eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Slovanka udržela ŽBL, v posledním utkání porazila Ostravu

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔20.4.2015
Slovanka udržela ŽBL, v posledním utkání porazila Ostravu

Please enter banners and links.

O padajících týmech do baráže ŽBL je jasno. Mladoboleslavská Slovanka zdolala na domácím hřišti ostravskou SBŠ a poslala ji tak do bojů o udržení v nejvyšší ženské soutěži. Slovanka zvládla úvod i závěr utkání a v letošním ročníku tak končí na definitivním 10. místě.

Slovanka definitivně rozhodla v posledním dějství

Již začátek utkání vyšel mnohem lépe pro Slovanku. Domácí hráčky rychle trefily tři trojky a hostující hráčky nedokázaly vykombinovat kloudnou cestu do koše. Přesto se dokázaly vrátit do zápasu, v poločasové přestávky už vedly Ostravanky.

Úvod do druhé půle ale nasvědčoval, že se Slovanka nenechá v domácím prostředí porazit. SBŠ opět doplatila na střeleckou krizi, hráčky Mladé Boleslavi dobře bránily a postupně si vytvořily až dvouciferný náskok. Družstvu ze severu Moravy jako by už docházely síly a na zvrat ve vývoji nedošlo.

Slovanka udržela příslušnost v nejvyšší soutěži na další sezónu. Klubový web ale potvrdil, že se jí neúčastní mladé odchovankyně Tereza Kracíková a Karolína Severová. Obě talentované hráčky odcházejí hrát a studovat do USA.

Ostravanky o nejvyšší soutěž budou muset bojovat v baráži. V květnu se utkají proti Karlovým Varům a zřejmě proti SŠMH Brno a Noem Arch Brno. Oba favorité 1. ligy zatím vedou semifinálové série 2:0 na zápasy.

Slovanka Mladá Boleslav – SBŠ Ostrava 67:52 (22:13, 31:32, 52:50)

Harapesová 17, Minarovičová 16, Novotná 13, Kracíková 8, Matulková 7, Buraová 4, Šmídková 2 – Williamsová 19, Prljaová 13, Sedláčková 10, Burzová 5, Kovářová 4, Morávková 1

Trestné hody: 21/12 – 17/12

Trojky: 7 – 2

Doskoky: 27 – 27

Fauly: 21 – 23

Ztráty: 9 – 18

Ilustrační foto: sbsostrava-zeny.rajce.idnes.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace