eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Karlovy Vary opět uspěly, tentokrát vyloupily ostravský Tatran

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔25.10.2015
Karlovy Vary opět uspěly, tentokrát vyloupily ostravský Tatran

Please enter banners and links.

Úspěchy karlovarských basketbalistek pod trenérkou Marcelou Krämer neberou konce. Mladý západočeský tým uspěl v Ostravě díky agresivní obraně a taktickému výkonu. V dohrávce 8. kola Bonver ŽBL si nakonec odvezl výhru o 20 bodů. O tu se postarala zejména dvojice Dana Kušlitová a Julia Reisingerová.

Druhé vítězství v řadě mají také basketbalistky Trutnova. Bronzové medailistky z loňské sezóny vyhrály nad Slovankou rozdílem 30 bodů díky kvalitní ofenzivě. Osmička bojovnic v bílých dresech zlomila utkání ve třetí periodě.

Začátek karlovarským vyšel

Překvapení celé soutěže Karlovy Vary jsou nadále na vítězné vlně. Po nečekaném vítězství nad brněnskými Žabinami získaly Západočešky i cenný skalp v Ostravě. A za výhrou si šly už od prvních minut. Již tradiční opory Varů, dvojice Kušlitová – Reisingerová, byly v úvodu bodově hodně aktivní. A protože se domácí nemohly proti agresivní obraně prosadit, vedly hostující hráčky v první čtvrtině už 27:11.

Domácí družstvo se během druhé čtvrtiny zmátořilo, po třetí osobní chybě Resingerové začaly Ostravanky stahovat manko. Těsná obrana karlovarských však byla pro domácí nepříjemná a zahraniční opory SBŠ Dušaničová a Youngová s ní měly velké problémy.

Domácí během druhé půle odpadly

Tvrdá hra svěřenkyň Marcely Krämer na Ostravu platila. Do toho hrály Karlovy Vary více takticky a kombinační hrou opět navyšovaly své vedení. Na konci třetí čtvrtiny byly hráčky SBŠ zoufalé a jen těžko se prosazovaly. V poslední periodě už si neunavitelné basketbalistky hostů hlídaly svůj náskok.

Závěr okořenila hodně agresivní hra a soubojům Julie Reisingerové a Vee Youngové nechyběla ani slovní přestřelka. Nakonec to byla právě Reisingerová, která donutila svou sokyni k těžkým střelám. Mladá pivotka navíc trefila posledních deset bodů v poslední čtvrtině a společně s Danou Kušlitovou dotlačila Karlovy Vary ke čtvrté výhře v letošním ročníku.

Pazderová byla téměř neomylná a Trutnov si poradil se Slovankou

Trutnovské basketbalistky využily euforii z vítězného derby proti Hradci Králové a výborným útokem ovládly i zápas proti Slovance. Outsider z Mladé Boleslavi byl velmi nepříjemným soupeřem, což dokazoval od úvodních minut. Každá hráčka byla schopná ohrozit koš, nejvíce se prosazovala Kristýna Minarovičová.

Během druhé desetiminutovky Trutnov nasázel devět bodů v řadě a od svých soupeřek se bodově odpoutal. Po přestávce domácí Kara definitivně rozhodla. Hráčky Slovanky nedaly za pět minut hry ani bod a především díky duu Uhrová – Pazderová si Trutnov vytvořil bezpečné vedení.

Skvěle sehraná třetí čtvrtina byla klíčem k úspěchu Východočešek. Slovanka se svým závěrečným tlakem už vývoj duelu nezvrátila. Výborným výkonem se uvedla pivotka Lenka Pazderová, která za celý zápas minula jedinou střelu a nasbírala celkem 24 bodů. I s pouhými osmi hráčkami Trutnov získal jasné vítězství. Kromě toho obrana Trutnova donutila soupeřky k 27 ztrátám oproti svým 10.

O zbylých zápasech 8. kola Bonver ŽBL jsme psali již dříve. Souhrn utkání Valosunu Brno se Strakonicemi nabízíme ZDE, dvojici sobotních duelů ZDE.

SBŠ Ostrava – BA Lokomotiva Karlovy Vary 57:77 (Dušaničová 20, Youngová 17 a 11 doskoků, Williamsová 8 – Kušlitová 27 a 10 doskoků, Reisingerová 20, Malečková 9)

Kara Trutnov – Slovanka Mladá Boleslav 93:63 (Pazderová 24, Uhrová 14, Nagyová 13 – Gobeljičová 16, Minarovičová 14, Warnerová 10)

Zdroj foto: Pavel Netolička; SBŠ Ostrava

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace