eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Faktor Reisingerová opět zafungoval a Karlovy Vary šokovaly Žabiny!

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔18.10.2015
Faktor Reisingerová opět zafungoval a Karlovy Vary šokovaly Žabiny!

Please enter banners and links.

Karlovy Vary zatím v letošní sezóně září. S nejmladším družstvem v lize šokovaly dalšího favorita, po úspěchu nad pražskou Slavií ve 3. kole si poradily i s Žabinami. Ještě loni účastník Euroligy zaspal první čtvrtinu a na své soupeřky už se nedotáhnul. V dresu Varů opět zářila pivotka Julia Reisingerová, která v minisouboji zničila Maju Vučurovičovou.

Brněnské kluby neměly svůj den, konkurenční Valosun si ze Slavie odvezl obrovský debakl. Slávistky byly takřka neomylné a díky vynikající úspěšnosti střelby porazily Valosun o 45 bodů.

Vynikající úvod Karlových Varů

Největší překvapení kola se událo v Karlových Varech. Mladý tým domácích si vyšlápl na brněnské Žabiny a získal už třetí výhru v sezóně. Pro tým s věkovým průměrem pod 20 let je to obrovský úspěch.

Na ten zadělaly domácí hráčky už v první čtvrtině. Žabiny nedokázaly ubránit duo Kušlitová a Reisingerová. Když Kušlitová trefila střelu a na tabuli svítil stav 9:0, už to trenér Bobrovský nevydržel a vzal si oddechový čas. Ani po něm ale Brňanky nezačaly otáčet vývoj. Do konce poločasu přece jen stáhly manko, zejména díky Ulrice Holmqvistové. Švédská pivotka prostředí Karlových Varů zná z loňské sezóny, kde působila.

Reisingerová opět k neudržení

Žabiny zkoušely zónovou obranu a ta dělala domácím problémy. Jihomoravanky ale v útoku nezářily a díky trojkám Andělové a Sehnalové si Vary držely dvouciferné vedení. Bezpečný bodový odstup nakonec utkání rozhodl.

Ve čtvrté čtvrtině se totiž rozdíl ve skóre smrskl na tři body, karlovarské basketbalistky daly první body až po téměř šesti minutách. Závěr ovšem zvládly. Nejdříve se vyfaulovala Holmqvistová a když Klára Křivánková minula trestný hod necelé půlminuty do konce, bylo o překvapivém vítězi jasno. Úspěch karlovarských stvrdila dvěma úspěšnými šestkami hvězda utkání Julia Reisingerová.

Brňanky se dopustily 25 ztrát a na to doplatily stejně jako o den dříve Hradec Králové v Trutnově. Hostům nepomohl ani návrat kapitánky Barbory Kašpárkové. Julia Reisingerová se blížila zisku tripe-doublu, nasbírala celkem 26 bodů, 15 doskoků a devět získaných faulů. V kategorii plus mínus měla dokonce hodnotu +23.

Neomylné Slávistky roznesly konkurenta v boji o čelo tabulky

Nečekaně hladký průběh měl zápas pražské Slavie s brněnským Valosunem. Edita Šujanová trefila prvních pět bodů hostů, kromě ní se však nikdo další neprosadil. Už v první čtvrtině se ukázalo, že Brno bude mít velké problémy s duem Kalia Johnsonová a Krystal Vaughnová. Od poloviny druhé periody začalo vedení Slavie výrazně narůstat.

Druhý poločas se změnil v demolici brněnského klubu. Obě americké opory Pražanek byly nezastavitelné a to doslova. Slavia vystupňovala střelbu takřka k dokonalosti a výsledkem bylo 60 bodů v druhé půli. Domácí střílely s neuvěřitelnou úspěšností přes 71 procent z pole! Navíc ovládly i doskakování, přičemž pod košem Valosunu toho nebylo moc co doskočit.

Svobodovy svěřenkyně si z Edenu odvezly debakl o 45 bodů a v letošní sezóně mají co napravovat. Boj o čelo tabulky se jim zatím vymyká kontrole.

Další snadná výhra pro USK

V Ostravě k překvapení nedošlo. Domácí SBŠ se s euroligovým USK Praha držela jen první čtvrtinu. Pražanky využívaly výškové i kvalitativní převahy a do poločasové přestávky bylo hotovo. Trenérka Hejková nechala odpočívat španělskou rozehrávačku Xargayovou.

Ostravanky ve druhé půli odpadly fyzicky a rozdíl ve skóre se zastavil až na 60 bodech. Kromě Xargayové jediná Laia Palauová nezískala dvouciferný počet bodů. Španělská legenda si to ale vynahradila 11 asistencemi. V generálce na souboj s Bourges USK jednoznačně uspěl.

BA Karlovy Vary – BK Žabiny Brno 63:56 (Reisingerová 26 (+15 doskoků), Kušlitová 16, Andělová a Šmídková po 6 – Holmqvistová 16, Hošková, Kašpárková a Šoukalová po 7)

BLK Slavia Praha – Valosun KP Brno 110:65 (Kr. Vaughnová 30, Johnsonová 21, Beronjová 13 – Šujanová 27, Vlková 12, Kopecká 9)

SBŠ Ostrava – ZVVZ USK Praha 55:115 (Youngová 18 (+10 doskoků), Williamsová 10, Potočková 7 – Ki. Vaughnová 19 (+ 13 doskoků), Hanušová 18, Kat. Elhotová 16, Ajdukovičová 15)

Zdroj foto: Viktor Rébay; FIBA Europe

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace