eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pavel Pumprla pomohl Compostele k historickému rekordu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pavel Pumprla pomohl Compostele k historickému rekordu

📁 ACB (Španělsko), Články, Topstory, Zahraniční soutěže 🕔16.3.2015
Pavel Pumprla pomohl Compostele k historickému rekordu

Please enter banners and links.

Český reprezentant patřil v souboji s Murcií k nejlepším a měl lví zásluhu na tom, že jeho tým nakonec pokořil odevzdaného soupeře rekordním rozdílem 52 bodů!

První poločas přitom ničemu podobnému nenasvědčoval a těsně před odchodem do šaten snižoval hostující Američan Wood na rozdíl dvou košů. Po přestávce ale kapitán domácích Corbacho dal rychle 8 bodů a ofenzíva Compostely se rozjela naplno. Hosté kupili chybu za chybou, v útoku byli bezradní a jen bezmocně přihlíželi, jak se pro ně zápas mění v noční můru. Za druhý poločas zaznamenali pouhé čtyři koše a prohráli jej rozdílem nevídaných 44 bodů!

Pavel Pumprla podal dost možná nejlepší výkon v letošní sezóně a byl doslova u všeho. Skvěle bránil, obíral soupeře o míč, aby jej vzápětí adresoval do koše, resp. přesně přihrál volnému spoluhráči. Mihl se nejen efektními smečemi, ale dokonce přesnou i trojkou. Na palubovce nakonec strávil téměř 28 minut a zaznamenal 13 bodů, 5 doskoků a 5 asistencí.

Dařilo se rovněž Tomáši Satoranskému. Barcelona sice v závěrečné čtvrtině trochu zabrnkala na nervy svým příznivcům, když dovolila hráčům Fuenlabrady snížit na rozdíl 4 bodů, pak ale český reprezentant a dlouhán Tomič sérií proměněných trestných hodů zajistili Barce 17. výhru v sezóně. Tým z předměstí Madridu neuspěl v katalánské metropoli už dlouhých 19 let a jeho situace v tabulce se stává stále svízelnější.

Český rozehrávač, který znovu nastoupil v základu místo Brazilce Huertase, byl nejvytíženějším hráčem Barcelony a kromě 10 bodů a 4 doskoků zaznamenal i 8 asistencí, nejvíce v letošní sezóně.

Kromě Fuenlabrady se situace v tabulce stále více komplikuje také Seville. Mladý celek z Andalusie zavítal na palubovce vedoucího Realu a překvapivě byl jen krůček od senzace. Domácí však mají ve svém středu veterána Reyese, který jako správný kapitán nasměřoval Bílý balet k vítězství. Ve druhém poločasu zaznamenal 16 ze svých 20 bodů a přidal i několika důležitých zisků v obraně.

Nejlepší výkon v sezóně předvedl v dresu poražených Ondřej Balvín. Rodák z Ústí nad Labem zaznamenal 12 bodů a 8 doskoků; proměnil pět ze šesti střel a dvakrát nekompromisně zasmečoval míč do koše.

Dařilo se všem třem baskickým celkům. Bilbao i Vitoria se musely obejít bez potrestaných hříšníků Todoroviče a Šengelii, jimž disciplinární komise zastavila činnost na čtyři, resp. pět zápasů – oba kluby se proti výroku okamžitě odvolaly -, Gran Canaria ani Badalona toho však využít nedokázaly. Celek z Las Palmas neubránil Lotyše Bertanse s veteránem Lopezem, Badalona propadla na perimetru i pod oběma koši a na palubovce se tak v domácím dresu mohl objevit 19-letý mladík Martínez a dokonce o dva roky mladší Litevec Sedekerskis . Důležitou výhru veze z palubovky zachraňující se Manresy i San Sebastian, jehož lodivodovi Ponsarnauovi se v bývalém působišti dostalo ovací vestoje. Domácí byli lepší jen úvodní čtvrtině, pak inkasovali rychlé tři trojky od Američana Deana a jejich ztráta začala narůstat. V závěru pojistil triumf Basků důležitými body ostřílený dlouhán Doblas.

Dramatický průběh měl duel Estudiantes se Zaragozou v Madridu. Smutným hrdinou hostů byl do té doby skvěle hrající Američan Landry, jehož při pokusu o vyrovnání zblokoval rozehrávač Fernandez, který vzápětí pojistil z rychlého brejku vítězství a znovu oživil naděje Estudiantes na postup do play off.

Výsledky 24. kola ACB ligy:

 

Obradoiro Compostela – UCAM Murcia 104:52

Waczyński 24, Corbacho 20 – Cabezas 10, Antelo 9

Bruixa D´Or Manresa – Gipuzkoa San Sebastian 64:79

White 18, Šakič 11 – Dean 17, Díez 15

FC Barcelona – Montakit Fuenlabrada 88:82

Doellman 19, Oleson a Thomas 11 – Panko 21, Mayo 14

Unicaja Malaga – Valencia BC 89:85

Granger 22, Suárez 16 – Van Rossom 21, Dubljevič 14

Laboral Kutxa Vitoria – Joventut Badalona 87:68

Bertans 16, James 14 – Hannah 23, Abalde 11

Bilbao Basket – Herbalife Gran Canaria 90:74

Bertans 24, López 18 – Bellas 13, Oliver 10

Real Madrid – Baloncesto Sevilla 87:81

Reyes 20, Fernández 18 – Porzingis 17, Balvín 12

Estudiantes Madrid – CAI Zaragoza 66:61

Aradori 15, Simpson 13 – Landry 17, Jelovac 14

Morabanc Andorra – Iberostar Tenerife 73:58

Stojanovski 17, Bogdanovič 15 – Blanco 12, Šekulič 9

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace