eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Domácí versus hosté 1:0, Satoranský s Veselým zářili

📁 Články, Evropské poháry, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔15.4.2015
Domácí versus hosté 1:0, Satoranský s Veselým zářili

Please enter banners and links.

V Eurolize odstartovaly boje o postup do letošního Final Four v Madridu. Úvodní zápasy ovládli do jednoho domácí a oba čeští reprezentanti patřili v barvách svých týmů k nejlepším.

Nejméně práce měli hráči moskevského CSKA, kteří si doma pohráli s Panathinaikosem jako kočka s myší. Od začátku jim dělal ohromné potíže Teodosič, k němuž se v závěru první půle přidal i navrátilec Kirilenko, který se, věrný své pověsti, prezentoval všestranným výkonem na obou stranách hřiště. Hosté dali ve druhé čtvrtině pouze tři koše, prohráli ji o 21 bodů a jen zlepšeným výkonem v závěrečných deseti minutách, kdy v domácím dresu hráli již pouze náhradníci, odvrátili totální debakl.

O poznání více práce měli s úřadujícími šampióny z Maccabi hráči tureckého Fenerbahce, kteří tři čtvrtiny prohrávali a o své výhře rozhodli až v závěrečných minutách, kdy exceloval hlavně Jan Veselý. Český dlouhán dal v tu chvíli 8 bodů a blýskl se i krásnou smečí po nepřesném pokusu Srba Bjelicy půldruhé minuty před koncem. Na své konto si připsal celkem 23 bodů a 7 doskoků a byl nejlepším střelcem svého týmu. Tradičně nezapomněl ani na diváky a jeho smeč ukončující první půli rozhodně stála za to.

Tomáš Satoranský dal 9 bodů, přidal 6 doskoků, blýskl se bezchybnou střelbou z dálky a v dresu Barcelony byl jednou z hvězd zápasu s Olympiakosem. Domácí od začátku důsledně bránili uzdraveného lídra Řeků Spanulise, který nakonec doslova vyhořel. Odehrál pouze 11 minut, minul všechny své pokusy ze hry a zápas zakončil s jediným bodem na svém kontě. Barca kromě toho jasně dominovala pod oběma koši a na perimetru, odkud se její hráči trefovali zcela nebránění.

Real Madrid se proti Efesu Istanbul celý první poločas trápil a po zásluze jej prohrál, neboť jeho hráči měli značně vychýlenou mušku a nedokázali včas reagovat na rychlé kombinace hostů. Jejich čas přišel teprve o přestávce. Mladý celek soupeře nebyl s to popasovat se s agresivní obranou domácích; v úvodních šesti minutách dal dva koše a po třech trojkách Američana Riverse byl Bílý balet na koni. V polovině závěrečné části vedl už o 15 bodů a hostům v posledních dvou minutách dovolil pouze snížit ztrátu.

Výsledky 1. zápasů play off Euroligy:

CSKA Moskva – Panathinaikos Atény 93:66

Teodosič 18, Markoišvili a Nichols 13 – Pappas 16, Gist 14

Fenerbahce/Ülker Istanbul – Maccabi Tel Aviv 80:72

Veselý 23, Bjelica 13 – Pargo 25, Ohayon 12

FC Barcelona – Olympiakos Pireus 73:57

Nachbar a Navarro 10, Satoranský 9 – Agravanis 9, Hunter 7

Real Madrid – Anadolu Efes Istanbul 80:71

Rivers 21, Ayón 14 – Šarič 13, Osman 11

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace