eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Zbaví se USK euroligového prokletí ? | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Zbaví se USK euroligového prokletí ?

📁 Evropské poháry 🕔18.11.2009
Zbaví se USK euroligového prokletí ?

Please enter banners and links.

Ačkoliv byl včera státní svátek, hráček USK se slavení svobody netýkalo. Již v 10 hodin nasedly do letadla směrem Košice, kde se dnes od 19.00 představí v euroligovém utkání proti týmu Good Angels, který je posledním slovenským mistrem. Euroligovou  bilanci Košic představují jen porážky.

Ačkoliv byl včera státní svátek, hráček USK se slavení svobody netýkalo. Již v 10 hodin nasedly do letadla směrem Košice, kde se dnes od 19.00 představí v euroligovém utkání proti týmu Good Angels, který je posledním slovenským mistrem. Euroligovou  bilanci Košic představují jen porážky. Prohrály v Šoproni 63:74, doma s Bourges 53:64 a v posledním kole Rivasu Ecopolis 58:74. Z tohoto pohledu jsou favoritem Pražanky, které budou chtít napravit svojí pověst v Eurolize, kdy ani jednou nevyhrály dvě utkání po sobě. V Košicích tak mají jedinečnou šanci. Košice však mají nůž na krku a jedině výhra nad USK jim zachová naději na postup do osmifinálového play off. Skutečná síla slovenského mistra se projevila až v posledním utkání, když jeho kádr posílila Linda Frohlich a především výborná Američanka Angel McCoughtry. Takže síla slovenského celku se ještě mnohonásobně zvýšila a činí z něj velmi nebezpečného protivníka. USK uspěje jen, když podá stoprocentní výkon a nepodlehne bouřlivé atmosféře, kterou diváci v Infinity aréně dokáží vytvořit. Kdo tedy tvoří osu slovenského týmu?

Pod košem kraluje 188 cm vysoká Američanka Candice Dupree s průměrem 19 bodů na zápas.Ta se prosazuje i v celkových euroligových statistikách, kde je čtvrtá nejlepší střelkyně a pátá nejlépe doskakující hráčka s 10 doskoky na utkání. Stejný bodový průměr má i výše zmíněná Angel McCoughtry. Americkou kolonii na východě Slovenska doplňuje rozehrávka Shanna Crossly s průměrem téměř devíti bodů na utkání. Německou pivotmanku Lindu Frohlich znají hráčky USK z ligových bojů s Brnem. Proti Rivasu se uvedla 12 body. Zahraniční hráčský pall mall doplňuje řecká rozehrávačka Kostaki, která tak narazí na svojí reprezentační kolegyni Malsti. Ze slovenských hráček se nejvíce prosazuje Katarina Hricková. Ostatní se prosazují již méně. V kádru Košic je i Alena Kováčová, která byla oporou Žabovřesk, ale její statistiky nejsou příliš výrazné. Navíc její minuty na palubovce se značně snížily po příchodu dua Frohlich – McCoughtry. Prověrkou na zápas s USK bylo nedělní utkání slovenské ligy proti Slovanu Bratislava, které Košice vyhrály o padesát bodů, čímž potvrdily svoje kralování slovenskému basketbalu, neboť ve dvanácti kolech ani jednou nezaváhaly a bez porážky vedou nejvyšší slovenskou soutěž.
 
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace