eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

U15 – Soutěž startuje | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

U15 – Soutěž startuje

📁 Články, Domácí soutěže, Mládež 🕔23.9.2014
U15 – Soutěž startuje

Please enter banners and links.

Po letní pauze nám startuje první soutěž juniorů. Své boje o extraligu započali žáci do 15 let. Pojďme se podívat na první hrací víkend.

Skupina A

Ve skupině A se střetli 3 účastníci extraligy z loňského roku a 5 družstev z loňské ligové soutěže. Ze tří bývalých extraligových celků se v úvodních kolech nejlépe dařilo pražskému USK. Ten přes nevýrazné loňské výsledky, kdy si z 22 utkání připsal pouhé 4 výhry, vstoupil do nového ročníku s velkou vervou a po úvodních kolech se umístil na čele této skupiny. V sobotním duelu si hráči hlavně za pomoci Těleckého s 30 body připsali skalp celku z Kladna, kterému uštědřili do startu soutěže debakl 92:46. Ve stejném stylu si poradili i v neděli rovněž s dalším ligistou, tentokrát porážku 88:39, kterou opět řídil s 33 body Tělecký, odnesla 3. ZŠ Slaný. Ovšem ani jeden z týmů z dvojice Slaný a Kladno nemusí být po tomto herním víkendu až tolik zklamán, jelikož oba celky přece jen odjíždějí z Prahy alespoň s jednou výhrou. Obě tyto výhry se zrodily na palubovce pražské Sparty, loňský 5. celek závěrečného Mistrovství republiky, nejspíše tento rok nebude hrát o mety nejvyšší, jak naznačila jak sobotní prohra se ZŠ Slaný v poměru 66:34, tak i nedělní ještě větší prohra s Kladnem 89:45. V obou duelech tahala Sparta za výrazně kratší konec a nenašla ve svém středu ani jednoho úspěšnějšího střelce, na rozdíl od svých soupeřů. Za Slaný se nejvíce předvedl Vebr s 23 body, za Kladno to poté byl Ngatse s 26 body. Dalším týmem, který minulý rok hrál extraligu a taky další jediný tým, který je po úvodních kolech neporažen. jsou Sršni z Písku. Ty se v obou duelech představili na domácí palubovce, když si nejprve v sobotním utkání poradili s Lokomotivou Plzeň 84:68, aby v neděli porazili podobným rozdílem, tentokrát 88:59, Tachov. V obou duelech byl nejvíce vidět domácí Hornát, který si za víkend připsal 56 bodů. Opačné starosti mají po víkendu v táboře hráčů z Jindřichova Hradce. Lions se zařadili po bok Sparty, jelikož zatím na svém kontě nemají ani jediné vítězství a dokonce jako první tým dovolil svému soupeři překonat hranici 100 bodů. Stalo se to v neděli s Lokomotivou Plzeň, které podlehli 106:63. Ani v sobotu to v hale Lions nebylo o moc veselejší, když prohráli 85:45 s celkem Tachova.

1. kolo

Sokol Písek – Lokomotiva Plzeň 84:68

Lions Jindřichův Hradec – Slavoj Tachov 45:85

USK Praha – BK Kladno 92:46

BA Sparta – ŠSK při 3.ZŠ Slaný 34:66

2. kolo

Sokol Písek – Slavoj Tachov 88:59

Lions Jindřichův Hradec – Lokomotiva Plzeň 63:106

USK Praha – ŠSK při 3.ZŠ Slaný 88:39

BA Sparta – BK Kladno 45:89

 

Skupina B

Ve skupině B najdeme z loňského ročníku extraligy pouze 2 účastníky a oba jsou po prvním herním víkendu bez porážky. Tím prvním je loni 6. tým závěrečného MČR Sokol Pražský. Ten ke svým prvním duelům vyjel nejdříve na palubovku Roudnice nad Labem a poté do Litoměřic. V obou případech byli Pražané od úvodních minut tím lepším týmem. V Roudnici díky výbornému Novotnému s Hauzerem, kteří zaznamenali 41 bodů, zvítězili 80:43. Ještě větší výhru a dokonce pokoření hranice 100 bodů si v neděli odváželi z Litoměřic. Zde se tentokrát dařilo Manasovi, který zaznamenal 27 bodů a táhl svůj tým za výhrou 101:62. Druhým celkem, který loni hrál extraligu, je Nymburk, ten skončil na posledním místě s pouhými třemi výhrami, ale zde si zatím špatný rok více než vynahrazuje. Stejně jako Sokol ho čekala utkání v Roudnici a Litoměřicích, ale v opačném pořadí. Nejdříve v sobotním utkání na palubovce Litoměřic byl taktéž blízko hranice 100 bodů, když zvítězil 92:58. Následně však tuto hranici pokořil v Roudnici, kde zvítězil 102:48. Nejvíce byl v obou případech vidět Vejvar, který si za oba duely připsal 51 bodů. Ještě lépe než Sokol a Nymburk na tom však po tomto víkendu jsou hráči Liberce. Kondoři po zásluze vedou skupinu B, když v sobotním zápase na své palubovce zničili tým Trutnova, který porazili vysoko 124:48. Na vítězné vlně se udrželi i v nedělním souboji, kdy porazili hráče Hradce Králové 84:51. Z týmu Kondorů se tento víkend dařilo hned několika hráčům, například Bobek si připsal 40 bodů a ještě lépe na tom byl Tegel, který nasbíral bodů 53. Po sobotním debaklu se ani v neděli neoklepali hráči Trutnova a stali se třetím týmem v této skupině, který na svém kontě má 2 porážky. Tentokrát přijeli na palubovku Ústí a ač se jednalo o chvílemi nejvyrovnanější duel všech těchto utkání, tak Sluneta nakonec v poklidu dokráčela pro vítězství 87:63. Ještě o den dříve však halu Slunety vyloupil Sokol z Hradce, který tak má po vítězství 85:60, které s neskutečnými 56 body řídil Kulich, alespoň 1 vítězství z prvních hracích dnů.

1. kolo

BA Roudnice – Sokol Pražský 43:80

Slavoj Litoměřice – BA Nymburk 58:92

Kondoři Liberec – KARA Trutnov 124:48

Sluneta Ústí nad Labem – Sokol Hradec Králové 60:85

2. kolo

BA Roudnice – BA Nymburk 48:102

Slavoj Litoměřice – Sokol Pražský 62:101

Kondoři Liberec – Sokol Hradec Králové 84:51

Sluneta Ústí nad Labem – KARA Trutnov 87:63

 

Skupina C

Co se týče rozložení skupin, tou nejvyrovnanější by měla být právě ta poslední, v ní totiž najdeme hned 4 týmy, které loni hrály extraligu. Mezi nimi například i vítěze z Pardubic, čtvrtý tým z MČR Ostravu či sedmou Kroměříž. Tuto trojici ještě doplnil tým BŠM Brno, který loni skončil na 10. pozici. Z těchto zmíněných se nejvíce dařilo hráčům Torola Snakes Ostrava. Ty se v úvodu představili na domácí palubovce a přivítali celky Opavy a Prostějova. S oběma těmito protivníky si domácí poradili vcelku hladce, když v sobotu porazili Opavu 72:45 a v neděli Prostějov 80:47. Oba tyto celky, jak Opava i Prostějov, odehrály celý úvodní víkend v Ostravě, protože je čekal ještě duel s druhým týmem z této metropole a to s NH Ostrava. A ani proti druhému celku z tohoto města se ani jednomu nedařilo. V dresu domácích totiž v obou duelech zářil Dyják, který si v sobotu proti Orlům připsal 18 bodů a podílel se na výhře 72:58. V neděli přidal ještě jeden bod navíc a podílel se na výhře nad Opavou 61:48. Jediným týmem, který si z loňských zástupců extraligy v této skupině nepřipsal ani výhru, je Kroměříž. Tu nejspíše po loňské vydařené sezoně čeká stejný útlum jako Spartu. Hráči Slavie sice v sobotu zamířili na palubovku posledního šampiona z Pardubic, kde podlehli 89:30, ale hlavně prohra s Pelhřimovem 90:39 říká, že je něco špatně. Pelhřimov celkově v prvním kolech příjemně překvapil. Ještě před porážkou Kroměříže si vyšlápl na dalšího účastníka extraligy a to tým Brna, který doma porazil 73:43. Sojky se navíc mohou spolehnout na více hráčů ze svého týmu. V sobotním duelu svůj tým táhl Rufer, který zaznamenal 19 bodů, v neděli se zase 25 body předvedl Noumeros. Pro hráče Brna však přece jen úvod sezony nedopadl mizerně. V neděli si totiž trochu překvapivě v Pardubicích vyšlápli na domácí Synthesii, když po vyrovnaném duelu odjížděli s vítězstvím 65:55, o které se hlavní měrou postarala dvojice Vyroubal a Prošek, jež zaznamenala 44 bodů.

1. kolo

NH Ostrava – Orli Prostějov 72:58

Torola Snakes Ostrava – BK Opava 72:45

BK Pelhřimov – SAM BŠM Brno 73:34

Synthesia Pardubice – Slavia Kroměřiž 89:30

2. kolo

NH Ostrava – BK Opava 61:48

Torola Snakes Ostrava – Orli Prostějov 80:47

BK Pelhřimov – Slavia Kroměřiž 90:39

Synthesia Pardubice – SAM BŠM Brno 55:65

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace