eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

EXT U19 – Začalo play out | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

EXT U19 – Začalo play out

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež, Topstory 🕔18.3.2015
EXT U19 – Začalo play out

Please enter banners and links.

Na programu v extralize juniorek byly o tomto víkende pouze boje v play out a i teoretickou šanci na přímou záchranu v extraligové soutěži ztratili hráčky Jablonce.

Bižuterie se střetla ve dvou zápasech s Karlovými Vary a po těchto duelech už má nyní má nedostižnou ztrátu čtyř bodů. I v případě, že by teď Jablonec zbývající zápasy vyhrál by se totiž neposunul v tabulce na potřebnou 10. pozice. K prvnímu střetnutí zajížděla Lokomotiva do Jablonce. Start zápasu se však vydařil domácím hráčkám, které si brzy vypracovaly drobné vedení, které jim vydrželo až do poločasu. Po přestávce se však herní situace prohodil a tentokrát to byly Karlovy Vary, které dominovaly. A Lokomotivě to šlo tak dobře, že na začátku závěrečné čtvrtiny už vedla o 10 bodů. Tento náskok se pak do konce střetnutí ještě navýšil. Hostující Moučková pomohla svým spoluhráčkám 20 body a ty tak zvítězily 67:52. To nedělní zápas nepřipravil pro fanoušky v Karlových Varech tak pohledný basketbal. Oba celky dělaly jednu chybu za chybou a úspěšnost střelby byla doslova mizerná. Nakonec se radovaly opět hráčky Lokomotivy. Ty doslova vybojovaly důležité vítězství v poměru 39:35 a i díky tomuto vítězství tak nyní Karlovy Vary vévodí s náskokem jednoho vítězství v tabulce play out. Nejlepší střelkyní tohoto duelu byla opět Moučková, která zaznamenala 18 bodů.

Stejnou bilanci, tedy 7 výher a 17 proher nyní mají shodně hráčky Prostějova a Trutnova. Lépe na tom v tabulce je momentálně prvně jmenovaný celek. Ten si také ve vzájemných duelech o tomto víkendu připsal první vítězství, když v domácí hale nedal Trutnova šanci. Už v úvodní čtvrtině si domácí hráčky vybudovaly dostatečný náskok, který s přibývajícím časem ještě narůstal. Neubauerová nastřílela 16 bodů a pomohla tak svým spoluhráčkám k důležití výhře 66:46. KARA tak věděla, že v neděli musí ve své hale zabrat, případná prohra by totiž poslal do trháku právě Prostějov s Karlovými Vary a Trutnov by pak měl co dělat, aby mohl zabojovat o přímou záchranu. A plán se také domácím hráčkám podařil. Začátek zápasu však opět lépe sednul hostujícímu výběru, když si Prostějov odnášel do šatny vedení o 8 bodů. To se podařilo domácím zredukovat v průběhu 3. čtvrtině, ale i tak stále měly hostující hráčky mírně navrch. To se však změnilo s nástupem do poslední části. Trutnov zpřesnil svou hru, Potočková nakonec zaznamenala 19 bodů a byla tak ústřední postavou při výhře 63:57.

1. kolo

B. Jablonec n. N.     –     Loko Karlovy Vary     (52:67)     (17:16 30:27 38:45)     
     
OP Prostějov     –     KARA Trutnov         (66:46)     (23:11 37:21 52:30)     

2. kolo

Loko Karlovy Vary     –     B. Jablonec n. N.         (39:35)     (6:2 15:14 27:24)     
     
KARA Trutnov     –     OP Prostějov     (63:57)     (10:14 23:31 43:44)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace