eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Od postupu dělilo Nymburk pouhých sedm bodů | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Od postupu dělilo Nymburk pouhých sedm bodů

📁 Evropské poháry 🕔31.3.2010
Od postupu dělilo Nymburk pouhých sedm bodů

Please enter banners and links.

Basketbalisté Nymburka ve Španělsku dokázali odehrát výborné utkání, které dotáhli do vítězného konce. Obrannou fázi hry zvládli skvěle, nebýt útočných ztrát, mohli zvítězit potřebným rozdílem. Z postupu se tak nakonec raduje Bilbao.

Basketbalisté Nymburka ve Španělsku dokázali odehrát výborné utkání, které dotáhli do vítězného konce. Obrannou fázi hry zvládli skvěle, nebýt útočných ztrát, mohli zvítězit potřebným rozdílem. Z postupu se tak nakonec raduje Bilbao.

Hosté vstoupili do utkání dobře a otevřeli Ricciho košem skóre. Hře obou celků dominovaly obrany. V důsledku toho docházelo k mnoha nepřesnostem a ztrátám. V první části se ani jednomu z týmů nepodařilo vytvořit si větší náskok, domácí si nevěděli rady s dobrou obranou Nymburka, ten zase v útoku bojoval s nepřesnou muškou.

Střelecká mizérie našeho mistra pokračovala i v úvodu druhé části, v obraně ale svěřenci Muliho Katzurina excelovali a nedovolili Bilbau až do šesté minuty zaznamenat jediný bod, sami jich dali ale pouze devět. Po trojce Blumse, který tak zaznamenal jediné body domácích ze hry ve druhém dějství, přidali Nymburští další body a jejich náskok vyšplhal až na deset bodů.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči Bilbaa a v páté minutě bylo vyrovnáno. Na to zareagoval trenér Katzurin oddechovým časem, po němž jeho svěřenci opět mírně odskočili domácím, ti ale brzy srovnali krok a začal boj o každou píď palubovky. Hosté stále drželi iniciativu ve svých rukou, do výraznějšího brejku se ale nedostali.

Také v poslední části se hrál velmi opatrný basketbal, krému dominovala výborná obrana obou celků. Skóre přibývalo jen velmi pomalu a ani jeden z týmů se nedokázal odpoutat od druhého. Teprve v osmatřicáté minutě si hosté vypracovali díky dvěma košům agilního Pumprly pětibodový náskok. Z trestných hodů ho ještě zvýšil na sedm bodů Lenzly. Mumbru pak po faulu Nečase upravil na šestibodový rozdíl. Na zdvojnásobení rozdílu už Nymburku nezbylo dostatek času a Bilbao postup uhájilo.

Nymburk předvedl výborný výkon a dokázal španělský celek porazit na jeho palubovce. Těžko odhadovat, jak by se dnešní utkání vyvíjelo, nebýt nešťastné poslední čtvrtiny v Pardubicích, každopádně náš mistr opouští pohárovou Evropu se vztyčenou hlavou.

Bizkaia Bilbao Basket – ČEZ Basketball Nymburk 46:52 (13:12 18:26 35:36)

body: Banic Marko 12, Mumbru Alex 10, Seibutis Renaldas 8, Blums Janis 5, Warren Chris 4, Rodriguez Javi 3, Salgado Javi a Hervelle Axel 2 – Lee Arthur 12, Benda Petr 10, Lenzly Mike 8, Pumprla Pavel a Ricci Phil 6, Lewis Ronald 5, Křemen Michal 3, Nečas Radek 2; střelba 2b.: 17/35:17/38; střelba 3b.: 2/16:4/18; TH: 6/9:6/8; doskoky: 32:31; osobní chyby: 16:19
Rozhodčí: Sasa Pukl (SLO), Sasa Maricic (SRB), Damir Javor (SLO)
Diváků: 5782 (bez záruky)

Názory po utkání:

Fotios Katsikaris (trenér Bizakia Bilbao Basket): "Postoupili jsme do finálových bojů Eurocupu, což je velký úspěch pro náš mladý klub, který dosáhl semifinále podruhé za sebou. Chci poblahopřát mým hráčům k tomuto úspěchu, na němž má samozřejmě podíl i Txus Vidorreta. Bylo to náročné utkání. Nymburk nám nedovolil rychlou hru, ani být agresivní. Udělali jsme spoustu chyb. Je nepříjemé prohrát doma, ale podařilo se nám dosáhnout našeho cíle. Rozumím nespokojenosti fanoušků, ale očekával jsem od nich větší podporu v našem posledním domácím utkání Eurocupu. Věci, jako je tato, se mohou stát, a pokud chtějí na někoho bučet, měli by bučet na mě, ne na tým. Všichni spoleně jsme prožívali těžké chvíle, když jsme v poločase ztráceli osm bodů, a jsem očekával větší podporu od našich fanoušků v takové nebezpečné situaci. Měli by si uvědomit kredit tohoto týmu, stačí vzpomenout, kde jsme byli nedávno – a kde jsme teď. Lidé by měli mít respekt. Hráči jsou hladoví a ambiciózní, ale jsou to lidé. Toto utkání tak zanechalo hořkou příchuť. Chceme vyhrát a hrát dobře, ale to není vždy možné. Pokud jde o semifinálového soupeře, Alba Berlin je silný defenzivní tým, velmi disciplinovaný."

Muli Katzurin (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Jsem velmi šťastný z vítězství. Slíbil jsem po utkání v Pardubicích, že můj tým bude konkurenceschopnější v Bilbau a jsem rád, že se to potvrdilo. Doma nám došel dech ve čtvrté části. Podařilo se nám porazit velmi dobrý tým, ve kterém Fotis Katsikaris odvádí skvělou práci. Jsme napůl spokojeni, protože jsme vyhráli zápas, ale nedosáhli jsme na postup do Final 4 Eurocupu. Teď přejeme Bilbau, aby pohár vyhrálo."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace