eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

O bytí či nebytí ve čtvrtfinále | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

O bytí či nebytí ve čtvrtfinále

📁 Evropské poháry 🕔20.2.2012
O bytí či nebytí ve čtvrtfinále

Please enter banners and links.

Nymburské basketbalisty čeká po víkendovém triumfu v Poháru České pošty další důležitý zápas. Úterní měření sil s VEF Riga je může posunout do další fáze Eurocupu.

Od čtvrtka do soboty odehráli hráči osminásobného mistra tři duely v rámci Final-8 národního poháru. Postupně vyřadili v jednoznačných duelech Ústí nad Labem a pražský USK. Ve finále se pak střetli s domácím týmem Děčína a díky přidání plynu v poslední čtvrtině rozhodli do té doby vyrovnaný zápas a zajistili si tak zisk tohoto titulu pošesté v řadě.

Cílem pro Eurocup bylo v letošní sezóně postoupit mezi nejlepších šestnáct, což se svěřencům ronena Ginzburga již podařilo. Ve svých rukách mají nyní Nymburští postup mezi osm nejlepších celků, který mohou vybojovat již v úterním pátem duelu skupiny I.

Jejich soupeřem bude VEF Riga. Bilance vzájemných pohárových utkání těchto týmů by mohla svádět k tomu, že se jedná o formalitu a čtvrtfinále je již téměř jistotou, faktem ale je, že rižští basketbalisté úspěšně bojují ve VTB lize o postup do vyřazovací části a v současné době jsou na třetím místě ve skupině A této soutěže. Jména jako Bertrans, Sims, Janicenoks, Valters či Millage patří k oporám kádru trenéra Butautase a rozhodně budou do poslední vteřiny bojovat o příznivý výsledek a šanci postoupit dál.

Matematika je věda exaktní a platí i ve sportu, takže čísla i o případném postupu Nymburka hovoří jasně. Pokud chtějí Středočeši jít dál, potřebují ve své hale VEF porazit. Pokud to zvládnou, budou mít s tímto soupeřem lepší vzájemnou bilanci a i v případě prohry s Gravelines a současné výhry Rigy nad Valencií postupují. V případě maximálně devítibodové prohry posune Nymburk dál výhra v Dunkerque za předpokladu současné prohry Rigy doma s Valencií. Vyšší prohra znamená třetí místo ve skupině a konec čtvrtfinálových nadějí.

Nymburk má tedy dosud postup ve svých rukou a to je ta největší motivace a nejlepší důvod navšívit jeho utkání. Kvalita soupeře i předchozí vzájemné výsledky slibují atraktivní podívanou.

Eurocupové utkání Nymburka s Rigou se hraje netradičně v hale Sportovního centra Nymburk. Úvodní rozskok je naplánován na 18:00. Trojici arbitrů tvoří Sergey Mikhailov z Ruska, Marko Juras ze Srbska a Tomasz Trawicki z Polska. Přímý přenos bude k vidění na programu ČT4.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace