eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Bosporský průliv utopil naděje | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Bosporský průliv utopil naděje

📁 Evropské poháry 🕔1.2.2011
Bosporský průliv utopil naděje

Please enter banners and links.

I přes velmi příznivý vývoj utkání nedokázali Nymburští v závěru uhájit vítězství a jejich postupové šance po porážce klesly na bod mrazu.

Do utkání vstoupili lépe domácí a v úvodu čtvrté minuty vedli po koši Koksala již o šest bodů. V následující minutě ale Pumprla zblokoval střelu Johnsona a vzápětí smečí na druhé straně odstartoval nápor Nymburka, po němž se v polovině první čtvrtiny začínalo za stavu 8:8 znovu. Napodruhé už to byli hosté, kdo tahal za delší konec a do konce této části si vybudovali tříbodový náskok.

V úvodu druhého dějství se hráči Galatasaray odhodlali k náporu a zlikvidovali manko. Buker a po něm jediným košem v utkání ex-nymburský Rančík dokonce dostali svůj tým dvakrát do dvoubodového vedení. Pak ale rozjeli střelecký koncert Sokolovský a Nissim a po jejich třech trojkách a jednom dvoubodovém pokusu vedl Nymburk o devět bodů. Dvě minuty před poločasem po Simmonsově přihrávce dostal Pumprla hosty poprvé do dvouciferného vedení. Domácí před poločasem hrozivě narůstající ztrátu snížili, Nymburk byl ale stále na koni.

Po návratu ze šaten posunul Simmons rozdíl opět do dvouciferného pásma a kdykoli se svěřenci trenéra Mahmutiho snažili ze svého manka nějaké body odkrojit, našli hosté na jejichh iniciativu odpověď a udržovali stále bezpečný odstup. V závěru třetí čtvrtiny snižoval Shumpert na 48:56. Nymburští pak ještě třikrát pálili z perimetru, ale ani jeden z pokusů Sokolovského, Pumprly a Nissima se neujal.

Skóre čtvrté periody otevřel trojkou Simmons. Ke konečnému úderu hostů to ale nevedlo. Naopak hráčům Galatasaray došlo, že jejich situace je velmi vážná a že hrozí druhá domácí porážka v řadě, která by znamenala konec nadějí na postup. V duchu toho se do hostů zakousli. K náporu zavelel zkušený Tutku Acik, který trojkou zahájil jedenáctibodovou šňůru domácích a v polovině této čtvrtiny bylo vyrovnáno. Nymburk pak ještě několikrát odskočil soupeři o dva body, ale Shumpert trojkou minutu před koncem dostal svůj tým do vedení. V následné bitvě taktických faulů a oddechových časů nebylo dlouho jasné, kdo bude šťastnější. Nissim vykřesal v závěru pro Nymburk svým košem naději, ale domácí stihli zareagovat a Shipp rozhodl o tom, že dva body zůstávají v Turecku.

Galatasaray Cafe Crown Istanbul – ČEZ Basketball Nymburk 76:75 (14:17, 32:40, 48:56)

body: Shipp Joshua 17, Shumpert Preston 14, Buker Evren 12, Acik Tutku 10, Andric Lukša 9, Johnson Jerry 5, Kuqo Ermal 3, Koksal Huseyin 2, Rančík Radoslav 2, Yildirim Haluk 2 – Simmons Chester 22, Pumprla Pavel 14, Nissim Afik 13, Nečas Radek 10, Benda Petr 6, Sokolovský Ladislav 6, Štimac Vladimír 2, Lenzly Mike 2; střelba 3b.: 7/22:4/16; střelba 2b.: 22/46:23/40; TH: 11/17:17/18; doskoky (o/u): 23/15:23/5; asistence: 16:18; ztráty: 15:14; zisky: 7:4; osobní chyby: 22:21; 5 chyb: Nečas Radek
Rozhodčí: Mitjana Chuan Carlos (ESP), Vojinovič Radomir (MNE), Conde Antonio (ESP)
Diváků: 1150

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace