eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK překonal prokletí,Žabiny nestačily na Spartak | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK překonal prokletí,Žabiny nestačily na Spartak

📁 Evropské poháry 🕔3.12.2009
USK překonal prokletí,Žabiny nestačily na Spartak

Please enter banners and links.

Dva euroligové duely se odehrály ve středu  na území ČR. Nejdříve hráčky USK porazily francouzského mistra z Bourges, čímž dokázaly zlomit euroligové prokletí, které jim nedovolovalo vyhrát ve dvou zápasech po sobě.

Dva euroligové duely se odehrály ve středu  na území ČR. Nejdříve hráčky USK porazily francouzského mistra z Bourges, čímž dokázaly zlomit euroligové prokletí, které jim nedovolovalo vyhrát ve dvou zápasech po sobě. Až včera večer se to podařilo a společně s výhrou nad Šoproní se Pražankám podařilo zvítězit podruhé za sebou. Bilance USK ve skupině „C“ činí čtyři výhry a dvě ztráty, což je slušná vyhlídka na postup mezi šestnáct nejlepších evropských týmů. Příští týden se české šampiónky pokusí připravit o první body madridský Rivas Ecopolis, který doposud nezaváhal a oplatit mu tak porážku z domácího prostředí. Jak to však včera na hřišti vypadalo ?

ZVVZ USK Praha- Bourges Basket   70:47/ 14:15, 29:25, 51:37/

Opatrný vstup do utkání měly oba týmy. O něco dříve se osmělily Francouzky, které si vytvořily mírné vedení. To však nepřesáhlo tři body a ke konci dokonce Whalen na krátko přivedla domácí do vedení. Přetahovaná o každý bod pokračovala i ve druhém dějství, kdy jalová koncovka pronásledovala oba soupeře. Trojka Kubliny několik sekund před přestávkou nakonec domácím hráčkám přinesla čtyřbodové vedení. Rozhodující minuty se odehrály mezi 25.- 30.minutou, kdy si pražský tým vytvořil čtrnáctibodové vedení. Na tom se podílela Elhotová, Kireta, Whalen a LeDrean. Bouges se v závěrečné desetiminutovce již nezmohlo na větší odpor a působilo poměrně odevzdaným dojmem. Zvláště poté, co se vedení USK přehouplo přes dvacet bodů. Rezignoval i trenér Vincent, který  si již nevzal ani jeden oddechový čas. Velmi dobrý výkon byl několikrát oceněn potleskem na otevřené scéně. Škoda, že se v závěru na palubovce neobjevilo více českých hráček /Pecková, Bartoňová, Šujanová/. Český basketbal včera zvítězil dvakrát, protože nejlepší střelkyní v dresu  Bourges byla česká pivotmanka Ilona Burgrová.

Body: Whalen 18, Kireta a Kraayveld 10, Maltsi 9, Elhotová 8, LeDrean 6, Tamane 4, Kublina 3, Bednářová 2 –  Burgrová 9, Digbeu, Manic a Ndongue 8, Miyem 5, Kaltsidou 4, Carson 3, Lardy 2. Fauly:12/16, TH:18/20- 7/9, trojky: 4/14- 2/13.


Frisco Sika Brno včera utrpělo druhou euroligovou porážku. Podruhé v této sezóně narazilo na Spartak moskevská oblast a podruhé prohrálo. Vítěz posledních tří ročníku nejvýše ceněné evropské soutěže byl nad síly brněnského Frisca. Brno je však i přes porážku druhé se stejnou bilancí jako USK, tedy čtyř výher a dvou porážek. I Brno je tak jednou nohou v osmifinále. K vytvoření, co nejlepší pozice pro nasazení do play off, však potřebuje obstát ve dvou těžkých utkáních v Istanbulu proti Fenerbahce, kde se Brno představí za týden. Stejně těžké bude i utkání v Gdyni. Pojďme se však podívat na průběh včerejšího střetnutí minutu po minutě.

Frisco Sika Brno – Spartak Moskevská oblast   65:82/15:26, 29:44, 47:63/

Největší návštěva sezóny,1600 diváků, očekávala vyrovnanou partii o prvenství ve skupině. Diváci však  museli být zklamáni, protože Brňanky nepodaly očekávaný výkon a na favorita celé soutěže nestačily. Špatný vstup do utkání do značné míry ovlivnil konečný výsledek zápasu. Po šesti minutách domácí basketbalistky prohrávaly 4:15, když na očích hráček byl vidět značný respekt ze jmen, která jsou v kádru Spartaku. Až když Moravanky zjistily, že hosté jsou také z masa a kostí, začala se hra trochu vyrovnávat a odpor Brna byl o něco tužší. Nicméně, přestože se odstup ve skóre několikrát zmenšil, o přestávce Spartak vedl o patnáct bodů. Ve třetím dějství se domácí, díky zlepšené obraně, dokázali několikrát přiblížit na deset bodů. Hosté však vždy zareagovali, zejména zásluhou nejlepší střelkyně evropské ligy, Dianě Taurasi. Poslední herní období již na zasloužené výhře Spartaku nemohlo nic změnit, přestože Hana Horáková podala excelentní výkon. Ruský klub zaslouženě odváží do Moskvy dva body a vystřídal Brno v čele tabulky.

Body: Horáková 16, Kulichová a Bonner 10, Škerovič 9, McWilliams a Vítečková 7, Grima 4, Hanušová 2 – Taurasi 23, Fowles 18, Jekabsone 12, McCarville 8, Lawson-Wade 8, Karpunina a Osipova 5,Vieru 2, 22.Korstin 1. Fauly:14/16, TH:13/15-6/10, trojky:4/10- 8/.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace