eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nevidět Besiktas Istanbul by byl hřích | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nevidět Besiktas Istanbul by byl hřích

📁 Evropské poháry 🕔31.1.2012
Nevidět Besiktas Istanbul by byl hřích

Please enter banners and links.

Pardubičtí basketbalisté uzavřou sérii domácích zápasů čtvrtfinále Eurochallenge cupu ve středu utkáním s Besiktasem Istanbul. Podruhé se tak postaví proti tureckému velkoklubu, který disponuje rozpočtem o kterém se našim basketbalistům může jen zdát. 

V ČEZ Areně se představí z evropského pohledu nejlepší tým, který se na našich palubovkách v této sezoně objevil. Besiktas podle aktuálního žebříčku TOP 100 nejlepších klubů starého kontinentu je na 17. místě, daleko před kluby, se kterými hraje Nymburk v Eurocupu. Divák tak bude mít možnost sledovat, jak se v domácím prostředí popasují hráči BK JIP s hvězdami soupeře, kterému na turecké půdě podlehli 70:78. 

Besiktas má ve svém středu vynikající hráče a jeho TOP sestavu tvoří Arroyo, Morrison, Hawkins, Kemp, Dagli a Mensah-Bonsu. Jim velmi dobře sekunduje i Srb Erceg, který byl nejlepším střelcem týmu v souboji s Fuenlabradou. Podle bodového průměru v odehraných zápasech ECH je nejlepším střelcem Kemp s průměrem 17 bodů na utkání a patří mu celkově 12. místo ve střelecké tabulce ECH. 

Z pardubických hráčů je nejlepší Hampton na 15. místě (16,4), Muirhead uzavírá první dvacítku (15,6). Marcus Arnold je v žebříčku nejlépe doskakujících hráčů na 5. místě s průměrem doskoků 8,9. A souboj Arnolda se skvělými podkošovými hráči Besitasu, který jsou Mensah-Bonsu a Dagli, může být ozdobou nadcházejícího utkání. 

Portorický rozehrávač Carlos Arroyo bude velkým oříškem pro pardubický tým, který stále řeší kvůli zdravotním problémům obsazení postu rozehrávače. Trenér Slowiak doufá, že se mu vrátí Lukáš Kotas, který si s Arroyem změřil své umění v prvním utkání. 

Protože utkání z nepochopitelných důvodů nevysílá ČT (podle programu dala přednost záznamu exhibice z ME v krasobruslení), byla by velká škoda, kdyby si basketbaloví fajnšmekři nechali ujít vidět toto utkání. 

Rozhodně by v hledišti měl být větší počet diváků než na předchozích zápasech, vždyť na tak věhlasného soupeře, proti kterému nastoupí domácí klub, čekali v Pardubicích dlouhá léta. Určitě by byl hřích nebýt při tom. 

Utkání BK JIP Pardubice – Besiktas Istanbul se hraje ve středu 1. února od 18 hodin v ČEZ Areně Pardubice.

František Nerad

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace