eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

IMOS a USK opět ve finále poháru. Pořádající SBŠ končí na šestém místě

📁 Články, Domácí soutěže, Ostatní domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔14.3.2015
IMOS a USK opět ve finále poháru. Pořádající SBŠ končí na šestém místě

Please enter banners and links.

Průběh letošního Českého poháru žen nebyl sice jednoznačný, přesto má jeho finále stejné obsazení jako každý rok. O pohár se tak utká brněnský IMOS a favorizovaný USK Praha. Brněnský klub zdolal po velkém boji Hradec Králové, USK neměl nejmenší problémy s dalším brněnským týmem, Valosunem.

Utkání o páté místo nakonec ovládl Trutnov. Proti domácímu SBŠ vedl téměř celý zápas a vylepšil si reputaci po pátečním debaklu s Hradcem Králové.

Trutnovské hráčky zvládly závěr na jedničku

Po vydařeném výkonu a smolné koncovce SBŠ v utkání proti Valosunu nebylo jasné, kdo bude favoritem na vítězství v utkání o páté místo. Trutnov nastoupil pouze s osmi hráčkami, přesto nechyběly opory.

Trutnov však měl navrch už od první čtvrtiny, když otočil úvodní vedení SBŠ. V dresu Východočešek se prosazovaly především Pazderová a Prokešová. Do dvouciferného vedení pak Trutnov poslala Andrea Vacková.

Hra se na to vyrovnala, Ostravanky si nevěděly rady s Ostarellovou, naopak v dresu SBŠ se opět dařilo Burzové a Sedláčkové. Ostrava držela krok se soupeřkami až do poloviny čtvrté čtvrtiny, ale střelecký výpadek znemožnil vyrovnanější koncovku. SBŠ trefila za posledních sedm minut jen dva body a z hratelného manka sedmi bodů bylo rázem dvacetibodové vedení Trutnova. SBŠ tak nedokázala navázat na povedený výkon proti brněnskému Valosunu, trutnovská Kara si naopak spravila chuť po porážce s Hradcem Králové.

IMOS vybojoval vítězství v poslední minutě

Nejzajímavější duel dne odehrály IMOS Brno a Hradec Králové. Oproti hradeckým hráčkám nastoupily Brňanky bez pátečního zápasu v nohách, měly tak o něco více sil. Právě Bobrovského svěřenkyním vyšel úvod, ve kterém potvrzovala své kvality Ivana Jalčová. Trenérka Hradce Romana Ptáčková spoléhala zejména na svou základní sestavu.

Hradecké Lvice stáhly manko během druhé čtvrtiny, ale závěr poločasu nezvládly. Díky Smithové a Kašpárkové si IMOS vybojoval desetibodový náskok. Po přestávce se Východočešky dostaly ke své hře, postupně stahovaly náskok. V útoku se prosazovala zejména Zavázalová, ale nejen díky její aktivitě Hradec otočil vývoj zápasu.

V poslední minutě však měly více štěstí Jihomoravanky. Nejdříve vyrovnala Jalčová a poté rozhodčí posoudili následný nájezd a vypíchnutý míč Zavázalové jako ztrátu hradecké hráčky. Na druhé straně se prosadila Smithová a trenérka Ptáčková využila timeout jako poslední šanci na zvrat v utkání. Hradeckým však poslední akce nevyšla, Brňanky tak silou vůle vybojovaly finálový duel.

Dalším plusem pro IMOS byl návrat Kataríny Tetemondové po dlouhém zranění. Slovenská rozehrávačka odehrála alespoň dvě minuty po téměř půlroční pauze.

USK v prvním utkání na turnaji naděloval

Druhé semifinále mělo takřka předem daného vítěze. Pražský USK přijel do Ostravy v nejsilnější sestavě a s jasnou ambicí na zisk poháru. Už trenér IMOSu Bobrovský řekl před utkáním, že to bude jednoznačná partie. A tak se i stalo.

Favorizovaný celek neponechal zápas náhodě a USK v základní sestavě vedl už po čtyřech minutách 15:4, trenéru Svobodovi nepomohl ani timeout. Valosun sice zmírnil nápor Pražanek, ale jen do začátku druhé čtvrtiny.

Ve druhé půli už prakticky nebylo o co hrát. Během závěrečné čtvrtiny tak fanoušci mohli vidět v modrých dresech USK výhradně české hráčky. I ty navyšovaly náskok až na konečný rozdíl 66 bodů.

USK zvítězil ve všech čtvrtinách alespoň o 13 bodů, šest hráček nasbíralo dvouciferný počet bodů. Za zmínku stojí i výkon dirigentky hry USK Palauové. Ta vystřelila na koš jen jednou, a to úspěšně, navíc měla na kontě 10 asistencí a 6 doskoků.

Výsledky sobotního programu Hyundai Final Six

Kara Trutnov – SBŠ Ostrava 73:53 (Prokešová a Vacková 14, Pazderová 13, Ostarellová 12 a 12 doskoků – Sedláčková 15, Burzová 10, Williamsová a Hillardová 8)

BK IMOS Brno – Hradec Králové 61:59 (Jalčová 19, Smithová 16 a 10 doskoků, Stejskalová 12 – Hartigová 15, Zavázalová 11, Lichtarovičová 9)

Valosun KP Brno – ZVVZ USK Praha 44:110 (Spragueová 9, Kopecká a Švrdlíková 7, Šípová 6 – Petrovičová 20, Burgrová 18, Veselá 15)

Ilustrační foto: Pavel Netolička; SBŠ Ostrava

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace