eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Strakonice i Valosun šokovaly své soupeřky. Vrančičová má quadruple-double

📁 Články, Domácí soutěže, Topstory, ŽBL 🕔22.12.2014
Strakonice i Valosun šokovaly své soupeřky. Vrančičová má quadruple-double

Please enter banners and links.

Dva nečekané výsledky mělo 11. kolo nejvyšší ženské soutěže. Valosun Brno ovládl bitvu o Brno a v Žabovřeskách zvítězil o 27 bodů. Také Strakonice nečekaně zvítězily, když zvládly duel v Nymburku. Hráčky Hradce Králové náročný boj s outsiderem zvládly.

Hradec zvládl vypjatý duel

Velké drama se odehrávalo v Hradci Králové. Druhý tým tabulky ŽBL přivítal VŠ Praha, která je s pouhými dvěma vítězstvími na devátém místě. Přesto to byly vysokoškolačky, které udávaly tempo hry na začátku duelu. Hradecké ovšem během druhé čtvrtiny otočily vývoj zápasu a vytvořily si klidné dvouciferné vedení.

Během třetí desetiminutovky se prosazovaly Nováková se Záplatovou a hradecké hráčky měly potíže v útoku. Ty vyvrcholily střeleckou impotencí v posledním dějství. Důležité body však trefila Zavázalová, která pěti body otočila vývoj zápasu. Za stavu 63:60 získala klíčový útočný doskok domácí Kateřina Křížová a prakticky tím pohřbila naděje na nečekaný úspěch hostů. Hradecké si už vítězství pohlídaly.

Slavia měla v Karlových Varech solidní nástup a již po sedmi minutách vedla o deset bodů. Druhá čtvrtina patřila domácím, Sedláčková s Kušlitovou pomohly stáhnout rozdíl ve výsledku na jediný koš.

Domácí si nevěděly rady s cizinkami v dresu Slavie, především Stansburyová a Learyová byly velmi aktivní pod oběma koši. Karlovy Vary se během třetí čtvrtiny nedokázaly prosadit přes pět minut hry, během kterých měly Slávistky bodovou šňůru 11:0. Tímto úsekem tak Pražanky duel rozhodly. Náskok hostů postupně narostl na 18 bodů.

Trutnovu pomohla technická chyba

Slovanka začala v domácím prostředí proti Trutnovu lépe i díky Minarovičové a Simmonsové, které byly aktivní na doskoku. Druhou čtvrtinu ovlivnila technická chyba udělená lavičce Trutnova. Paradoxně to hostům pomohlo a trutnovské basketbalistky otočily vývoj zápasu.

Domácí měly v samotném závěru možnost zdramatizovat zápas, ale v klíčové chvíli Mannová zblokovala Minarovičovou. Opora domácích následně cizinku v dresu Trutnova faulovala a Mannová bezpečně proměnila oba trestné hody.

Tři hráčky Trutnova získaly double-double, Slovance nepomohl ani parádní výkon Simmonsové, autorky 25 bodů a 16 doskoků.

Valosun i Strakonice nečekaně jasně zvítězily

Bitvu o Brno jasně ovládl Valosun. Domácí Žabiny vůbec nezvládly derby, už v první čtvrtině nastřílely jen devět bodů. Bobrovského svěřenkyně ztrácely míče a zbytečně faulovaly a než se vzpamatovaly, prohrávaly 9:21.

Valosun si během třetí čtvrtiny vytvořil náskok až 25 bodů a ten si postupně udržoval. Hráčky IMOSu se nedokázaly bodově prosadit s výjimkou Fontenettové a Smithové. Vynikající výkon v dresu Valosunu naopak podala střídající Lenka Šípová, autorka 21 bodů a sedmi doskoků při střelbě 65 procent z pole.

Také Strakonice šokovaly svého soupeře v Nymburku. Středočešky si nevěděly rady s Kastanekovou. Neudržitelná opora Strakonic nasbírala již v první čtvrtině 12 bodů. Závěrečný úsek druhé čtvrtiny ovládly strakonické v poměru 11:0 a to bylo klíčové pro vývoj utkání.

Nymburk se vrátil do zápasu až v poslední desetiminutovce, když stáhl náskok Strakonic na tři body. Hosté „pomohly“ nymburským i neproměňováním trestných hodů, ale oddechový čas Strakonicím pomohl. Vedení Jihočešek rázem narostlo na 11 bodů a střelecká impotence domácích dokonala překvapivý úspěch Strakonic.

Irena Vrančičová podala fantastický výkon, když získala prestižní quadruple-double. Bosenská hráčka nasbírala 24 bodů, 13 doskoků, 10 asistencí a 13 získaných faulů. To vše bez jediné ztráty míče! Její konečná užitečnost se vyšplhala na číslo 48, což je rekord letošního ročníku.

USK nedal soupeřkám šanci

Poslední předvánoční duel překvapení nenabídl. Domácí hráčky v ostravské hale Tatran přivítaly euroligový USK a do poloviny první čtvrtiny ještě stačily držet tempo. Od druhé čtvrtiny už náskok USK výrazně narůstal, SBŠ nedokázala dát jediný bod přes sedm minut a svěřenkyně Natálie Hejkové mezitím vedly už o 19 bodů.

V polovině poslední desetiminutovky měly hráčky SBŠ na kontě pouhých 30 bodů. USK hrál vlažněji, polevení v tempu znamenalo obdržených 13 bodů v závěrečných čtyřech minutách. Všechny hráčky hostů si zahrály alespoň 16 minut.

Výsledky

Loko Karlovy Vary – BLK Slavia Praha 61:77 (Kušlitová 19, Blazejewskiová 18 – Learyová 24 a 13 doskoků, Stansburyová 21)

Hradec Králové – VŠ Praha 65:62 (Zavázalová 19, Křížová 18 a 10 doskoků – Nováková 19 a 10 ztrát, Kar. Elhotová 11)

Slovanka Mladá Boleslav – Kara Trutnov 81:90 (Simmonsová 25 a 16 doskoků, Novotná 17 – Ostarellová 23 a 11 doskoků, Prokešová 21)

IMOS Brno – Valosun Brno 51:78 (Fontenettová 20, Smithová 16 a 11 doskoků – Šípová 21, Mrhálková a Sedláková 10)

Basketball Nymburk – Sev-en Strakonice 67:81 (Monreová 16 a 11 doskoků, Mišurová 16 – Vrančičová 24, 13 doskoků, 10 asistencí a 13 získaných faulů, Kastaneková 21)

SBŠ Ostrava – USK Praha 43:85 (Limaová a Allenová 9 – Petrovičová 14, Hanušová 11)

Ilustrační foto: basketballst.cz

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace