eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Juniorka Reisingerová šokovala Strakonice! Trutnovanky si odvezly cenné vítězství

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔3.10.2015
Juniorka Reisingerová šokovala Strakonice! Trutnovanky si odvezly cenné vítězství

Please enter banners and links.

Úžasným výkonem ve 4. kole Bonver ŽBL se prezentovala vycházející hvězda českého basketbalu Julia Reisingerová. V páteční předehrávce pomohla 10 body v posledních třech minutách otočit zápas ve Strakonicích a v klání mladých družstev získala pro Karlovy Vary důležité vítězství.

Rovněž Trutnov překvapil, když si z palubovky brněnského Valosunu veze vítězství o šest bodů. I přes předcházející vítězství letos Brňanky nepředvádí velké výkony a množství ztrát je stálo bod navíc proti bronzovému týmu z loňské sezóny.

Souboj pražských celků dopadl lépe pro Slavii, které pomohla především Kalia Johnsonová. Hradec Králové i bez Michaly Hartigové snadno uspěl proti Ostravě. Duel mezi mladoboleslavskou Slovankou a Žabinami Brno je na programu zítra.

Pražské derby pro Slavii

Hradec navázal na dvě předchozí vítězství a i přes trable s marodkou přehrál v domácím prostředí Ostravu. Domácím chyběla Michala Hartigová, ale to Lvicím nevadilo. Už po pěti minutách hry se hradecké hráčky dostaly ke své hře a získaly dvouciferné vedení. SBŠ se do poločasové přestávky vrátila do zápasu, ale ve druhé půli už Hradec dominoval. Skóre 50:28 hovoří jasně.

SBŠ se nedařilo střelecky a platný nebyl ani double-double Vee Youngové. V dresu domácích se blýskla Tereza Kuthanová, autorka 18 bodů a osmi doskoků. Alespoň osm doskoků posbíraly další tři hráčky Hradce.

Pražské derby skončilo lépe pro domácí Slavii. Ta proti VŠ naprosto ovládla prostor pod oběma koši, Vysokoškolačky doskočily jen 20 míčů. Slavia se spoléhala zejména na pětici Johnová, Nezdařilová, Vaughnová, Johnsonová a Kritscherová. Všech pět basketbalistek odehrálo přes půl hodiny.

VŠ byla v úvodu naprosto neškodná, po devíti minutách bylo skóre 23:6 a schylovalo se k debaklu. Přesto se hostující družstvo fantasticky vrátilo do hry a těsně před poločasem vyrovnalo. Bodově se prosazovala hlavně Pohunková. Vysokoškolačky však po pauze opět selhaly v útočné fázi. Protože si Slávistky do konce udržovaly mírné vedení, mohly slavit vybojovaný úspěch. Kalia Johnsonová zaznamenala 25 bodů a 14 doskoků.

Trutnov překvapil v Brně

Po debaklu s Nymburkem měl Trutnov co napravovat. Ale na palubovce brněnského Valosunu to na slušnou nápravu nevypadalo. Spousta ztrát na obou stranách kazila dojem z utkání dvou favoritů na medaile. Přesto měl Trutnov převahu pod košem a zejména Američanky Fallová a Cadyová sbíraly hodně doskoků.

Valosun před poločasem vedl až o sedm bodů, ale větší vedení nezískal. To se mu nakonec stalo osudným ve třetí čtvrtině, kdy si trutnovská Kara vybudovala podobný náskok. V poslední čtvrtině si Brňanky nevěděly rady s obranou Fallové a Černohorky Miloševové. Navíc se dvě minuty před koncem vyfaulovala v té době výborně hrající Veronika Vlková a Trutnov už si vítězství vzít nenechal. Překvapivý úspěch stvrdila trestnými hody Jamie Russellová.

Reisingerová šokovala triple-doublem ve Strakonicích

Vynikající výkon podala ve Strakonicích Julia Reisingerová. Teprve sedmnáctiletá pivotka Karlových Varů se už chystá překonávat rekordy své maminky Petry. O důležité vítězství Západočešek se zasloužila v závěru páteční předehrávky 4. kola.

Takřka po celý zápas karlovarské basketbalistky vedly, ale úsek hry na začátku čtvrté periody prohrály 0:13 a mladé strakonické hráčky se opět dostaly do vedení. Po trojce a následných dvou trestných hodech Gaislerové se zdálo, že Strakonice získají první vítězství v sezóně.

Poslední tři minuty utkání se změnily v noční můru Jihočešek. V tomto úseku totiž ztratily sedmibodové vedení a Karlovy Vary pod vedením Julie Reisingerové, Lindy Sehnalové a Evy Moučkové heroicky otočily vývoj. Bodová šňůra 17:0 byla šokem jak pro hráčky Strakonic, tak i pro domácí fanoušky.

Reisingerová dokončila duel s 34 body, 10 doskoky a 11 získanými fauly, celková užitečnost dosáhla čísla 46. Na sedmnáctiletou pivotku je to mimořádné představení. Poraženým nebyl nic platný ani návrat opory Ireny Vrančičové.

Hradec Králové – SBŠ Ostrava 89:59 (Kuthanová 18, Buraová, Stará a Zavázalová po 10 – Youngová 17 a 12 doskoků, Burzová, Dušaničová a Vojtíková po 10)

BLK Slavia Praha – VŠ Praha 80:66 (Johnsonová 25 a 14 doskoků, Kritscherová 18 a 12 doskoků, Johnová 15 – Pohunková 17, Nováková 12, Záplatová 11)

Valosun KP Brno – Kara Trutnov 72:78 (Šujanová 23, Vlková 14, Adamcová 9 – Russellová 16, Vondráčková 12, Fallová (+ 11 doskoků) a Cadyová po 11)

U19 Chance Strakonice – BA Karlovy Vary 62:72 (Gaislerová 19, Vrančičová 14, Krejčová 9 – Reisingerová 34 bodů, 10 doskoků a 11 získ. faulů, Sehnalová 14, Moučková 10)

Zdroj foto: Pavel Netolička; sbsostrava.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace