když domácí vedly až o 17 bodů. Naštěstí pro ně se po oddechovém čase zlepšily a díky trojce Tesaříkové uzavřely poločasový rozdíl na 11 bodech.

Třetí čtvrtina už patřila Pražankám. Dařilo se americkým oporám a dvě trojky během 20 sekund trefila Mirjana Beronjaová. V závěrečném dějství trefila srbská rozehrávačka dalších pět rychlých bodů a s domácími to nevypadalo dobře. Následný herní výpadek byl pro Slavii osudným. Trenérka Hradce Romana Ptáčková využila svých pivotek a navíc má ve svém středu Kateřinu Křížovou. Zkušená hráčka dala klíčový koš s faulem dvě minuty před koncem a po její asistenci Kateřina Zavázalová zvyšovala už na 73:62.

Hradecké basketbalistky už si vítězství vzít nenechaly. Dvojice Krystal Vaughnová a Kalia Johnsonová vysázela dohromady 45 střel, ale jejich úspěšnost se dnes propadla téměř k 30 procentům. Pro Pražanky je to první porážka po měsíci.

BK Žabiny Brno – DSK Basketball Nymburk 65:70 (Vučurovičová 17, Kašpárková 11, Stoupalová 9 – Kusterová 19 a 12 doskoků, Bortelová 15, Bartáková 9)

Sokol ZVUS Hradec Králové – BLK Slavia Praha 77:67 (Zavázalová 16, Křížová 14, Kuthanová a Stará po 12 – Vaughnová (+12 doskoků) a Johnsonová (+ 11 doskoků) po 19, Beronjaová 15, Tesaříková 7)

Zdroj foto: BK Žabiny Brno; bkzabiny.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace