eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Tartu Rock loupilo v Samaře, Minsk úřadoval ve Finsku | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Tartu Rock loupilo v Samaře, Minsk úřadoval ve Finsku

📁 Evropské poháry 🕔17.1.2014
Tartu Rock loupilo v Samaře, Minsk úřadoval ve Finsku

Please enter banners and links.

Souhrn prvního kola fáze LAST 16 poháru Eurochallenge.

Skupina I:

Patrně největší překvapení úvodního kola se zrodilo na palubovce jednoho ze spolufavoritů na celkové prvenství ve Vyzývacím poháru – týmu Samary. Ta nestačila na estonský Tartu Rock University. Před zraky českého arbitra Iva Dolinka se udál duel, v němž domácí Krasne Krylia po většinu času vedly – místy až o 16 bodů – konkrétně po Ponkrašovově trojce v polovině třetí části. Ovšem když po třech a půl minutách 4. čtvrtiny vyrovnal trojkou Kurbas na 60-60, dala se tušit zajímavá zápletka. Její předčasné rozuzlení odvrátil 4 sekundy před koncem normální hrací doby nejlepší střelec domácích Miles, jenž dvoubodovým košem vyrovnával na 68-68 a utkání tím pádem dospělo do prodloužení. To rozhodl 1:22 před jeho koncem Dorbek a po jeho koši už žádný další nepadl, i proto, že domácí minuli 4 střely z pole. Ve druhém zápase skupiny Antwerpy přejely rumunský Medias. Domácí nastřílely 14 trojek a také hrály nestkutečně nesobecky, což dokazuje dohromady 26 asistencí. Domácí vyhráli všechny čtvrtiny a pět jejich hráčů zaznamenalo dvouciferné údaje v kolonce bodů. 

Krasne Krylia Samara – Tartu Rock 74-75 OT

Nejlepší střelci: Miles 24, Keyru 16 – Dylis 13 (13 doskoků), Eichfuss 12

Antwer Giants – Gaz Metan Medias 97-79

Nejlepší střelci: Simons 18, Stewart 15 – Bogavac 21, Marojevič 20

 

Skupina J:

Krka si bez větších problémů poradila s francouzským Choletem. Velmi dobrým výkonem se prezentoval křídelník Krky Edo Murič: Za 26 minut zaznamenal 14 bodů, 6 doskoků a 7 přihrávek. Navzdory šílenému číslu v kolonce trestných hodů (8/17 a 47%) byli domácí mnohem lepší ve střelbě z pole a po třech čtvrtinách nebylo co řešit. Stejně jako Cholet vstřelil 63 bodů i maďarský Szolnoki Olaj na palubovce Reggio Emilia. Trojice domácích hráčů Kaukenas, Antonutti a White se složila na 54 bodů. V hostujícím táboře zůstal střelecky osamocen Willie Warren s 23 body, nikdo z jeho spoluhráčů nepřekonal hranici 10 bodů. Domácí hráči stříleli za dva body s 67% úspěšností a také proto v klidu vyhráli. 

Krka Novo Mesto – Cholet Basket 80-63

Nejlepší střelci: Murič 14, Lapornik 12 – Stoglin 17, Cox 12

Reggio Emilia – Szolnoki Olaj 90-63

Nejlepší střelci: Kaukenas 19, Antonutti 18 – Warren 23, Holiday 9

 

Skupina K:

Defenzivně laděný zápas, kde se oba celky prosazovaly dost z podkoše, viděli diváci v tureckém Gaziantepu. Domácí ztratili pouhých 7 míčů a lépe stříleli za dva body a tak vstoupili vítězně do fáze LAST 16. O triumfu rozhodli definitivně ve třetí čtvtině, když zhruba od její poloviny předvedli šňůru 16-4. Courdon Higgins a Kyle Landry režírovali výhru hostí se svými 22, resp. 14 body. Hosté po většinu zápasu vedli, ale Dijon se v poslední části dotáhl a dokonce i chvílemi vedl a tak se muselo rozhodovat až v samém závěru. V tom zaznamenal 5 bodů hostí v řadě jejich nejlepší střelec Higgins a za domácí se závěrečnou střelou nepovedlo vyrovnat Dobbinsovi, což logicky znamenalo Triumph Moskevanů.

Gaziantep – BK Ventspils 72-61

Nejlepší střelci: Borovnjak 17 (12 doskoků), Domen Lorbek 12 – Valters 15, Zakis a Lejasmeiers po 10

Dijon – Triumph Lyubertsy 66-68

Nejlepší střelci: Riley 15, Dobbins a Moss po 11 – Higgins 22, Landry 14

 

Skupina L:

Jekatěrinburg zdolal dánský Aarhus. Domácí předvedli v poslední čtvrtině, co je to obrana a povolili svému sokovi pouhých 9 bodů. Sami jich dali 18 a to jim zajistilo úspěšný vstup do fáze LAST 32. Double-doublem se prezentoval centr Aaron McGhee (15 bodů a 10 doskoků), dvěma domácím hráčům D-D jen těsně unikl (Nikolajev, Glazunov). Minsk si bez potíží poradil s Kotkou a to proto, že hosté předvedli neskutečnou dominanci na doskoku (27-45). V útoku doskočili 17 míčů a v kombinaci s přesnou střelbou z podkoše se narodil výsledek o 36 bodů.

Ural Jekatěrinburg – Bakken Bears Aarhus 85-71

Nejlepší střelci: Harris 17, McGhee 15 (10 doskoků) – Barker 18, Iversen 14

Sport Kotka – Tsmoki Minsk 64-100

Nejlepší střelci: Curry a Owens po 12 – Benson 24, Hunter 15

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace