eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pouze dva střelci a příliš individualismu | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Pouze dva střelci a příliš individualismu

📁 Evropské poháry 🕔25.1.2011
Pouze dva střelci a příliš individualismu

Please enter banners and links.

Nymburk ve druhém utkání Last 16 Eurocupu dobře začal, ale postupně přišel o náskok a Caserta v závěru uhájila těsné vítězství.

První tři minuty utkání proběhly v režii Nymburka. Simmons s Bendou zajistili vedení 4:0. Ere pak snížil na 4:2, ale pak se jeho spoluhráči dopustili tří ztrát, které potrestali Pumprla, Nečas a smečí opět Pumprla. V následném oddechovém čase trenér hostí patrně rozezvonil budík v hlavách svých svěřenců a hra se vyrovnala. Nymburk si ale udržoval vedení a předváděl pěkné rychlé akce. V závěru čtvrtiny mnoho bodů nepadalo a jediný, kdo se prosadil byl po chybě Slezáka Bowers, který tak stanovil konečné skóre této části hry.

Po problémech s časomírou a následných dohadech otevřel skóre druhé čtvrtiny Garri. Na druhé straně Nissim poté, co byl faulován, nedokázal do pěti vteřin rozehrát a míč tak získali hosté a Bowers snížil na rozdíl jediného bodu. Když pak Nissim minul a Pumprla fauloval, vzal si oddechový čas pro změnu trenér Ginzburg. I přes Simmonsovu trojku o minutu později po sérii 0:6 už vedli hosté a nastala přetahovaná o vedení.

Žádný celek se po zbytek čtvrtiny nedostal do více než tříbodového vedení a to vždy dokázal soupeř zlikvidovat. V závěru se na palubovku vrátil Pumprla a zdálo se, že Nymburk půjde do šaten spokojenější, ale Doornekamp po chybě obrany trojkou srovnal a dokonce měl v závěru po Pumprlově ztrátě možnost dostat svůj tým do vedení, ale hříšník svou chybu napravil a úmysl soupeře zhatil.

Radek Nečas v úvodu druhé půle pěkně našel Pumprlu a ten otevřel bodový účet této části hry, ale Ere okamžitě kontroval trojkou. Nebyl by to Pavel Pumprla, aby nezabojoval a tak šel Nymburk znovu do vedení. Po další Pumprlově smeči a nepovedém útoku hostů si Jones za nepublikovatelnou nadávku vysloužil technickou chybu. Simmons ji odměnil dvěma body z trestných hodů a dostal Nymburk do pětibodového vedení. Hosté ale hráli trpělivě a když se Nymburku nepovedlo bodově odtrhnout využili toho, náskok zlikvidovali a dostali se do vedení.

První bod poslední čtvrtiny zaznamenal z trestného hodu Williams. Na druhé straně po doskočeném pokusu Křemena z perimetru snížil Benda a posléze Chán otočil skóre ve prospěch Nymburka. Hosté ale už poněkolikáté kontrovali trojkou a znovu vedli. Simmons pak srovnal a po delší době bez koše dostal tentýž hráč domácí do vedení. Jenže o chvíli později již znovu vedli hosté a čas na zvrat se krátil. V úvodu poslední minuty Di Bella se štěstím proměnil těžkou trojku a akcie domácích začaly povážlivě klesat, zvlášt když Simmons na druhé straně minul. Hosté si pak závěr utkání pohlídali a odvezli si z Pardubic dva body.

ČEZ Basketball Nymburk – Pepsi Caserta 68:74 ( 18:13, 41:41, 56:58)

body: Simmons Chester 21, Pumprla Pavel 15, Nečas Radek 8, Benda Petr 7, Sokolovský Ladislav 5, Chán Aleš 4, Nissim Afik 4,, Lenzly Mike 2, Křemen Michal 2 – Williams Eric 18, Ere Ebi 15, Bowers timmy 13, Di Bella Fabio 11, Garri Luca 7, Jones Jumaine 5, Doornekamp Aaron 3, Koszarek Lukasz 2; střelba 3b.: 3/20:6/14; střelba 2b.: 25/50:21/45; TH: 9/12:14/26; doskoky(o/u): 27/12:32/7; asistence: 12:12; zisky: 9:6; ztráty: 13:15; osobní chyby: 25:18; technická chyba: Jones Jumaine
Rozhodčí: Gkontas Spiros (GRE), Chebyshev Sergiy (UKR), Rutesic Zdravko (MNE)
Diváků: 3870

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace