eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk měl favorita na lopatě, Khimki ale spasil Popovič

📁 Evropské poháry 🕔22.1.2014
Nymburk měl favorita na lopatě, Khimki ale spasil Popovič

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nymburku prohráli ve svém třetím vystoupení eurocupové fáze LAST 32 s Khimki Moskva 80-86 po prodloužení, přestože ještě 3 minuty před koncem čtvrté čtvrtiny vedli o 5 bodů.

Nymburk začal utkání s ruským favoritem o něco lépe a po pěti bodech Rančíka a dvou Mahalbašiče vedl 7-4. První čtvrtina se ale odehrávala v duchu každý chvilku, tahá pilku. Výsledkem toho byl mj. i fakt, že se týmy šestkrát vystřídaly ve vedení a pětkrát bylo skóre vyrovnané, což platilo i po závěrečném klaksonu. Trojkou se o vyrovnání na 20-20 postaral finský rozehrávač Petteri Koponen. Ve druhé čtvrtině přetahovaná pokračovala až do doby, než začal řádit hrdina minulého duelu se Sienou – Dylan Page. Jeho muška byla velmi přesná a jeho bodový příspěvek se v této části zastavil na čísle 11. Právě trojky Page, ale i Simmonse a dva dvoubodové koše Massamby znamenaly minutu před poločasem nymburské vedení 46-34. Nakonec se ale šlo do kabin za přijatelného stavu (pro Khimki) 46-38, který stanovil svým dvoubodovým košem Mickael Gelabale. Kestutis Kemzura byl velmi rozezlen, protože Gelabalův koš padl de facto po rychlém brejku a Massamba měl unikajícího francouzského mistra Evropy za každou cenu faulovat, neboť domácí měli na svém kontě teprve dva fauly. V první půli trápil domácí celek nejvíce zkušený chorvatský pivot Kresimir Lončar, autor 12 bodů. Nebezpeční trojkaři byli zejména ve druhé části ubráněni, ale jak se později ukázalo, zejména Marko Popovič si důležité trefy zpoza oblouku šetřil na pozdější dobu.

I po přestávce nepřestával zlobit obranu Nymburka Lončar a dá se říci, že to byl on, kdo držel hosty nad vodou. Tre Simmons přesto 5:39 před koncem upravil na desetibodový rozdíl (54-44), ovšem od té doby už stříleli koše výhradně hráči Khimki. Zatímco Nymburk stihl za tento časový úsek ztratit 5 míčů a minout 4 střely, Moskvané vyrovnali a za stavu 54-54 se ve čtvrté čtvrtině začínalo od znova. Vstup do ní se opět vydařil lépe domácím: Po Rančíkových dvou bodech vedli již 64-56. Ovšem hosté začali opět ukrajovat z nymburského náskoku a minutu a půl před koncem normální hrací doby Lončar vyrovnal na 69-69. Vlado Illievski sice záhy na to odpověděl tak trochu cirkusovou střelou za tři body a na tahu bylo opět Khimki. Mike Green se šestkami zasloužil o vyrovnání a v posledních sekundách mohl dokonce strhnout vítězství na stranu svého týmu, ale v té době ještě s díky odmítl a tak o vítězi muselo za stavu 72-72 rozhodnout prodloužení. V něm řádil jako černá ruka chorvatský rozehrávač Marko Popovič, jenž nastřílel 8 bodů. Jako první ale načal Nymburk Mickael Gelabale, který se trefil ze svého oblíbeného místa v rohu palubovky po přihrávce Sergeje Monji. Další body přidal právě Popovič a po ztrátě a následném faulu Nymburka přinesl Chorvat šestibodový náskok a klid do moskevských řad. Vlado Illievski sice další trojkou snížil na rozdíl tří bodů, ale Popovič odpověděl stejnou mincí a utkání se již dohrávalo.

Nymburk měl partii s favoritem skvěle rozehranou, chybělo málo. Kemzurovým svěřencům srazila vaz nekoncentrovanost a nepřesnosti v druhých polovinách třetí a čtvrté čtvrtiny. Chester Simmons sice trefil důležité střely (zejm. ve druhé půli), zaznamenal 16 bodů, ale také až příliš předržoval míč a čtyřikrát jej ztratil. Nymburk také mnohem více fauloval a 23 proměněných šestek Khimki prostě muselo chtě nechtě sehrát svou roli. Rašidu Mahalbašičovi o jeden doskok utekl ceněný double-double (13 bodů a 9 doskoků). 

 

ČEZ Basketball Nymburk – Khimki Moskva 80-86 po prodl. (20-20, 26-18, 8-16, 18-18, 8-14)

Nejlepší střelci: Rančík 17, Page a Simmons po 16 – Popovič 24, Lončar 21

Trojky: 9 – 9

Doskoky (útočné): 36 (10) – 31 (4)

Fauly: 23 – 17

Ztráty: 15 – 14

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace