eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Lvice mají čtvrtou výhru v řadě, Slavia získala další cenný úspěch

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔8.10.2015
Lvice mají čtvrtou výhru v řadě, Slavia získala další cenný úspěch

Please enter banners and links.

Od úvodní porážky s pražským USK se hradecké Lvice drží opět na čele Bonver ŽBL. Basketbalistky Hradce Králové vyhrály i čtvrté utkání v řadě, proti nepříjemnému soupeři z Karlových Varů držely od poloviny druhé periody bezpečné vedení.

Další výhru má i ostravská SBŠ. Proti Slovance se Ostravankám vyvedla druhá půle a opět díky dvojici Youngová – Dušaničová svého soupeře zdolala. Vyrovnaný zápas viděli diváci v Trutnově, domácí Kara ale proti Slavii neuspěla. Trojice Američanek v dresu Pražanek byla k neudržení a zaznamenala celkem 71 bodů.

První vítězství v sezóně získaly hráčky VŠ Praha. V souboji týmů ze dna tabulky si poradily s U19 Chance Strakonice. 5. kolo ŽBL pokračuje dnes zápasem Nymburku s Valosunem Brno.

Ze sester Andělových se radovala Gabriela

Karlovarské basketbalistky dokazují, že se s nimi musí počítat. Proti hradeckým Lvicím začaly neohroženě a do 15. minuty držely s favoritem krok. Pak ale přišlo první střelecké zaváhání a Lvice se domácímu týmu bodově vzdálily.

Rozhodující moment se udál během třetí periody, kdy hradecké hráčky navýšily náskok na 16 bodů. Karlovy Vary sice ještě do konce čtvrtiny mírně stáhly manko, v poslední čtvrtině si Hradec klidné vedení udržel. První velký souboj sester Andělových skončil lépe pro hradeckou Gabrielu, ačkoliv rozehrávačka Varů Andrea byla tahounkou svého družstva. Pro Východočešky byla klíčem k úspěchu kvalitní obrana Julie Reisingerové, která skončila „jen“ na 14 bodech.

Youngová opět řádila, dotáhla SBŠ k další výhře   

V letošním ročníku se zatím daří i ostravské SBŠ. Celek ze severní Moravy napravil porážku z Hradce Králové a do mladoboleslavské Slovanky se pustil s velkou chutí. Hosté se sice chvílemi dostaly do vedení, ale po poločasové přestávce už vévodil ostravský klub.

Slovanka hrála komplikovanější basketbal, navíc ji srážely zbytečné ztráty. Na počátku čtvrté čtvrtiny Ostravanky vedly už o 19 bodů a bylo po zápase. Pavlátovy svěřenkyně ubránily opory Slovanky, pivotka Brajkovičová nasbírala jen čtyři body. Opět vynikly Vee Youngová a Latinka Dušaničová, cizinky v řadách Ostravy nasbíraly obě alespoň 20 bodů.

Američanky nad síly Trutnova

Trutnovské hráčky nedokázaly navázat na nečekaný brněnský úspěch a doma podlehly pražské Slavii. Přitom se svým rivalem v boji o čelo tabulky svedly vyrovnaný souboj až do konce. Domácím srazil vaz úsek na začátku druhé půle, který prohrály 0:12. I když hru ještě do konce třetí čtvrtiny vyrovnal, do vedení už se Trutnov nedostal.

Pražanky využily amerických posil ve svém kádru. Ani jediná z náhradnic Slavie se bodově neprosadila, zato trio Johnsonová, Vaughnová a Kritscherová nasbíralo dohromady 71 z celkových 86 bodů svého družstva. Oba týmy střílely se solidní úspěšností, Slavia se dostala nad 50 procent z pole. Výborně hrající Krystal Vaughnové chyběl jen jediný získaný faul k triple-doublu.

VŠ má první výhru

Souboj dosud prohrávajících týmů ovládly hráčky VŠ Praha. Proti mladému týmu ze Strakonic však Pražanky začaly mizerně. Zejména Drachovská dělala domácím velké problémy, ale na to se rozstřílela Monika Satoranská a VŠ otočila zápas. Do poloviny zápasu Strakonice trápily domácí tým, ale od třetí čtvrtiny se jejich manko zvyšovalo. Právě během třetího dějství měly Jihočešky výpadky v ofenzivě a Pražanky se bodově odpoutaly.

Hosté měly velké problémy na doskoku, Pražanky je jasně přeskákaly. Monika Satoranská i Petra Bakajsová získaly double-double. Střelecké výpadky Strakonic vedly k úspěšnosti střelby pouhých 34 procent.

Tradiční derby mezi Žabinami Brno a ZVVZ USK Praha se odehraje až v polovině ledna. Bonver ŽBL dnes pokračuje zápasem Nymburku s Valosunem Brno.

BA Karlovy Vary – Hradec Králové 54:67 (Reisingerová a Kušlitová po 14, A. Andělová 13 – Rosenbaumová 12, Křížová a Zavázalová po 11)

SBŠ Ostrava – Slovanka Mladá Boleslav 83:68 (Youngová 24 a 11 doskoků, Dušaničová 20, Kovářová 11 – Minarovičová a Vorlová po 12, Gobeljičová 11)

Kara Trutnov – BLK Slavia Praha 82:86 (Pazderová 20, Vondráčková 16 a 10 získ. faulů, Cadyová 15 – Vaughnová (+ 10 doskoků) a Johnsonová po 26, Kritscherová 19)

VŠ Praha – U19 Chance Strakonice 76:61 (Bakajsová 16 a 10 doskoků, Pudláková 15, Satoranská 14 a 10 doskoků – Gaislerová 18, Drachovská 14, Vrančičová 10)

Zdroj ilustrační foto: Luboš Lorinc; hradeckelvice.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace