eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Ostrostřelci si dají dostaveníčko v Seville | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Ostrostřelci si dají dostaveníčko v Seville

📁 Evropské poháry 🕔1.2.2011
Ostrostřelci si dají dostaveníčko v Seville

Please enter banners and links.

Dnes v podvečer bude na osmi palubovkách rozehráno již třetí kolo nadstavbové části Top 16 druhé nejprestižnejší soutěže v Evropě. Ve šlágru kola bude k vidění souboj elitních střelců v Seville a ve Vršaci se domácí pokusí zastavit dosud suverénní Kazaň.

Finalisté z uplynulé sezóny z Berlína mají problémy. Zatímco základní částí prošli jako nůž máslem a ani v jednom ze šesti utkání nenašli přemožitele, ve dvou dosud odehraných zápasech nadstavby už tak suverénní nejsou. Pokles formy a nespokojivý herní projev už odnesl kouč Pavičević, jehož po neúspěchu v Trevisu nehradil českým fanouškům dobře známý Muli Katzurin, pod jehož vedením minulý týden ALBA doslova vydřela těsnou výhru nad řeckým Panelliniosem, který je na venkovních palubovkách poloviční. Domácí se naštěstí mohli spolehnout na Američany Allena s Jenkinsem, kteří dohromady zaznamenali 33 z celkových 68 bodů. Zbylí spoluhráči na ně budou spoléhat i dnes v Seville. Španělský celek naopak vystartoval do fáze Top 16 výtečně, když nejprve v Aténách vyhrál v prodloužení souboj nervů s Panelliniosem, aby následně povolil slavnému Benettonu Treviso pouhých 55 bodů. Vedle opor Bullocka s Davisem byl v obou zápasech hodně vidět i Tomáš Satoranský, jenž pravidelně nastupuje v základní sestavě. Dnes jej čeká náročný úkol uhlídat zkušeného McElroye, z jehož všestrannosti dokáže ALBA vytěžit maximum.

Neméně zajímavý duel bude k vidění rovněž v srbském Vršaci, kam zavítá obr z Tatarstánu. Svěřenci trenéra Pašutina v dosavadních osmi zápasech utrpěli jedinou porážku, z obou úvodních zápasů Top 16 však vyšli vítězně. Na domácí palubovce udolali Gran Canarii, aby vzápětí deklasovali nevyzpytatelnou Cedevitu Záhřeb na její palubovce. V obou zápasech byl ústřední postavou ruského celku polský dlouhán Lampe, resp. zkušený rozehrávač Lyday, který spolehlivě zastoupil zraněného Chorvata Popoviče, tahouna a nejlepšího střelce Unicsu v základní části. Ve Vršaci tak budou favoritem na další výhru, zvlášť v situaci, kdy domácí řeší rébus, jak uspět bez hvězdy Mačvana, jenž nedávno přestoupil do Maccabi Tel Aviv. Velmi dobré výkony naštěstí i nadále odvádí duo rozehrávačů Pavković – Krstović, stejně jako dvojice dlouhánů Borisov – Savović , vedle nichž v posledních zápasech vyrostl i mladý Jamajčan Jordan. Zmińovaná trojice dokáže v každém zápase zajistit svému celku dostatečný počet doskoků a ovládnout situaci pod košem.  K úspěchu proti Kazani však bude zapotřebí dobrá obrana, která momentálně nepatří k velkým zbraním Srbů.  

Kompletní přehled zápasů 3. kola:

Budivelnik Kyjev – MSB Le Mans (úterý, 18:00 CET)
Hemofarm STADA Vršac – Unics Kazaň (18:00; přímý přenos Eurosport 2)
Panellinios Atény – Benetton B:win Treviso (18:00)
Galatasaray Cafe Crown Istanbul – ČEZ Basketball Nymburk (19:00)
Aris BSA 2003 Soluň – BG Göttingen (20:00)
Cedevita Záhřeb – Gran Canaria 2014 (20:00; přímý přenos Eurosport 2)
Cajasol Sevilla – ALBA Berlín (20:30)
Pepsi Caserta – Asefa Estudiantes Madrid (20:30) 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace