eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Srbům zvlhl střelecký prach a Litva je ve finále | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Srbům zvlhl střelecký prach a Litva je ve finále

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔19.9.2015
Srbům zvlhl střelecký prach a Litva je ve finále

Please enter banners and links.

Favorizovaný tým Srbska doplatil na střeleckou nemohoucnost většiny hráčů a obětavá hra v obraně přinesla Litevcům zasloužený postup do finále.

Favorizovaní Srbové vstoupili do zápasu sebevědomě, dali rychle tři koše, následně je ale postihl pětiminutový výpadek, který předznamenal jejich trápení v útoku v dalším průběhu. Agresivní obrana Litevců nedala soupeři milimetr volného místa a pokusy z těžkých a nevýhodných pozic nemilosrdně míjely cíl. Hráči v zelených dresech si v tomto směru počínali přece jen lépe a hlavně zásluhou klíčového muže sestavy Valančiunase si vypracovali až dvouciferný náskok, který se Srbům podařilo smazat až těsně před odchodem do šaten.

Po přestávce si slabší chvilku vybrali i hráči Litvy. Téměř pět minut nedali koš a soupeř šel po šňůře devíti bodů po dlouhé době do vedení. Nakrátko. Do konce třetí části nedali ani bod pro změnu Srbové a před nástupem do závěrečné čtvrtiny znovu vedli Litevci o pět bodů. Srbové dřeli. Navzdory střelecké nemohoucnosti se dotáhli na rozdíl jediného koše a drama vrcholilo. Čtrnáct sekund před koncem dal trojku Teodosič a Srbové prohrávali o bod. Seibutis na druhé straně proměnil jen jeden trestný hod, jenže vzápětí rozhodčí posoudili kontakt Bogdanoviče s obráncem jako čistý a Litva si po dvou letech znovu zahraje ve finále.

Srbsko – Litva 64:67 (17:22, 17:13, 9:13, 21:19)     

Teodosič 16, Bjelica a Raduljica 10, Bogdanovič 9, Markovič 7, Nedovič 6, Erceg 4, Kalinič 2 – Valančiunas 15, Kuzminskas a Seibutis 13, Kalnietis 12, Mačiulis 9, Milaknis 3, Jankunas 2

Doskoky: 29 – 40

Asistence: 13 – 13

TH: 20/25 – 15/18

Trojky: 6 – 2

Ztráty: 12 – 20

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace