eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Nymburk udolal Gran Canarii v prodloužení | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Nymburk udolal Gran Canarii v prodloužení

📁 Evropské poháry 🕔24.2.2010
Nymburk udolal Gran Canarii v prodloužení

Please enter banners and links.

Hráči ČEZ Basketball Nymburk po výborné druhé čtvrtině nehráli po změně stran příliš dobře a o vítězství nad španělským celkem museli bojovat až v prodloužení. To však zvládli s přehledem a stále mají naději na postup.

Hráči ČEZ Basketball Nymburk po výborné druhé čtvrtině nehráli po změně stran příliš dobře a o vítězství nad španělským celkem museli bojovat až v prodloužení. To však zvládli s přehledem a stále mají naději na postup.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří po střelách Bendy a Lee vedli 4:0. Po Moranově trojce přidal další body Křemen, Augustine ale po faulu košem a šestkou srovnal. Nymburk pak odskočil dokonce o pět bodů, ale i o toto vedení přišel. V další fázi se celky přetahovali o každý koš, v poslední minutě ale hosté dvakrát mířili přesně z perimetru a dostali se do sedmibodového vedení.

Skóre druhé čtvrtiny otevřel Benda, který doskočil neúspěšnou trojku Lewise. Nymburští trpělivě bránili, ukrajovali z náskoku soupeře a ve čtvrté minutě je Sokolovský trojkou z rohu hřiště dostal po delší době do vedení. V dalších minutách se nedařilo v útoku, ale díky výborné obraně Gran Canaria nezaznamenala ani bod. Tento stav trval prakticky od druhé do osmé minuty, kdy McDonald proměnil jeden trestný hod po faulu Sokolovského. Protože domácí stihli za stejnou dobu nastřílet sedmnáct bodů, svítilo na tabuli 36:28. Po Savaneho snížení si Muli Katzurin vybral dvě minuty před poločasem oddechový čas, jeho svěřenci i po něm kontrolovali hru a udrželi si sedmibodový náskok.

Po návratu z šaten soupeř ožil. Na Savaneho trestné hody reagoval Lee z perimetru, pak přišla dvouminutová série nepřesností, kterou přerušily až Lewisovy úspěšné trestné hody. Jako přes kopírák na ně ale reagoval trojkou Carroll. Tento úsek hry se hostům vydařil, vyhráli ho 4:10 a trenér domácích reagoval oddechovým časem. I po něm se ale Gran Canarii dařilo a dostala se do tříbodového vedení. Tři vteřiny před koncem v rohu palubovky zvedl míč nad hlavu Sokolovský a po jeho zásahu svítily na tabuli čtyři pětky, rozdělené dvojtečkou do dvojic.

Čtvrté dějství bylo ve znamení úporné obrany a těžkých střel. První koš dal po rychlém úniku a přihrávce Arthura Lee Lenzly, za delší konec ale tahali spíše svěřenci Pedra Martineze. Po šesti minutách vedli o šest bodů a jeho protějšek opět svolal taktickou poradu. Jejím výsledkem bylo vyrovnání. V taktické bitvě posledních minut se celky přetahovaly o každý míč. Poslední útok se za nerozhodného stavu 69:69 valil na koš Nymburka, takže ho Sokolovský zastavil dvě vteřiny před koncem taktickým faulem. Rozehrávalo se ze strany a Lenzly "čepicí" zabránil Carrollovi rozhodnout.

Prodloužení se stalo jednoznačnou záležitostí domácích. Na Bendovy šestky ještě Carroll odpověděl, pak už se ale trefovali jen Nymburští.

Slušně zaplněná ČEZ Aréna viděla dramatické utkání vysoké úrovně. U obou celků dominovala obrana, střelci neměli ve většině případů jednoduchou roli. Domácí mohou litovat promarněného náskoku, vytvořeného před poločasem. Kdyby zvládli zbytek zápasu tak, jako druhou čtvrtinu, patrně by kýženého rozdílu šestnácti bodů dosáhli.

K postupu ze skupiny vede již jen jedna cesta, vítězství v obou zbývajících utkáních. Vzhledem k tomu, že Turk Telekom překvapivě zvítězil na palubovce Crvene Zvezdy, musí se naši mistři pokusit o totéž, ideálně vyšším rozdílem než pět bodů. Pokud pak porazí i Turk Telekom, budou mezi osmi nejlepšími.

ČEZ Basketball Nymburk – Gran Canaria 2014 79:71
(17:24, 41:34, 55:55, 69:69)

body: Lee Arthur 19, Sokolovský Ladislav 17, Lenzly Mike a Benda Petr 13, Lewis Ronald 10, Ricci Phil 4, Křemen Michal 2, Pumprla Pavel 1 – Carroll Jaycee 21, Savane Sitapha 15, Bellas Tomas 10, Moran Jim 7, McDonald Will a Augustine James 6, Norris Marcus a Fisher Josh 3; střelba 2b.: 19/41:15/32; střelba 3b.: 9/25:9:19; TH: 14/16:14"23; doskoky: 30:39; osobní chyby: 21:20; 5 chyb: 42.min. Benda – 38.min. Augustine
Rozhodčí: Dubravko Muhvic (CRO), Sasa Maricic (SRB), Lahdo Sharro (SWE)
Diváků: 7280

Názory po utkání:

Muli Katzurin (trenér ČEZ Basketball Nymburk): "Podařilo se nám dosáhnout velkého vítězství pro náš klub proti velmi dobrému a velmi dobře trénovanému týmu. Odehráli jsme dnes hodně dobrých minut, a to zejména ve druhém čtvrtině a prodloužení. V defenzivě jsme měli nejtěžší práci s obranou Carrolla. Zdálo se, že máme hru pod kontrolou, ale na několik minut se změnil styl hry a my jsme zápas skoro ztratili. Cením si a děkuji svým hráčům za jejich práci v prodloužení. Jsem opravdu šťastný za náš klub, protože se nám podařilo porazit tým z elitní španělské ligy. Velmi mě potěšili také naši příznivci, kteří přišli v rekordním počtu, a dodali nám dnes spoustu energie."

Pedro Martinez (trenér Gran Canaria 2014): "Začali jsme dnes večer dobře. Do problémů jsme se dostali ve druhé čtvrtině, kdy jsme dovolili Nymburku dát příliš jednoduché koše a kdy jsme se dopustili příliš mnoha ztrát. Ve druhém poločase jsme vylepšili naši obranu a využili bodů Jaycee Carrolla, což nás dostalo zpět do hry. Vybudovali jsme si tak postavení dotáhnout zápas k vítězství v základním čase. V prodloužení jsme neměli žádnou šanci vyhrát. Klaním se obraně Nymburka, ale musím říct, že jsme dnes nehráli v útoku chytře. Nedokázali jsme využít mnoha výhod, které jsme měli dnes před naším soupeřem, zejména váhová a výšková převaha pod košem."

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace