eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Hradecké basketbalistky vydřely výhru v Brně | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Hradecké basketbalistky vydřely výhru v Brně

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔26.9.2015
Hradecké basketbalistky vydřely výhru v Brně

Please enter banners and links.

V úvodním utkání 3. kola Bonver ŽBL uspěly basketbalistky Hradce Králové na palubovce brněnských Žabin. Hostující hráčky sice takřka celý zápas prohrávaly, ale v poslední minutě dokonaly obrat ve vývoji.

Brňanky doplatily i na možnou únavu některých jejich hráček. Pětice Holešínská, Hošková, Neubauerová, Stoupalová a Šoukalová nastoupila ve 12 hodin v utkání juniorské extraligy, a tak byly síly nevyrovnané.

Žabiny do poločasu lepší

Brňanky byly v prvním poločase jasně lepším týmem, hradecké Lvice měly už v první čtvrtině problémy v útoku, když se střelecky neprosadily téměř šest minut. Domácí hráčky toho využily k vytvoření náskoku. Bobrovského svěřenkyně získaly do poločasové přestávky dvouciferný náskok, i díky výborně hrající Vučuričové. Srbská pivotka nastřílela za první dvacetiminutovku už 16 bodů.

Obrat nastal v samotném závěru

Nástup do druhé půle vyšel lépe hostujícím hráčkám, které se po několika povedených akcích dostaly zpět do hry. Střelecky se nadále prosazovala rozehrávačka Zavázalová a Hradec stlačil poločasové manko na pouhé čtyři body.

Poslední perioda už byla bojem o každý míč a každý doskok. I když statisticky byla obě družstva velmi vyrovnaná, hradecké basketbalistky doskakovaly v útoku v nejvhodnější momenty. Brňanky nakonec zradila impotence v útoku, když za posledních pět minut trefila jediný bod Hana Horáková.

Svěřenkyně Romany Ptáčkové fantasticky otočily duel v poslední minutě, kdy se prosadila Michaela Stará. Ani za celou minutu už Žabiny nevymyslely kloudnou akci k zakončení.

Žabiny Brno – Hradec Králové 57:59

Vučuričová 24. Holmqvistová 12, Šoukalová 5 – Zavázalová 21, Buraová (+ 15 doskoků) a Kuthanová po 8

Trestné hody: 11/17 – 11/12

Trojky: 2/13 – 4/24

Doskoky: 43 – 41

Fauly: 13 – 21

Ztráty: 18 – 18

Zdroj foto: Luboš Lorinc; www.luboslorinc.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace