eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Cleveland má k finále NBA nejblíže | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Cleveland má k finále NBA nejblíže

📁 Články, NBA, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔23.5.2015
Cleveland má k finále NBA nejblíže

Please enter banners and links.

Finále Východní konference:

1. Atlanta – 2. Cleveland

1. zápas Hawks – Cavaliers 89:97

Malátné výkony z dosavadního průběhu playoff dostaly Atlantu do velkých problémů hned v úvodním utkání finále Východní konference. V něm zazářil v důležitých momentech J.R. Smith, jenž dokázal vždy v nejvhodnější chvíli posunout Kavalíry třemi body kupředu. Nakonec uspěl osmi trojkami a pomohl týmu 28 body. Jeho parťák LeBron James táhl tým po celou dobu 31 body. Pro Atlantu je to druhá série v řade, kdy bude muset dohánět prohru z úvodního zápasu. Aby toho na Atlantu nebylo málo, necelých pět minut před koncem utkání si poranil koleno DeMarre Carroll. Hawks střelecky vedl Jeff Teague s 27 body. Na druhé straně opory Kyle Korver a Carroll nedosáhli ani na dvouciferný počet. Tato výhra se zapsala do dějin Clevelandu. Po čtrnácti porážkách v řadě je to první výhra v klubové historii ve startu série na palubovce soupeře.

2.zápas Hawks – Cavaliers 82:94

LeBron opět překročil hranici třiceti bodů a pokud zvládne Cleveland i domácí zápasy můžou se těšit na finále NBA. O to cennější výhra to je, jelikož Clevelandu chybějí dvě hvězdné opory Kevin Love i Kyrie Irving. Kavalíři tedy dosáhli na výhru v osmi lidech. Rozhodující částí hry byla třetí čtvrtina, ve které nastřílel James 11 bodů a celá obrana hostů udržela střelce Atlanty na střelecké úspěšnosti pouhých 32%. LeBron James má nyní na kontě 74 zápasů, v nichž dokázal překonat hranici 30 bodů, což ho posunulo v historickém žebříčku na 4. místo společně s Jerry Westem. Prvním třem příčkám vládnou legendy Michael Jordan se 109, Kobe Bryant s 88 a Kareem Abdul-Jabbar 75. Série pokračuje v neděli v Clevelandu.

Stav série: Cleveland vede 2:0

Finále Západní konference:

1. Golden State – 2. Houston

1. zápas Warriors – Rockets 110:106

Že to nebude lehká série prokázaly hned v úvodním utkání série oba týmy. K výhře nakonec nasměroval MVP Stephen Curry Válečníky v posledních vteřinách dvěma povedenými trestnými hody. Utkání nakonec ukončil 34 body. Warriors doháněli šestnáctibodový deficit z druhé půle a důležitou první výhru v sérii uzmuli pro sebe. Po zranění Dwighta Howarda a jeho levého kolena se obrana Golden State upnula na Jamese Hardena. I bez Howarda se Harden snažil co mohl, aby dotlačil Rakety k výhře pomocí 28 bodů, 11 doskoků, 9 asistencím a 4 ziskům. Na výhru to ovšem nestačilo a Houston se začal soustředit na druhé utkání ve čtvrtek večer. Dokázat musí nemožné vzhledem k bilanci s Golden State v letošní sezóně (0-5) a faktem, že poslední výhra Houstounu v Golden State se váže k datu 13. prosince 2013.

2. zápas Warriors – Rockets 99:98

I přes dramatický závěr druhého utkání finále konference dokázali domácí vyhrát oba zápasy a můžou být spokojení. Naopak nespokojený musí být James Harden, jenž se může přetrhnout a na výhru to jednoduše nestačí. V tomto utkání nastřílel 38 bodů, doskočil 10 míčů a přidal 9 asistencí. Dwight Howard pomohl 19 body a 17 doskoky. Co se povedlo minulý zápas Válečníkům se v tomto utkání Raketám nepodařilo. V druhé půli dotahovali sedmnáctibodovou ztrátu, ale na více než bodový rozdíl se to nepodařilo. Právě Harden měl možnost utkání rozhodnout posledním útokem, ale i zdvojený si rozhodl ponechat míč a zkusit střelu. Proti přesile v podobě Stephena Curryho a Klay Thomspona byl bezmocný. O míč přišel aniž by se ke střele vůbec dostal. Co se nepodařilo venku zkusí hráči Houstonu zlomit dnes večer na domácí půdě.

Stav série: Golden State vede 2:0

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace