eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK získalo druhou euroligovu výhru | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK získalo druhou euroligovu výhru

📁 Evropské poháry 🕔12.11.2009
USK získalo druhou euroligovu výhru

Please enter banners and links.

S touhou napravit porážku s madridským Rivasem Ecopolis vstupovaly hráčky ZVVZ USK Praha do včerejšího euroligového utkání proti polskému vícemistrovi, týmu AZS PWSZ Gorzów. K počáteční nervozitě přispěl i trenér Blažek, který špatně označil základní pětku, a tak na hřiště musela Sadra Le Drean místo Catherine Kraayveld.

 

ZVVZ USK Praha- KSSSE AZS-PWSZ Gorzow                96:79/23:13, 48:30, 71:54/

S touhou napravit porážku s madridským Rivasem Ecopolis vstupovaly hráčky ZVVZ USK Praha do včerejšího euroligového utkání proti polskému vícemistrovi, týmu AZS PWSZ Gorzów. K počáteční nervozitě přispěl i trenér Blažek, který špatně označil základní pětku, a tak na hřiště musela Sadra Le Drean místo Catherine Kraayveld. Vzhledem k tomu, že se hra nepřerušila téměř 3, 5 minuty, tak se americká podkošová hráčka zapojila do hry až ve čtvrté minutě. Polky vedly 4:0.Domácí se vzchopili až po pěti minutách, kdy díky osmibodové šňůře šli do vedení a od tohoto momentu ani jednou neprohrávali. Rozhodující krok k vítězství udělaly Pražanky mezi 7.- 10. minutou, kdy po deseti bodech v řadě vedly po první čtvrtině 23:13. Zónová obrana hostujících hráček načas trochu přibrzdila USK. Šlo však jen o velmi krátký výpadek. Po time outu ve 14.minutě se rozstřílela Elhotová a především její trojkařská kanonáda dovedla domácí tým k dvacetibodovému vedení v poločase. Po změně stran začal Gorzow mnohem více využívat chyb v obraně domácího družstva, díky kterým zaznamenal několik snadných košů. Naštěstí se českým mistryním dařilo v útoku, a tak se druhých dvacet minut změnilo v útočnou přestřelku, kde útok dominoval nad obranou. Výsledek druhého poločasu 48:49 hovoří za vše. Naštěstí domácí hráčky nepovolily hostům zápasový obrat a získaly tak důležité dva body. Nutno ovšem dodat, že Gorzow byl podstatně slabší než Španělský Rival a silnější tým by chyby USK v obraně trestal mnohem důrazněji, což by Pražanky v některém dalším utkání Euroligy mohlo mrzet. Utkání se povedlo Kateřině Elhotové, autorce 25 bodů a pěti trojek. K výhře přispěly i dobře hrající Kublina v první půli a Kraayveld po změně stran. Utkání se příliš nepovedlo Lindsay Whalen . Maltsi odvedla pouze průměrný výkon, podobně jako ostatní hráčky. Je jen škoda, že proti slabšímu euroligovému protivníkovi nedostaly větší šanci české hráčky Pecková, Šujanová a Bartoňová, které se na palubovce neobjevily vůbec. Bednářová odehrála pouze pět minut. Co však musí USK Gorzowu závidět jsou fanoušci. Na Folimanku přijel kotel asi padesáti příznivců Gorzowa, kteří neúnavně povzbuzovali svůj klub a výrazně tak oživili atmosféru v jinak chladném publiku.
 
Body: Elhotová 25, Kraayveld 18, Kublina 16, Maltsi 14, LeDrean 10, Whalen 7, Tamane 4, Kireta 2 – Kaczmarczyk 20, Piekarska 17, Sapova 13, Zurowska 12, Spencer 11, Richards 4, Dzwigalska 2.TH: 7/8- 17/18, fauly: 12/14, trojky:15/35- 6/15. Počet diváků : 892.
 
                                                              TABULKA   SKUPINY  C
                                             

1. BOURGES BASKET 2/1 5
2. ZVVZ USK Prague 2/1 5
3. MKB EUROLEASING SOPRON 2/1 5
4. RIVAS ECOPOLIS 2/0 4
5. KSSSE AZS-PWSZ Gorzow 0/3 3
6. GOOD ANGELS KOSICE 0/2 2
Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace