eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk v Bělehradě zopakoval historii a je krůček od postupu

📁 Evropské poháry 🕔2.3.2010
Nymburk v Bělehradě zopakoval historii a je krůček od postupu

Please enter banners and links.

DOPLNĚNO Výtečná střelba za tři body, velmi dobrá obrana, vynikající výkon Arthura Lee, který zastínil oba rozehrávače soupeře. To jsou hlavní atributy úspěchu Nymburka na horké srbské půdě, po kterém mají svěřenci Muliho Katzurina postup do čtvrtfinále plně ve svých rukou.

DOPLNĚNO Výtečná střelba za tři body, velmi dobrá obrana, vynikající výkon Arthura Lee, který zastínil oba rozehrávače soupeře. To jsou hlavní atributy úspěchu Nymburka na horké srbské půdě, po kterém mají svěřenci Muliho Katzurina postup do čtvrtfinále plně ve svých rukou.

Po rozskoku to byli hosté, kdo šel do prvního útoku. Z něj minul Lee trojkový pokus, ale Benda doskočil a tak získal další šanci ke skórování. Ani tu Nymburští nevyužili a tak se vedení ujali domácí po protiútoku Steviče. Lewis ale ihned kontroval. Byl to znovu Stevič, který smečí poslal svůj tým do dvoubodového brejku, Lewis ovšem znovu nesouhlasil a z perimetru upravil na 4:5. Hra byla po celou první čtvrtinu vyrovnaná, ani jeden z celků si nedokázal vypracovat náskok. Opatrná hra s důrazem na obranu nakonec přinesla nerozhodný stav po první části.

Na první koš dalšího dějství čekali diváci v hale Pionir více než minutu. Nakonec ho po vniknutí pod koš zaznamenal Lewis. Nymburk zlepšil obranu a domácí mu pomáhali i technickými ztrátami, když se dvakrát za sebou dopustili přenášení míče. Lewis pak zvýšil trojkou rozdíl na pět bodů a trenér Trifunovič si vybral první oddechový čas. Po něm jeho svěřenci přidali a výsledkem byl po chvíli opět vyrovnaný stav. Když se do tříbodového vedení dostala Crvena Zvezda, zareagoval taktickou poradou pro změnu Muli Katzurin. Oba týmy se pak přetahovaly o vedení. V poslední minutě nejprve dvakrát skórovali hosté a získali čtyřbodový náskok, Radivojevič ale těžkou střelou v poslední vteřině stihl korigovat.

Úvod druhého poločasu přinesl souboj obran a festival neproměněných střel, zejména ze strany domácích. Za pět minut dokázali připsat na svou stranu skóre pouhé tři body. Nymburk na tom nebyl o mnoho lépe, na jeho kontě přibyly body čtyři. Pak ale Lewis a Lee dvěma trojkami oživili hru a i přes koš Bjelici, kterým odpovídal na první trojku Lewise, se hosté dostali do sedmibodového trháku. Narozdíl od Nymburka se domácím nedařila ani střelba trestných hodů a už o necelé dvě minuy později bylo jejich manko dvouciferné. Dvacet vteřin před koncem čtvrtiny poslal Muli Katzurin na palubovku Sokolovského a ten v poslední vteřině trojkou z rohu upravil na 43:56.

Videnov v úvodu čtvrté části snížil, ale Sokolovský vyhodil z nájezdu na perimetr Lenzlymu, který další trojkou zvýšil odstup na čtrnáct bodů. O chvíli později se Sokolovský po ztrátě dopustil nesportovního faulu, Radivojevič ale proměnil jen jeden trestný hod a následný útok promarnil jinak dobře hrající Videnov. Prvním mužem, který musel nedobrovolně opustit palubovku byl ve třiatřicáté minutě Keselj po faulu na Lenzlyho. Videnov pak snížil manko na pouhých devět bodů a hostující trenér si vyžádal oddechový čas. Stejný hráč po něm dokonce ubral další dva body z náskoku soupeře, pak ale úřadoval Lenzly. Po jeho pěti bodech si bral oddechový čas domácí trenér a když pak Pumprla přidal další koš, rozhodl se Aleksandar Trifunovič pro taktickou poradu znovu. Ani to nepomohlo a tak i poslední tři minuty proběhly v režii Nymburka, který si po výborném výkonu celého týmu odváží do Čech dva body.

Nymburk se v srbském hlavním městě prezentoval stejně jako v domácím utkání s Crvenou Zvezdou výbornou obranou. Tentokrát se mu ale velmi dařilo i v útoku, což bylo ve spojení s vysokou úspěšností střelby klíčové. Absolutorium si zaslouží zejmména Arthur Lee, který dokázal vymazat ze hřiště oba rozehrávače soupeře.

Crvena Zvezda Beograd – ČEZ Basketball Nymburk 55:73
(15:15, 33:35, 43:56)

body: Videnov Filip 10, Bjelica Nemanja 9, Stevic Oliver a Radivojevic Vuk 8, Keselj Marko 7, Taylor Mike 6, Stimac Vladimir 5 – Benda Petr 18, Lee Arthur a Lewis Ronald 17, Lenzly Mike 12, Nečas Radek 4, Sokolovský Ladislav 3, Pumprla Pavel 2; střelba 2b.: 19/40:14/36; střelba 3b.:1/17:10/18; TH: 14/21:15/18; doskoky: 37:27; osobní chyby: 20:18; 5 chyb: 33. Keselj – 39. Nečas
Rozhodčí: Facchini Fabio (ITA), Ciulin Marius (ROM), Anastopoulos Panagiotis (GRE)
Diváků: 3500

Názory po utkání:

Aleksandar Trifunovič (trenér Crvena Zvezda Beograd): "Pozdravy od našich příznivců určené vítěznému týmu hovoří jasně o tom, jak jsme dnes hráli. Nymburk věděl, co chce v průběhu celých 40 minut a my jsme byli velmi vzdáleni tomu, co jsme si předsevzali. Moji hráči se snažili obnovit svou sebedůvěru prostřednictvím útoku a to byla naše sebevražda. Dali jsme Nymburku dárek, dovolili jsme mu hrát v jeho rytmu. Měli příliš mnoho druhých a dokonce třetích šancí, když jsme se přestali zaměřovat na obranu. Nebyli jsme psychicky dost silní, abychom zvládli situaci po  třech vítězstvích v prvních třech zápasech skupiny. Jsme psychicky dole, ale stále máme šanci dosáhnout čtvrtfinále. Příští týden se budeme snažit porazit Gran Canarii na její palubovce."

Muli Katzurin (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Je vždy velkým potěšením hrát zde, před lidmi, kteří znají a chápou basketbal. Hráli jsme většinou velmi dobrou obranu, a myslím, že jsme si zasloužili vyhrát. Je to skutečně velký výsledek pro Nymburk. Nyní je vše v našich rukou. Zbývá ještě jeden zápas ve skupině, a já věřím, že budeme i nadále pokračovat v soutěži Eurocup."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace