eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Chyběl jen krůček | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Chyběl jen krůček

📁 Evropské poháry 🕔8.2.2012
Chyběl jen krůček

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nymburka byli ve španělské Valencii jen pověstný krůček od importu dvou bodů do tabulky Last-16 Eurocupu. Šance na postup ale i tak stále žije.

Oproti prvnímu utkání v pardubické ČEZ Aréně už byli v dresu domácích připraveni Faverani, Ogilvy a Markovič, chyběl naopak Liščuk. Úvod utkání Valencii vyšel, když se dostala do vedení 8:2 předvším díky zásahům Caner-Medleyho. Poté se sice prosadil Pumprla, ale dalších sedm bodů domácích v řadě již znamenalo dvouciferné vedení. Dva koše Bendy zarazily hrozivý nástup favorita, ale přesto skončila první čtvrtina osmibodovým mankem českého mistra.

Skóre druhé čtvrtiny otevřel výborně hrající Benda, když proměnil oba trestné hody. Jenže Martinez na druhé straně kontroval z perimetru. Po hluchém období bez jediného koše si připsal tentýž hráč do svých statistik dalších pět bodů a když Ogilvy přidal koš s faulem a proměnil i trestný hod, vypadalo to s Nymburkem zle. Křemen, jemuž se v utkání dařilo a také Simmons pak do poločasu ještě přidali své trefy a snížili. Simmonsova další trefa znamenala desetibodový rozdíl, ale rozhodčí uznali i koš, který po zaznění sirény zaznamenal Newley.

Začátek druhé půle nevěstil pro Nymburk nic dobrého. Faverani, Claver a Caner-Medley se svými úspěšnými zásahy postarali o to, že Valencia získala dvacetibodový náskok. V dobrém výkonu ale pokračoval Křemen a ppředevším díky němu vyhráli hosté další fázi 5:14 a snížili tak manko na jedenáct bodů. Trojka Wilsona v závěru čtvrtiny dokonce stáhla vedení španělského týmu pod dvoucifernou hranici.

Na počátku posledního dějství přišla přetahovaná a rozdíl skóre se tak příliš neměnil. Kromě Křemena a Bendy ale hrál výborně také Pumprla a poslední dva jmenovaní se pak postarali o šňůru 0:10 a sedmadvacet sekund do konce utkání tak Valencia vedla o pouhý bod. Martinez pak vrátil domácím dvěma koši pětibodové vedení, ale Lawrence a Pumprla z perimetru dokázali, že Nymburští nevzdávají utkání před závěrečnou sirénou. Na proměněný trestný hod San Miguela po faulu Lawrence ale už bohužel odpovědět nedokázali, Wilson svou střelu minul a na vítězství domácích se už nic nezměnilo.

Valencia Basket – ČEZ Basketball Nymburk 73:72 (19:11, 40:28, 60:51)

body: Martinez Rafa 15, Caner-Medley Nik 11, De Colo Nando, Faverani Vitor a Claver Victor 9, Ogilvy Andrew James 8, Pietrus Florent 5, Newley Brad 4, San Miguel Rodrigo 3 – Benda Petr, Pumprla Pavel 18, Lawrence Eugene 13, Křemen Michal 11, Wilson Lamayne 8, Simmons Tre 4; střelba 3b.: 3/19:7/20; střelba 2b.: 25/49:19/42; TH: 14/20:13/15; doskoky(o/u): 20/22:20:14; asistence: 14:17; zisky: 11:18; ztráty: 16:17; osobní chyby: 21:23; 5 chyb: Pietrus Florent – Benda Petr, Lawrence Eugene
Rozhodčí: Pukl Sasa (Slo), Sahin Tolga (Ita), Reiter Moritz (Ger)
Diváků 5800

Hlasy po utkání:

Velimir Perašovič (trenér Valencia Basket):
"Vítězství má hořkou příchuť, protože jsme kontrolovali hru, ale dovolili jsme Nymburku poslední střelu a dali mu tak šanci vyhrát. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, ale toto vítězství je velmi důležité, protože jsme se dostali do dalšího kola."

Florent Pietrus (hráč Valencia Basket): "V závěru jsme to vybojovali, ale vítězství na této úrovni není nikdy snadné. Nejdůležitější věcí je, že se nám podařilo dostat se do dalšího kola. Myslím, že jsme tvrdě pracovali a zasloužíme si pokračovat. Utkání bylo komplikované, ale podařilo se nám vyhrát. Dali jsme do hry to nejlepší a máme na co těšit."

Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Na začátku jsme hráli opravdu špatně. Oni získali 20 útočných doskoků v prvním poločase a to je pak velmi těžké vyhrát tímto způsobem. Lepšili jsme se krok za krokem a dostali se až k šanci v samém závěru vyhrát. To je basketbal. Podařilo se nám se ctí bojovat v jednom z nejtěžších prostředí, zde ve Valencii."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace