eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Brněnské derby lépe pro Valosun. Slavia se v Edenu trápila

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔14.11.2015
Brněnské derby lépe pro Valosun. Slavia se v Edenu trápila

Please enter banners and links.

První tři utkání 11. kola Bonver ŽBL ozvláštnila hned dvě derby. A v obou kraloval favorit. Očekávaný „boj o Brno“ ovládly basketbalistky Valosunu. Ve své hale na Vodové nedaly Žabinám šanci, ještě do poločasu si vybudovaly dvacetibodový náskok.

Ještě drtivější výhru zaznamenal USK v derby proti VŠ. Outsiderovi chyběly čtyři důležité hráčky a USK tak neměl se svými soupeřkami nejmenší problémy. Naopak se natrápila Slavia proti Slovance. Mladoboleslavský tým podal velmi dobrý výkon, ale v poslední minutě přišel o překvapivé vítězství. Duel rozhodla nájezdem Hana Nezdařilová.

Valosun v derby jasně vládl

Bitvu o Brno ovládl podle předpokladů domácí Valosun. Po vyrovnaném začátku domácí hráčky zabraly a zápas prakticky rozhodl pětiminutový úsek na konci první půle. Dané minuty totiž Valosun ovládl v poměru 15:1 a do přestávky si vytvořil dvacetibodový náskok. Velmi aktivní byla dvojice Eva Mrhálková a Edita Šujanová, obě nastřílely jen ve druhé periodě po osmi bodech.

Žabiny po přestávce vyrovnaly hru, přiblížily se na rozdíl devíti bodů, ale to bylo z jejich strany vše. Za posledních 15 minut trefily hosté jen 10 bodů, zatímco Valosun drtivě nabíral vedení. Rozdíl ve skóre se zastavil až na 31 bodech. Svěřenkyně Mariana Svobody byly ve všech ohledech lepší, více si hlídaly míč a spoléhaly se na jednodušší střely. Žabinám nepomohlo ani o deset získaných faulů více.

Valosun k výhře dotáhla pivotka Edita Šujanová, která dříve působila také v týmu soupeře. Třicetiletá basketbalistka nastřílela 19 bodů a doskočila čtyři míče. Bodově osamocená byla opora Žabin Maja Vučurovičová. Byla jedinou hráčkou s dvouciferným počtem bodů, k 20 bodům přidala i 12 doskoků.

Proti Slovance rozhodla Nezdařilová

Nečekané trápení měla Slavia v domácím prostředí se Slovankou. Outsider z Mladé Boleslavi nedal svou kůži lacino, se svým soupeřem se přetahoval o vedení až do poslední minuty. Nakonec ale slavily basketbalistky z Edenu.

Obvykle silná ofenzivní fáze Slavie si dnes vybrala svou daň ve slabší obraně. Slovanka ve druhé čtvrtině zabrala a Slávistkám nasázela 32 bodů. Od poločasového vyrovnání vývoje se oba týmy střídaly ve vedení. Do závěrečné minuty vstoupily lépe hosté, hráčky Mladé Boleslavi byly napřed o tři body. Veledůležitou trojku trefila srbská rozehrávačka Beronjaová a když se na to neprosadila Warnerová, měla Slavie poslední útok. A zkušená Hana Nezdařilová ho využila na jedničku. Trojka Harapesové už se neujala a Slavia získala vydřené vítězství.

V zápase se zaskvěla především Linda Tesaříková. Jejích 23 bodů při střelbě 9/11 z pole bylo pro duel velmi podstatných. V dresu Slovanky nasbíraly Tereza Vorlová a Kristýna Minarovičová po 20 bodech.

Kralování USK v Královce

Už včera bylo na programu derby v hale Královka, VŠ Praha se utkala s USK. Podle předpokladů nebylo co řešit, stejně jako každý zápas se soupeř USK držel jen úvodních pět minut. Od té doby se favorit rozjel a po celých deset minut nepovolil VŠ trefit jediný koš. Po šňůře 32:0 bylo hotovo.

USK drtil soupeře až do závěrečné sirény, rozdíl ve skóre dosáhl 67 bodů. VŠ navíc nemohla využít svých klíčových hráček Satoranské, Mainclové a nově i Záplatové a Pudlákové. Jejich absence se na výsledku hodně projevila. Nejlepší střelkyní byla Sonja Petrovičová s 24 body. Srbská forvardka si po zranění ruky stále drží vynikající formu.

VŠ Praha – ZVVZ USK Praha 37:104 (Pohunková 13, Šípová 8, Sládková 6 – Petrovičová 24, Hanušová 16, Kat. Elhotová 15, Burgrová 12)

Valosun KP Brno – BK Žabiny Brno 82:51 (Šujanová 19, Adamcová 14, Kopecká 13, Sanfordová 11 – Vučurovičová 20 a 12 doskoků, Holešínská 9, Stoupalová 6)

BLK Slavia Praha – Slovanka Mladá Boleslav 84:82 (Tesaříková 23, Johnsonová 17, Kr. Vaughnová 15, Beronjaová 11 – Vorlová a Minarovičová po 20, Gobeljičová 14, Harapesová a Brajkovičová po 10)

Zdroj foto: Valosun KP Brno; valosunbrno.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace