eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Po Satoranském hostí českého mistra i Welsch | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Po Satoranském hostí českého mistra i Welsch

📁 Evropské poháry 🕔18.1.2011
Po Satoranském hostí českého mistra i Welsch

Please enter banners and links.

Nymburské basketbalisty čeká první vystoupení v Last 16 Eurocupu. Představí se na palubovce Asefa Estudiantes.

Sedminásobného českého mistra čeká v úterý vstup do bojů ve skupině K Eurocupu. Po sobotním dobrém výkonu v Adriatické lize, který mu přinesl vítězství nad Zadarem, odcestovali jeho hráči do Španělska, aby se pokusili o dobrý vstup do další fáze evropské pohárové dvojky.

V utkání proti Zadaru šetřil trenér Ginzburg dvojici českých hráčů Nečas a Křemen, jejichž zdravotní stav není úplně ideální a není jisté, zda v úterním utkání nastoupí. Jejich spoluhráči je dokázali na domácí palubovce skvěle zastoupit, když se výborně dařilo zejména Sokolovskému, Slezákovi a už tradičně Pumprlovi. Po zranění se do sestavy vrátil v plné síle a dobré formě i Petr Benda.

Nymburk postoupil do druhé části Eurocupu poté, co vyhrál těžkou skupinu G, ve které se utkal s Hapoelem Jerusalem, VEF Riga a Cajasolem Sevilla. Rozhodující krok k postupu udělali Nymburští právě na španělské půdě v Seville, kde famózním výkonem smetli domácí Cajasol a vrátili mu tak porážku z úvodního utkání v Pardubicích.

Asefa Estudiantes skončila ve skupině F na druhém místě s bilancí tří porážek a tří vítězství. Španělé si v obou utkáních poradili s Chorale Roanne, porazili doma PAOK, nad jejich síly byl doma i venku Benetton Basket Treviso.

V týmu, který se v současné době pohybuje ve druhé polovině tabulky ACB ligy s bilancí 7-10, působí také český reprezentant Jiří Welsch. Společně se svými spoluhráči se v posledním kole nejvyšší španělské soutěže podílel na vítězstvi Estudiantes na palubovce Power Electronics Valencia.

Mezi posledními šestnácti celky, bojujícími o účast ve Final 4 Eurocupu už není slabých soupeřů a tak čeká nymburské basketbalisty velmi těžké utkání před bouřlivým španělským publikem. Předvedou-li svěřenci trenéra Ginzburga podobný výkon, jaký podali ve víkendovém utkání, šance na vítězství nepochybně existuje, neboť v roli hostů se středočeskému týmu nezřídka daří. Vzpomínka na utkání v Seville je v tomto směru tím nejlepším příkladem.

Utkání v Palacio Vistalegre bude pod dohledem trojice rozhodčích ve složení  Fabio Facchini, Apostolos Kalpakas a Renaud Geller zahájeno ve 20:00 středoevropského času.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace