eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Dvacet let čekání je u konce. Trutnov nečekaně vyhrál v Brně

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔13.1.2015
Dvacet let čekání je u konce. Trutnov nečekaně vyhrál v Brně

Please enter banners and links.

Po dvaceti letech se povedlo. Basketbalistky trutnovské Kary čekaly dlouhou dobu na úspěch v Brně, i bez opory Mannové se jim o víkendu konečně podařilo zvítězit na palubovce IMOSu.

Drama bylo i v Nymburku, tam Valosun otáčel vývoj zápasu během třetí čtvrtiny. Také Hradec Králové si udržuje solidní formu, svěřenkyně Romany Ptáčkové zvítězily v Mladé Boleslavi.

Valosun vyhrál v Nymburku díky zlepšení v poslední čtvrtině

Souboj předních klubů mohli vidět diváci v Nymburku, do středních Čech dorazil brněnský Valosun. Oba celky se přetahovaly o vedení po celou první půli, díky Rolleové však Nymburk vedl před přestávkou o pět bodů. Od začátku čtvrté čtvrtiny se brněnský klub rozjel k výbornému výkonu a otočil vývoj zápasu, čemuž výrazně pomohla dvojice Vlková – Mrhálková. Domácím nepomohly ani dva oddechové časy.

V utkání VŠ Praha s Karlovými Vary to byly právě hostující hráčky, kterým se první čtvrtina vydařila lépe, ale poté už začaly úřadovat pražské vysokoškolačky. Varům dávala naději Kušlitová a poté i domácí Záplatová, která zbytečně obdržela technickou chybu.

V závěru po trojce Opočenské už VŠ vyhrávala o 11 bodů a Karlovy Vary už na zvrat neměly síly. Nováková trojkou potvrdila vítězství domácích.

Hradec stále ve formě

Hradec potvrzuje výbornou formu ze závěru minulého roku. I bez nemocné Křížové byly hostující hráčky v Mladé Boleslavi lepší, nedokázaly si však vytvořit výraznější náskok. V dresu Slovanky se stále prosazovala výborně hrající Simmonsová, autorka 25 bodů.

V závěrečné desetiminutovce si hradecké vybudovaly podstatný náskok a vítězství uhájily. Šanci dostaly i méně vytížené hráčky, na hřišti se tak předvedly mládežnické reprezentantky Hrušková a Matušková.

Také na Slavii se překvapení nekonalo. USK potvrzoval od počátku roli jasného favorita a jen díky Learyové nebyl úvodní nápor tak značný. Po odchodu Američanky si však hráčky USK vytvořily dvouciferné vedení. Do poločasu trefily hostující basketbalistky 62 bodů a dokráčely k jasnému vítězství. Přesto, že v závěru polevily, si udržovaly poklidný třicetibodový náskok.

Trutnov šokoval v Brně

Největším překvapením bylo vítězství Trutnova v Brně. Hosté nemohly nasadit zraněnou Mannovou, zato představily novou podkošovou posilu Ashley Adamsovou. Trutnovské dobře střílely a od začátku si udržovaly vedení. Náskok hostujících narostl až na 15 bodů a přesto, že Brno snížilo na rozdíl jediného koše, se Trutnovankám podařilo uspět. „Byl to velmi obětavý a bojovný výkon celého družstva. Všechny hráčky splnily svoje úlohy na jedničku,“ řekl trenér Rešetár pro server trutnovinky.cz.

Pro Trutnov to bylo první vítězství na palubovce IMOSu v jeho dvacetileté historii. Dokonale se mu povedlo odčinit těsnou porážku z domácího prostředí.

Strakonice uspěly v Ostravě

Před utkáním SBŠ se Strakonicemi prohlašoval domácí trenér Pavlát, že nechce rozehrát strakonické opory Kastanekovou a Vrančičovou. Opak se stal skutečností, obě zmíněné hráčky trefily své první dvě střely v utkání. SBŠ nastoupila i se srbskou posilou Dušaničovou, zato bez Novikavové, jenž se zdržela v Bělorusku vinou formálních záležitostí.

Domácí hráčky začaly ztrácet dech v polovině druhé čtvrtiny, nestačil jim ani výkon Sedláčkové. Díky trojce Vrančičové nastupovaly Jihočešky do druhé půle s patnáctibodovým náskokem. Velice aktivní byla i Edita Šujanová, jež kromě bodů sbírala i spoustu doskoků.

Strakonické si své dvouciferné vedení udržovaly až do samého závěru, z Ostravy si odvezly cenné vítězství 77:62.

Výsledky

Basketball Nymburk – Valosun Brno 65:81 (Rolleová 15 a 11 doskoků, Bortelová 14 – Vlková 22, Jonesová 21)

VŠ Praha – Loko Karlovy Vary 76:66 (Nováková a Sládková 15, Záplatová 11 – Kušlitová 21, Halaszová 13)

Slovanka Mladá Boleslav – Hradec Králové 65:80 (Simmonsová 25, Adamsová, Šmídková a Novotná 9 – Lichtarovičová 20, Pochobradská 14)

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 68:106 (Learyová 20, Lowenthalová 14 – Hanušová 23, Kat. Elhotová 17)

IMOS Brno – Kara Trutnov 58:70 (Hindráková 17, Smithová 12 a 12 doskoků – Pazderová 16, Ostarellová 14 a 11 doskoků, A. Vacková 14)

SBŠ Ostrava – Sev-en Strakonice 62:77 (Allenová 15, Hillardová 14 a 12 doskoků – Šujanová 16 a 15 doskoků, Kastaneková a Milliganová 14)

Ilustrační foto: bktrutnov.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace