eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

ŽBL otevírá své brány již dnes! – 2. část | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

ŽBL otevírá své brány již dnes! – 2. část

📁 Basketbal.cz Extra, Topstory 🕔21.9.2013
ŽBL otevírá své brány již dnes! – 2. část

Please enter banners and links.

 Nejvyšší ženská soutěž v ČR startuje do svého nového ročníku. Představíme si postupně všechny účastníky.

Slovanka Mladá Boleslav

Třetí čtvrtfinalista z minulého ročníku. Mužstvo prošlo velkou obměnou, díky nejisté době se bude ve Slovance sázet na mladé odchovankyně, jako kapitánka bude působit bývalá reprezentantka Uhrová. V Mladé Boleslavi chtějí okopírovat model Hradce Králové, díky mladým hráčkám produkovat rychlý basketbal. Nový trenér a předseda klubu v jedné osobě, Jiří Toušek, přivedl Minarovičovou a zahraniční hráčky Watkins a Baltič. Očekávají se záchranářské boje.

BLK Slavia Praha

Další do party bývalých čtvrtfinalistů. VŠE Praha pod "koučkou" Marcelou Krämer skrývá ve svém středu zkušenosti v podobě Johnové a Horákové. V Praze se upsaly zkušená Borecká, dále Nezdařilová, na hostování Svobodová. Za úspěch by se považoval postup do play off, na který toto mužstvo kvalitou má. Vše ukážou až výsledky a předvedená hra v průběhu ligy.

BK Strakonice

Ve Strakonicích chtějí oprášit zašlou slávu, kdy se pravidelně postupovalo do PO, v sezóně 2010/2011 dokonce podpořeno ziskem bronzových medailí. Medaili by na svém krku rádi viděli i v 2013/2014. Reprezentační asistent Ivan Beneš, jako hlavní trenér týmu, se bude mít o co opírat. Nově příchozí kvalita v podobě bývalé reprezentantky Šujanové, Chlebovcové, Gaislerové a Američanky Porterové může strakonickým snům napomoci.

BK Lokomotiva Karlovy Vary

Hned tři trenéři se budou snažit vylepšit umístění posledních ročníků. Možného štírka soutěže povedou Zdeněk, Veselý a Gallová. Vrací se Králíková, po mateřské dovolené Sedláčková a Magerčiaková, nově se předvedou zahraniční akvizice Ptitsona a Tavič. Předešlá bitva o záchranu je již zapomenuta, a ačkoliv by trenérská sestava ráda viděla kvalitnější posílení, ostatně asi jako každý, je potřeba využít stávající na maximum a splnit cíl, kterým je play off.

DSK Basketball

Loni se Karlín musel prát v baráži o ŽBL. Lodivod Kurucz se bude opírat o reprezentační rozehrávačku Bortelovou. S ní se jako příchozí setkají Sládková a Rolle. Zázraky v klubu nikdo nečeká a tak bude prvotní záchrana v ŽBL, pro kterou jistě všichni zúčastnění udělají vše, co bude v jejich silách.

BK SŠMH Brno

Jediný nováček, který vystřídal pardubickou Studánku. "Béčko" Imosu Brno povede jako hlavní trenér Tomáš Vencúrik. Velmi mladý kolektiv bude nejspíše sbírat pouze zkušenosti. Novými přírustky jsou Burzová, Pavlasová, Puštějovská a Selucká.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace