eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Liberec zase poznal radost z vítězství, doma roznesl ostravskou VŠB

📁 1.liga můžů, Články, Domácí soutěže, Topstory 🕔28.2.2015
Liberec zase poznal radost z vítězství, doma roznesl ostravskou VŠB

Please enter banners and links.

Tři měsíce čekali basketbalisté Liberce na vítězství v 1. lize mužů. Kýženého úspěchu se dočkali až v pátečním utkání 5. kola nadstavby proti VŠB. Poslední tým tabulky si hladce poradil s ostravskou VŠB, která se tak na hřištích soupeřů nadále trápí.

Zajímavé utkání v Plzni dopadlo lépe pro domácí tým. Západočeši se přetahovali o vedení s Opavou, ale závěr zvládli lépe než jejich slezští sokové. Ve východočeském derby zvítězil podle očekávání Hradec Králové.

Plzeň i Sokol Pražský zvládly závěry duelů

Vyrovnané utkání v Plzni pro domácí celek nezačalo úplně dobře. Po několika minutách se zranil Karel Aušprunk, který si podvrtl kotník. Oba celky se na to střídaly ve vedení, když už si Opava vytvořila mírný náskok, během čtyř minut jej opět ztratila.

Velkou naději na vítězství pro oslabenou sestavu hostů vykřesala dvojice pivotů Bujnoch a Vícha. Plzeň v závěru zabrala a minutu a půl před koncem Martin David proměnil klíčovou trojku. Domácí už vítězství nepustili. Opavští mohli litovat 11 neproměněných trestných hodů, což je možná stálo výhru.

Brněnské JBC mělo na hřišti Sokola Pražského výborný nástup, rychle vedlo 9:1 a domácí kouč Vyoral si musel vybrat oddechový čas. To domácímu klubu pomohlo, střelecky se prosadil Reiner a díky jeho osmi bodům se Sokolové dostali do vedení.

Během druhé půle se zdálo být rozhodnuto, ale Brňané se nevzdali. Do poloviny závěrečné periody otočili skóre, ale podobně jako v Plzni domácí klub zvládl závěr duelu lépe. Pražanům nakonec nevadilo ani pět neproměněných šestek z osmi pokusů v poslední půlminutě. Pomohlo jim zejména lepší doskakování.

Liberec rozdrtil ostravské vysokoškoláky

V utkání mezi Libercem a Ostravou nebyl jasný favorit. Liberec je jasným outsiderem soutěže, ale ostravští hráči jsou teď ve velké krizi. Z venkovních zápasů si pravidelně odváží jeden debakl za druhým. Vysokoškoláci přijeli bez nejlepšího střelce Urbánka, přesto opět vsadili na střelbu za tři body.

Ta ovšem vycházela domácím. Liberci se mimořádně dařilo, jeho hráči nedělali mnoho chyb a kromě toho trefili i 12 trojek. Dařilo se především Karlovi Raabemu, jenž nastřílel pět trojek. Liberec si užil radost z vítězství po dlouhých třech měsících, naposledy se mu povedlo uspět proti Vyšehradu na konci listopadu. Další dobrou zprávou pro Liberec byl návrat dlouho zraněného pivota Dominika Heinzla.

I mužské derby pro Hradec

Po východočeském derby v nejvyšší soutěži žen přišlo na řadu i derby v 1. lize mužů. A dopadlo stejně jako v ŽBL. Vyrovnané utkání zlomil domácí Hradec během třetí čtvrtiny, když si vybudoval dvouciferný náskok. Ačkoliv Trutnov stahoval vedení, závěr patřil opět hradeckým hráčům.

Proti oslabenému soupeři měl Hradec výhodu pod košem, Trutnov totiž dorazil bez klíčového pivota Jakuba Kaši. Již tradičně zazářil prostějovský forvard Ondřej Peterka, i proti svému bratrovi Alešovi měl jasně navrch. Domácí byli agresivnější ve hře do koše, což jim nakonec přineslo vítězství.

Výsledky

Lokomotiva Plzeň – BK Opava „B“ 89:86 (Říha 25, Pecka 23 a 13 doskoků, David 13 – Bujnoch 25 a 11 doskoků, Lyčka 18, M. Ihring 15)

Sokol Pražský – JBC Brno 80:74 (Tomas 21, Brůha 19 a 11 doskoků, Reimer 14 – Nehoda 26, Kozina 10, Hrabovský 8)

Sokol Hradec Králové – Kara Trutnov 77:64 (O. Peterka 17 a 12 doskoků, Majerík 14, Mahler a Švandrlík 12 – M. Malý 18, Hlaváček 17, Malík 10)

Kondoři Liberec – VŠB Ostrava 103:76 (Příhonský 27, Raabe 23, Vaněk a Heinzl 14 – Dedek a Šubert 15, Pilař 13)

Ilustrační foto: bk-kondori.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace