eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk udělal důležitý krok k historickému bronzu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk udělal důležitý krok k historickému bronzu

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔25.4.2015
Nymburk udělal důležitý krok k historickému bronzu

Please enter banners and links.

K bronzovým medailím v nejvyšší ženské soutěži má po včerejšku blíže Nymburk. Svěřenkyně Daniela Kurucze dokázaly vybojovat druhé vítězství na palubovce Trutnova. V duelu chudém na body zvítězily 59:57.

Trápení v útoku

Po vítězství v domácím prostředí přijely nymburské hráčky do Trutnova s velkou chutí. Už během první čtvrtiny se Středočešky dostaly do dvouciferného vedení, domácí Kara si nevěděla rady s triem Rolleová, Taylorová a Bortelová. Všechny tři hráčky potvrzovaly, že jsou tahounkami svého týmu.

Ze startu druhé čtvrtiny se rozstřílela Pazderová, pomohla tak srovnat stav zápasu. Na chvíli se Trutnov dostal do vedení, ale Bortelová s Taylorovou pomohla získat náskok zpátky.

Utkání se postupně vyrovnalo, oba celky přitvrdily v obraně. V ofenzivě se hráčky prosazovaly stále méně a do závěrečné části nastoupily oba týmy za vyrovnaného skóre.

Do poloviny čtvrté čtvrtiny nasbíraly Trutnov i Nymburk dohromady jen pět bodů. Naději na úspěch dala domácím po koši s faulem výborně hrající Pazderová, ale k ničemu dalšímu už se Trutnov prakticky nedostal.

Šance na historický úspěch

Zkušená rozehrávačka Bortelová nastřílela poslední čtyři body Nymburku v utkání. Trutnov se v útoku trápil, což dokládá fakt, že z posledních šesti střel z pole netrefily domácí hráčky ani jednu. Poslední naději na zvrat nechtěně dala Trutnovu Bortelová, které vyklouzl míč až na obranou polovinu. V poslední sekundě se však Ostarellová z těžké pozice neprosadila.

Nymburk získal klíčové druhé vítězství, a pokud dnes zvítězí v dalším utkání na hřišti Trutnova, může slavit historický úspěch. Jako nováček, respektive nástupce DSK, který se do letošní sezóny ještě nedostal do play-off, by získal bronzové medaile.

Kara Trutnov – Basketball Nymburk 57:59 (15:23, 33:34, 48:48)

Ovsíková 14, Pazderová 13, Ostarellová 8, Mannová 7, Prokešová a A. Vacková po 5, Adamsová 4, Vondráčková 1 – Bortelová 18, Taylorová 11, Rolleová 10 a 16 doskoků, Peklová 8, Rybová 4, Mišurová a Huňková po 3, Verlíková 2

Trestné hody: 16/11 – 9/7

Trojky: 4 – 4

Doskoky: 31 – 41

Fauly: 13 – 19

Ztráty: 15 – 15

Ilustrační foto: Vilém Fischl; bktrutnov.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace