eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Do války s Turkem | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Do války s Turkem

📁 Evropské poháry 🕔1.2.2011
Do války s Turkem

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nymburka dnes nastoupí na palubovce Galatasary Istanbul a rozehrají partii o bytí a nebytí v Eurocupu. V dresu soupeře se jim postaví i Rado Rančík.

Po úspěšném domácím vystoupení proti Ciboně zamířili hráči sedminásobného českého mistra na pomezí Evropy a Asie do Istanbulu, kde je čeká ve třetím utkání Last 16 Eurocupu místní Galatasaray.

Sestava trenéra Ginzburga je kompletní a všichni hráči jsou připraveni nastoupit. Pokud chtějí Nymburští pomýšlet na postup do čtvrtfinále, měli by si z horké turecké půdy přivézt oba body za vítězství. Že hrát na palubovkách soupeřů umí již dokázali několikrát, do karet by jim mohla hrát i situace soupeře, který je stejně jako oni bez vítězství a v domácím bouřlivém prostředí tak bude pochopitelně pod velkým tlakem.

Galatasaray podlehl v prvním kole na italské půdě Casertě, kde ztratil prakticky vyhrané utkání chybami v závěru. Minulý týden podlehli svěřenci trenéra Mahmuta na domácí půdě Asefa Estudiantes a chtějí-li pomýšlet na postup, musí v dnešním utkání bodovat.

V kádru tureckého týmu působí mimo jiné slovenský reprezentant Rado Rančík, který patřil v nedávné minulosti po tři sezóny k největším osobnostem Nymburka. V minulém týdnu prodělal zažívací potíže, ale k dnešnímu utkání je připraven. Kromě něj působí v týmu řada velmi kvalitních basketbalistů, například Johnson, Rochestie, nebo Acik. O tom svědčí i v současné době třetí pozice v tabulce turecké nejvyšší soutěže a výsledky z předchozí fáze Eurocupu.

V Abdi Ipekci sports hall nastoupí proti sobě oba týmy od 19:00 našeho času. Utkání bude řídit trojice rozhodčích ve složení Juan Carlos Mitjana, Radomir Vojinovic a Antonio Conde.

Hlasy před utkáním:

Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "V Istanbulu nás nemůže čekat nic jiného než těžké utkání, protože Galatasaray se letos pohybuje na předních příčkách solidní turecké ligy. Ačkoliv jsme předchozí zápas odehráli před necelými čtyřiceti hodinami, jdeme do utkání v Turecku připraveni. Oba týmy pochopitelně chtějí vyhrát, ale předpokládám, že pod větším tlakem bude domácí tým. Jejich očekávání byla před sezonou větší, chtěli se dostat do Final Four. Musíme brát v úvahu jejich rozpočet a kvalitu jejich hráčů. Navíc, když ztratí i druhý domácí zápas, budou jejich šance skoro rovny nule."

Petr Benda (hráč ČEZ Basketball Nymburk): "Každý tým může kterýkoliv zápas vyhrát a naopak. Nám se sice dvakrát nepovedlo vyhrát, ale zápas proti Ciboně ukázal, že tým svou kvalitu má a že jí dokáže i ukázat. Oni mohou být pod větším tlakem, že si nemohou dovolit prohrát i druhý zápas v řadě na domácí palubovce, my zase víme, že musíme přivézt z venkovní palubovky alespoň jedno vítězství a nebudeme to chtít nechávat na poslední zápas."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace