eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Vysočina v nadstavbě bez porážky, Litoměřice naopak podruhé v sezóně neuspěly

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔23.3.2015
Vysočina v nadstavbě bez porážky, Litoměřice naopak podruhé v sezóně neuspěly

Please enter banners and links.

Ani v osmém utkání nadstavbové části nepoznali hráči jihlavské Vysočiny hořkost porážky. V Ostravě její hráči potvrdili solidní formu a díky povedené čtvrté čtvrtině zvítězili dvouciferným rozdílem. Dobrou formu potvrdily i Hradec Králové proti Plzni a opavská rezerva, která zdolala oslabené Litoměřice.

Vyrovnaný duel se hrál na pražském Vyšehradě. Domácí klub však proti šťastnějším Šlapanicím neuspěl. Hráči Vyšehradu z posledního útoku vyrovnávací koš netrefili. Debakl si ze severu Hané odvezli Sparťané. V Šumperku prohrávali už v úvodu 21:0 a nakonec si odvezli porážku o 35 bodů.

Litoměřice prohrály i v Opavě

Po nedávné porážce v Hradci Králové neuspěly Litoměřice ani na palubovce dalšího předního týmu 1. ligy mužů. Severočeši přijeli do Opavy bez svých opor Šotnara a Kubizňáka a na hřišti to bylo znát. Do poločasu se hrálo vyrovnané klání, ale po přestávce začali určovat tempo hry domácí a bodovou šňůrou 19:2 otočili skóre. V polovině závěrečné periody trefil Zbroj osm bodů v řadě a pomohl Litoměřicím získat mírné vedení.

V závěru ale hosté neudrželi nervy na uzdě, Novák a Ježek dostali technické chyby během dvou minut a Opavě to pomohlo nejen psychicky. I přesto, že se Slezanům nedařila střelba trestných hodů, nakonec se mohli radovat z vítězství. Kryštof Vlček téměř dosáhl na triple-double, ale trefil jen pět z 16 šestek.

Hradec Králové hraje ve skvělé formě a tu potvrdil i proti nepříjemnému soupeři z Plzně. Domácím se povedl vstup do druhé periody, když si během čtyř minut vybudoval dvouciferný náskok. Hradečtí dokázali trefovat těžké střely s fauly, i díky kvalitnímu doskoku měli během třetí čtvrtiny až sedmnáctibodové vedení. Hosté ještě stáhli manko na pět bodů, ale poslední čtvrtina jim herně nevyšla. Domácí nakonec zdolali svého soupeře o 20 bodů.

Hrabovský a Kozina zazářili v Trutnově

Zlínští hráči chtěli nadstavbovou část ukončit vítězstvím a tak trenér Kotala poslal proti pražskému Sokolu na hřiště zejména své opory. Mladíci Krutílek, Zumer a Pumprla tak téměř vůbec nestřídali. Ačkoliv Zlínu se úvod duelu nevyvedl, body Chwaszcze Valachům výrazně pomohly.

Silná podkošová sestava Sokolů dělala zlínské obraně velké problémy a hosté skóre otočili. Ve čtvrté čtvrtině se více dařilo Zlínu, který si hlídal zpátky vydobyté vedení až do závěrečného klaksonu. Radek Pumprla se prezentoval velmi dobrý výkonem, nasbíral 14 bodů a 18 doskoků.

Trutnovská Kara využila proti Brnu i děčínské pendly Kašu s Linhartem, ale na bojující osmičku Brňanů to bylo málo. Jihomoravané měli navrch již od začátku zápasu, Trutnov srovnal krok až po první čtvrtině. Ještě do poloviny třetí kvarty se domácí s Brnem tahali o výsledek, ale od té doby už dominovali hosté. Trutnovu se střelecky nedařilo, naopak v dresu JBC se výrazně dařilo dvojici Hrabovský a Kozina.

Marian Hrabovský zakončil duel s triple-doublem za 23 bodů, 11 doskoků a 10 získaných faulů, Jan Kozina jej téměř napodobil, zaznamenal 20 bodů, 11 doskoků a 7 asistencí.

Vysočina v nadstavbě bez porážky

Utkání mezi Olomoucí a Libercem mělo po celou dobu vyrovnaný průběh. Hanáci mohli rozhodnout již během první půle, ale desetibodový náskok dlouho neudrželi. V obraně si nevěděli rady s Dominikem Heinzlem, naopak hosty trápil moldavský reprezentant Eugeniu Scripcaru.

Kondoři se nedostali v druhé půli ani jednou do vedení, přesto k tomu několikrát měli velmi blízko. V posledních dvou minutách duelu hosté netrefili ani bod, domácí tak mohli pojistit vítězství úspěšnými šestkami.

Jihlava zakončila nadstavbovou část úspěchem. Ačkoliv byli v Ostravě po tři čtvrtiny horším týmem, mohli se radovat z vítězství. Vysočina sice přijela bez pardubických posil Šouly, Potočka a Šoukala, ale pomohl jí kvartet jindřichohradeckých pendlů.

VŠB si udržovala náskok až do poloviny třetí čtvrtiny, ale díky Hanušovi a Stegbauerovi se Jihlava dostala do vedení. Závěr utkání se Ostravanům nepovedl, inkasovali 32 bodů a Vysočina potvrdila dominanci v nadstavbové skupině A2. Během osmi zápasů Jihlava ani jednou neprohrála.

Šlapanice vydřely těsné vítězství

Vyrovnané utkání sokolských týmů Vyšehradu a Šlapanic se rozhodovalo až v koncovce. Pražanům se zpočátku nedařilo, ztráceli míče a toho využily Šlapanice k zisku dvouciferného náskoku. Vyšehrad se ale rychle vrátil do zápasu a ještě do poločasové přestávky otočil skóre.

Začátek třetí čtvrtiny opět Pražanům utekl, zásluhou výborně hrajících Malčíka a Rotrekla mohly Šlapanice rozhodnout ještě před koncem. Díky domácím mladíkům Hájkovi a Svobodovi ovšem šly oba celky do vyrovnané koncovky.

Dolejší mohl otočit skóre trojkou v poslední minutě, ale neuspěl a na to faulovaný Malčík střílel dva trestné hody. Během druhého ale netrefil ani obroučku a Vyšehrad mohl z posledního útoku rozhodnout. Svoboda zvolil nájezd, ale on ani Faitův dopich v koši neskončil. Šlapanice si z Prahy odvezly vydřené vítězství.

Také třetí pražský celek v soutěži selhal. V utkání pod Jeseníky mezi Šumperkem a GBA Spartou ani nebylo co řešit. Sparta přijela opět jen se šesti hráči a první čtvrtinu vůbec nezvládla. Beťkovi svěřenci trefili až svou desátou střelu a to za stavu 0:21. Za takového skóre a se slabší sestavou už hosté byli takřka bez šance. Šumperk v poklidu navyšoval už tak vysoký bodový odstup.

Po poločase domácí zvolnili tempo a Sparťané vyrovnali hru, ale v závěru už opět dominovali domácí. Nakonec zvítězili vysoko 96:61.

Výsledky

BK Opava „B“ – Slavoj Litoměřice 67:62 (Vlček 15 a 12 získ. faulů, Ihring 15, Kvapil 14 a 10 doskoků, Vícha 9 – Štastný 17, Soukup 10 a 10 doskoků, Zbroj 10, Novák 9)

Sokol Hradec Králové – BK Lokomotiva Plzeň 89:69 (M. Peterka 18, Šírek 15, O. Peterka 13, Majerík 11 a 12 doskoků – Pecka 18 a 10 doskoků, Říha 14, David 10, Zeman 9)

SKB Zlín – Sokol Pražský 74:67 (Zumer 19, Chwaszcz 16, Krutílek 15, Pumprla 14 a 18 doskoků – Brůha 20, Ornst 18, Štěpánek 12, Reimer 7)

Kara Trutnov – JBC Brno 66:85 (L. Malý 11, Hlaváček a Kaša po 10, A. Peterka 8 – Hrabovský 23, 11 doskoků a 10 získ. faulů, Kozina 20 a 11 doskoků, Nehoda 12, Nehyba 9)

Basketbal Olomouc – Kondoři Liberec 64:59 (Scripcaru 23, F. Pekárek 13 a 11 doskoků, Andres 8, Moravec 7 – Heinzl 21 a 11 doskoků, Příhonský 14, Bím 8, Bartel 7)

VŠB Ostrava – BC Vysočina Jihlava 80:93 (Dedek 14, Smolka, Jurda, Marek a Šubert po 12 – Číha 21, Melski 15, Šlechta 14, Stegbauer 13 a 11 doskoků)

Sokol Vyšehrad – Sokol Šlapanice 85:87 (V. Svoboda 21 a 16 doskoků, Fait 13, Hájek a Dolejší po 11 – Malčík 27, Rotrekl a Helekal po 13, Pavličík a Šebela po 9)

TJ Šumperk – GBA Sparta Praha 96:61 (Vláčel 19, Müller a Vévoda po 17, Šich 12, Václavek 10 – Gluditis 24, Hrubý 15 a 18 doskoků, Aiden 12, Celina 8)

Ilustrační foto: Facebookový profil BK Jihlava

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace