eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Italové v druhé půli vyučovali. Unavení Češi si zahrají o sedmé místo

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔17.9.2015
Italové v druhé půli vyučovali. Unavení Češi si zahrají o sedmé místo

Please enter banners and links.

AKTUALIZOVÁNO. Jak se projevuje únava z náročného programu dnes názorně ukázal duel proti Italům. Český tým na kvalitního soupeře nestačil zejména v obraně. Italové dokázali využít svých předností a po poločasové přestávce naprosto dominovali.

Nejlepším střelcem utkání byl český pivot Jan Veselý, autor 26 bodů a 12 doskoků. I přes dobrý výkon nedokázali čeští podkošoví hráči přibrzdit Andreu Bargnaniho, který získal 21 bodů a byl nejlepším střelcem svého družstva. Každý z trojice Belinelli, Gallinari a Gentile přidal dvouciferný počet bodů.

Po vyrovnaném úvodu se projevila kvalita Italů

První čtvrtina byla velmi vyrovnaná. Už od samého úvodu se skóre neustále měnilo, ani jeden tým si nevytvořil více než čtyřbodové vedení. Čechům se opět nedaří proměňovat trestné hody, Italové zase chybovali v kombinaci, mnohdy překombinovali dobře rozehrané akce.

Před poločasovou přestávkou měli Italové navrch. Svěřenci Ronena Ginzburga často ztráceli míče a únava se projevovala i při střelbě. Češi několikrát zahodili jednoduchý nájezd, což soupeře jen vzpružilo. Díky trojce Pavla Houšky byl však poločasový rozdíl ve skóre jen pětibodový.

Po přestávce katastrofa

Zápas se po poločasové přestávce změnil v krasojízdu italského družstva. Pianigianiho tým naprosto dominoval, trojici Bargnani, Belinelli a Gallinari vyšlo takřka vše. Češi v obraně nestíhali a nápor Italů zastavili až po šesti minutách.

Italové hráli velmi trpělivě, jednoduše a hrou jeden na jedna dokázali českou obranu rozebírat. Když už se českému týmu podařilo zastavit útočnou sílu soupeře a hra se vyrovnala, ukázal se fanouškům Marco Belinelli. Vynikající střelec z dálky trefil dvě těžké trojky a navýšil náskok Azzury na 20 bodů.

Italové si vedení uhlídali

Češi se ještě dokázali vrátit do hry. Když už se zdálo, že Italové utkání rozhodli, bodová šňůra 7:0 Pianigianiho družinu znejistila a tak si italský kouč vzal oddechový čas. Poslední šancí na větší zvrat byla volná trojka Satoranského pět minut před koncem, ale český rozehrávač minul a na druhé straně se prosadil Bargnani.

Unavená česká hvězda poté střídala, příchod Jakuba Šiřiny už průběh klání nezměnil. Zápas se tak dohrával, na hřiště se postupně dostali všichni italští hráči.

Italské opory opět dominovaly

Češi na soupeře vůbec nestačili v obraně, jak při doskakování, tak v obraně jeden na jedna. V útoku navíc měli klasický problém s trestnými hody a Italové mimo jiné zablokovali hned devět střel. I přes velkou únavu a největší minutáž po celý turnaj opět zářily hvězdy českého výběru. Jan Veselý zaznamenal double-double za 26 bodů a 12 doskoků, Tomáš Satoranský přidal ke 12 bodům také šest asistencí.

V italském družstvu se projevila kvalita čtveřice opor. Andrea Bargnani nastřílel 21 bodů, Danilo Gallinari a Alessandro Gentile jej doplnili shodně s 15 body.

Český tým čeká duel o sedmé místo, který ještě může znamenat postup do kvalifikace na olympijské hry. V zítřejším duelu se utkají s Lotyši, kteří dnes prohráli s Řeckem (VÍCE ZDE).

Česko – Itálie 70:85 (21:21, 37:42, 54:74)

ČR: Veselý 26 a 12 doskoků, Satoranský 12, Schilb 8, Houška a Hruban po 5, Welsch 4, Pumprla a Šiřina po 3, Benda a Bartoň po 2

Itálie: Bargnani 21, Gallinari a Gentile po 15, Belinelli 12, Aradori 7, Cinciarini 5, Cusin a Melli po 4, Hackett 2

Trestné hody: 11/17 – 17/20

Trojky: 5/10 – 8/16

Doskoky: 28 – 38

Asistence: 22 – 17

Fauly: 18 – 19

Ztráty: 10 – 13

Zdroj foto: FIBA / Ciamillo Castoria / Metlas; Eurobasket2015.org

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace