eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Lokomotiv srovnal sérii, CSKA krok od finále | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Lokomotiv srovnal sérii, CSKA krok od finále

📁 Články, Topstory, VTB, Zahraniční soutěže 🕔23.5.2015
Lokomotiv srovnal sérii, CSKA krok od finále

Please enter banners and links.

Basketbalisté Lokomotivu Kubaň Krasnodar zvítězili ve druhému semifinálovém duelu play off VTB ligy na palubovce Chimki Moskva a oplatili tak soupeři těsnou středeční porážku. Hráči Lokomotivu o svém triumfu rozhodli ve druhé čtvrtině, kterou vyhráli 28-15. Třetí zápas je na programu v pondělí 25. května v Krasnodaru. Hosté nechtěli před utkáním dopustit další porážku, jež by znamenala velký tlak na hráče Lokomotivu ve třetím utkání. Hosté se do mírného favorita série pustili se vší vervou a kromě samotného začátku mače po většinu první periody mírně vedli. Jednobodový náskok z úvodní desetiminutovky zvýraznili ve druhém kvartálu zejména Hendrix (8 bodů) a Kruno Simon (6 bodů). Zejména trojka na 48-34 pro Kubaň byla z hlediska Chimki hodně nepříjemná.

Hosté si drželi dvouciferný náskok i po přestávce a to až do doby, než začal úřadovat Peteri Koponen. Finský rozehrávač zaznamenal v závěrečné čtvrtině tři trojky a necelé dvě minuty před koncem už bylo zásluhou Patejeva vyrovnáno. Ruský centr zaznamenal celkem 18 bodů, což je jeho rekord v dresu Lokomotivu v rámci VTB ligy. Domácí pak srazila až Brownova trojka 56 sekund před koncem, na níž nedokázal odpovědět Monja a Krasnodar si už vítězství pohlídal.

 

CSKA: Rozehrávači a Weems klíčem ke druhé výhře

Na rozdíl od městského rivala nezaváhal moskevský CSKA, jenž domonstroval svou sílu a Nižnyj Novgorod porazil o 20 bodů. Domácí vedli po čtyřech minutách hry 19-6 a Novgorod pak se pak velmi těžko vracel do zápasu. CSKA skvěle ubránil hlavní útočnou sílu hostí – rozehrávače Taylora Rochestieho na 9 bodech. Domácí naopak sami stavěli na výkonech svých rozehrávačů. Teodošič, De Colo i Jackson nastříleli shodně po 15 bodech a všichni dohromady rozdali i 14 přihrávek. Nejlepším střelcem duelu byl však Sonny Weems, jenž 15 ze svých 20 bodů zaznamenal v první půli, kterou Armádní klub vyhrál 52-38. Novgorod se sice díky Thompkinsovi a zlepšené obraně dotáhl na začátku sedmé minuty druhé čtvrtiny na pětibodovou ztrátu (33-38), avšak šňůra 14-5 do poločasu dodala CSKA potřebný klid. Ve druhém poločase trenér Itoudis protočil sestavu, šetřil klíčové hráče a Moskva si dokráčela pro přesvědčivé vítězství.

Výsledky:

Chimki Moskva – Lokomotiv Kubaň 76:83 (19:20, 15:28, 17:15, 25:20)

Body: Koponen 18, Patejev 18, Popovič 9, Vjalcev 9 – Brown 19, Hendrix 18, Simon 18

 

CSKA Moskva – Nižnyj Novgorod 97:77 (23:21, 29:17, 20:15, 25:24)

Body: Weems 20, Jackson 15, Teodošič 15, De Colo 15 – Kinsey 15, Thompkins 14 (10 doskoků), Mekel 9, Rochestie 9

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace