eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Postupové šance jsou v rukou Nymburka | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Postupové šance jsou v rukou Nymburka

📁 Evropské poháry 🕔15.12.2010
Postupové šance jsou v rukou Nymburka

Please enter banners and links.

Basketbalisté sedminásobného českého mistra vezou ze Sevilly překvapivě vysoké vítězství a postup ze základní skupiny je před posledním utkáním v jejich režii.

V úvodu byli ve vedení domácí. Nejprve po trefě Davise vymazal jejich náskok Štimac a  na dva body Satoranského z trestných hodů reagoval svou trefou Nissim, po jehož koši bylo znovu srovnáno. Pak se hosté ujali poprvé vedení, na což ještě stihl Katelynas reagovat, ale dvě trefy Simmonse položily základ budoucího náskoku Nymburka. Cajasolu se sice podařilo ještě jednou díky Ivanovovi dostat do jednobodového vedení, trenér Ginzburg ale rychle zareagoval a po oddechovém čase si jeho svěřenci znovu vybudovali šestibodový náskok, který udrželi do konce první části.

Na počátku druhé čtvrtiny snížil Sastre trojkou manko svého týmu na polovinu a předznamenal následující přetahovanou. Nymburk se snažil bodově odskočit od domácích, těm se ale vždy podařilo dostat se na dostřel. Teprve úsek mezi sedmou a osmou minutou hosté vyhráli 8:3 a přinutili domácího trenéra k oddechovému času. Po něm ale zasadil rozhodující úder Pumprla, když se trefil z perimetru a poprvé dostal svůj tým do dvouciferného vedení. Čtyři následující střely domácích se neujaly a Nymburští naopak přidali další koše. Poslední z nich dal smečí Pumprla a do šaten tak odešel se svými spoluhráči za šestnáctibodového vedení.

Skóre druhého poločasu otevřel Davis. Hosté ale kontrovali a udržovali si stále dostatečný náskok. I nadále se jim dařilo bránit střelce Sevilly a v útoku nacházeli recept na celoplošnou obranu soupeře. V polovině tohoto období se rozdíl přiblížil k dvacítce a trenér domácího celku si po několika nepřesnostech na obou stranách vybral oddechový čas. Po něm předvedli trojkovou kanonádu postupně Kirksay, Nissim a Urtasun. V závěru třetí čtvrtiny pak další trojkou Simmons upravil na 48:68.

Ústřední postavou úvodu čtvrtého dějství byl Pumprla, který přidal na konto Nymburka další čtyři body. Čtyřiadvacetibodový rozdíl udržovali hosté až do šesté minuty poslední periody. Vzávěru již Nymburští nepřipustili komplikace a i přes snahu domácích zabránit vyššímu skóre uhájili jedenadvacetibodovou jistotu lepších vzájemných výsledků s tímto soupeřem.

O vítězství Nymburka rozhodla výborná obrana a dobře zvládnutý přechod do rychlých protiútoků. Svěřenci trenéra Ginzburga si dokázali velmi dobře poradit s celoplošnou obranou soupeře a herně i střelecky se dařilo zejména triu Nissim, Simmons a Pumprla.

Cajasol Sevilla – ČEZ Basketball Nymburk 68:89 (17:23, 33:49, 48:68)

body: Davis Paul 13, Triguero Juan Jose 10, Sastre Joan 10, Urtasun Txemi 9, Ivanov Kaloyan 9, Popovič Bojan 4, Satoranský Tomáš 4, Kirksay Tariq 3, Bullock Louis 3, Katelynas Mindaugas 2 – Simmons Chester 20, Nissim Afik 19, Pumprla Pavel 13, Nečas Radek 10, Štimac Vladimir 9, Chán Aleš 6, Sokolovský Ladislav 5, Křemen Michal 5, Lenzly Mike 2; střelba 3b.: 4/17:7/17; střelba 2b.: 16/35:27/44; TH: 24/29:14/25; doskoky (o/u): 22/12:23/13; asistence: 13:19; zisky: 9:11; ztráty: 18:16; osobní chyby: 20:24; 5 chyb: Chán Aleš
Rozhodčí: Lefwerth Oscar (SWE), Mattioli Gianluca (ITA), Laurinavicius Jurgis (LTU)
Diváků: 1700

Hlasy po utkání:

Joan Plaza (trenér Cajasol Sevilla): "Hráli jsme hrozně a zasloužili jsme si prohru. Všechny týmy mají špatné dny a dnes byl náš špatný den. Víme, že jsme mohli hrát mnohem lépe. Můžete prohrát, ale nesmíte prohrát tímto způsobem. Hráli jsme těžké utkání ve španělské lize a je pro nás obtížné, abychom hráli stejně o 72 hodin později. Víme, že máme možnost dostat se mezi posledních 16 a budeme tvrdě pracovat na dosažení tohoto cíle, ale musíme změnit naši tvář."

Ronen "Neno" Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Je to skvělé vítězství pro nás. Vyhrát nad španělským týmem je velmi dobré pro klub. Porazili jsme velmi dobrý tým. Hráli jsme velmi dobře. Od počátku jsme byli velmi koncentrovaní. Hráči moc chtěli vyhrát tento zápas. Nedopouštěli jsme se ztrát a to bylo velmi důležité pro vítězství. "
 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace