eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Lvice slib nedodržely, v Praze opět padly | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Lvice slib nedodržely, v Praze opět padly

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔3.4.2015
Lvice slib nedodržely, v Praze opět padly

Please enter banners and links.

Basketbalistky Hradce Králové před utkáním na Slavii slibovaly svým fanouškům, že do Prahy jedou sérii ukončit. Slib ovšem nedodržely. Hradeckým Lvicím utkání vůbec nevyšlo, selhaly zejména ve druhé čtvrtině a série se opět vrací do východních Čech.

Ani brněnský Valosun nevyužil první mečbol. Na palubovce Trutnova už od počátku ztrácel, domácí klub tak má stále naději na východočeské play-off derby s Hradcem.

Lvice nezvládly druhou čtvrtinu

Hradec začal utkání v Praze velmi dobře, po trojce Křížové vedl už o devět bodů, ale pak přesná střelba ustala a Slavia do první přestávky otočila skóre. Druhá perioda se stala pro Východočešky katastrofou. Domácí si vytvořili pohodlné dvouciferné vedení díky bodové šňůře 11:0. Zářila zejména mladá křídelnice Effangová, která ze zmíněných 11 bodů trefila hned sedm. Hradecké hráčky ztrácely jeden míč za druhým, Slávistky dovolily soupeřkám nastřílet pouhé čtyři body ve druhé čtvrtině.

Domácí klub vedl v poločase už o 22 bodů a prakticky tak rozhodly zápas. Třetí dějství bylo velmi chudé na body, a to vyhovovalo Slavii. Na srovnání skóre neměly hostující hráčky dost sil a tak Pražanky zvítězily jasně 78:58. Svěřenkyně Romany Ptáčkové ztratily v utkání 23 míčů oproti šesti ztrátám domácích.

Trutnov s jistotou odvrátil vyřazení

Trutnov odmítl konec sezóny rázně, už v první čtvrtině si proti Valosunu Brno vytvořil dvouciferný náskok. Velmi aktivní bylo zejména trio Ostarellová, Mannová a Prokešová, domácí nasbírali už v první čtvrtině 25 bodů. V polovině druhého dějství vedla Kara už o 19 bodů a zejména agresivitou pod košem své soupeřky přehrávala.

V druhém poločase Brňanky srovnaly krok, ubrat z velkého rozdílu však dokázaly jen minimálně. Ačkoliv Valosun druhou půli získal ve svůj prospěch, manko z úvodu klání bylo výrazné. Po vítězství Trutnova se i další čtvrtfinálová série přesouvá za vyrovnaného stavu na palubovku favorita.

Výsledky

BLK Slavia Praha – Sokol Hradec Králové 78:58 (Effangová 22, Tesaříková 19, Lowenthalová 12, Nezdařilová 9 – Lichtarovičová 14, Kuthanová 10, Pochobradská 9)

Kara Trutnov – Valosun KP Brno 83:70 (Pazderová 19, Ovsíková 16, Prokešová a Mannová po 12, Ostarellová 11 a 18 doskoků – Pecková 15 a 10 doskoků, Švrdlíková a Mrhálková po 12, Sedláková 9)

Ilustrační foto: Luboš Lorinc; hradeckelvice.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace