eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

V atraktivním duelu byly Američanky nad síly USK | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

V atraktivním duelu byly Američanky nad síly USK

📁 Články, Domácí soutěže, Reprezentace, Topstory, ŽBL 🕔11.10.2015
V atraktivním duelu byly Američanky nad síly USK

Please enter banners and links.

Úřadující vítěz ženské Euroligy, pražský USK našel po dlouhé době přemožitele. V přátelském utkání prohrál s americkou reprezentací, za kterou nastoupila i kmenová hráčka USK Danielle Robinsonová. Američanky potvrdily svou kvalitu a zejména díky výborné třetí čtvrtině jasně ovládly zápas. Během čtyř utkání evropské tour ani jednou neprohrály. USK během zápasu přišel o rozehrávačku Martu Xargayovou, která si poranila kotník. Zranění by však nemělo být dlouhodobé.

USK se před přestávkou dotáhl

Američanky přivezly do Evropy velmi silnou sestavu, nechyběla obrovitá Brittney Grinerová, tradiční opora Candace Parkerová nebo nejlepší hráčka letošní WNBA Elena Delle Donneová. Zápas měl od počátku svižné tempo, které udávaly zejména Američanky. Parkerová pálila rychle a přesně a USK ztrácel.

Po oddechovém čase se hra vyrovnala, Laia Palau pomohla snížit manko. Ve druhé periodě ale hostující celek nabíral čím dál větší vedení, Parkerová byla takřka nezastavitelná. Ránou pro USK bylo zranění nové posily Marty Xargayové. Španělská reprezentantka už do zápasu nenastoupila, ale zranění by nemělo být vážné.

I přes toto všechno začaly Američanky zmatkovat a před poločasovou přestávkou je zradila koncentrace. Spousta ztrát hostů pomohla Pražankám ke stažení manka na deset bodů.

Třetí čtvrtina rozhodla o vítězi

Nástup do druhé půle už patřil Američankám. Trenér Auriemma vyčinil svým svěřenkyním horší závěr prvního poločasu a Američanky si vzaly jeho slova k srdci. Hned na začátku mohli diváci vidět v ženském basketbalu velmi ojedinělou smeč, ale Brittney Grinerové míč v poslední chvíli vylétl z obroučky.

Kromě Kii Vaughnové byly Pražanky v útoku bezradné, k tomu Američanky trestaly každou chybu v obraně USK. Hezké akce Laii Palauové k bodům také nevedly. Po suverénní třetí čtvrtině amerického výběru už se utkání jen dohrávalo, hosté konečný rozdíl ještě navýšily.

Nejlepší hráčkou USK byla Kia Vaughnová, která zaznamenala 13 bodů a sedm doskoků. Hned pět hráček amerického týmu nastřílelo dvouciferný počet bodů. Candace Parkerová získala double-double za 20 bodů a 11 doskoků.

USK Praha – USA Basketball 53:85 (23:17, 32:42, 40:64)

Vaughnová 13, Hanušová a Ajdukičová po 9, Kat. Elhotová 7, Palauová 6, Burgrová 5, Xargayová a Kar. Elhotová po 2 – Parkerová 20 a 11 doskoků, McCoughtry 15, Delle Donneová, Grinerová a Stewartová po 10, Dupreeová 8, Vanderslootová 6, Robinsonová 4, Birdová 2

Trestné hody: 10/14 – 7/8

Trojky: 1/11 – 4/16

Doskoky: 27 – 38

Ztráty: 23 – 18

Fauly: 15 – 17

Zdroj foto: Luděk Šipla; uskbasket.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace