eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

USK rozdrtil Šoproň | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

USK rozdrtil Šoproň

📁 Evropské poháry 🕔26.11.2009
USK rozdrtil Šoproň

Please enter banners and links.

Hráčky USK úspěšně zvládly páté kolo Euroligy a po nepřesvědčivé první čtvrtině suverénně přehrály maďarskou Šoproň o 23 bodů. Jak se však zápas vyvíjel od začátku?

 

Hráčky USK úspěšně zvládly páté kolo Euroligy a po nepřesvědčivé první čtvrtině suverénně přehrály maďarskou Šoproň o 23 bodů. Jak se však zápas vyvíjel od začátku?
 
ZVVZ USK Praha – MKB Euroleasing Šoproň 98:75 /21:22, 50:35, 72:53/
 
Domácí hráčky začaly velmi vlažně, čehož Šoproň využila k vedení 5:0. Trojka Kraayveld sice na krátký moment přinesla vedení Pražankám, ale špatná obrana podkošových hráček hostujícího týmu opět pustila do vedení Maďarky. Také individuální řešení některých situací na útočné polovině zejména v podání Lindsay Whalen nepřineslo domácím ovoce. Hosté vedli o bod po prvních deseti minutách. Zásadní zlom přišel s přechodem USK na zónovou obranu. České mistryně po dvou minutách  druhé kvarty vedly 34:24 a ani dva time outy Šoproně nevedly ke zlepšení jejich basketbalového projevu. Značné množství ztrát, tragická střelba a rychlé protiútoky USK dovedly k poločasovému vedení o patnáct bodů.

Po změně stran Pražanky rychle zvýšily náskok až na dvacet bodů. Na to Šoproň našla odpověď v podobě šňůry 11:2. Domácí rázem vedli již jen o jedenáct bodů. Na to zareagovaly nejlepší střelkyně českého celku Whalen a Maltsi, které vrátily domácím dvacetibodové vedení ještě před koncem třetí části. V závěrečném hracím období již pražské basketbalistky nepřipustily žádné drama a utkání dovedly k zasloužené výhře. Alespoň v závěru dostaly příležitost Češky  Šujanová a Pecková. Tím se USK s bilancí tří výher a dvou porážek dostal na druhé místo ve skupině a má udržení dobré výchozí pozice pro osmifinále ve svých rukou. K tomu však potřebuje vyhrát příští týden doma s Bourges a přerušit euroligové  prokletí spočívající v tom, že se mu nikdy nepodařilo vyhrát ve dvou po sobě jdoucích zápasech.
 
Body: Maltsi 31, Whalen 24, Bednářová 12, Kraayeveld 8, Tamane 7, Kublina 5, Elhotová 5, LeDrean 4, Kireta 2- Horti 21, Holt 18, Honti 12, Krivačevič a Semsei po 8, Miljkovič 6, Ratkaine 2. Fauly:16/17, TH: 14/16- 11/15, trojky 14/24 – 2/15.


(Staňte se fanouškem portálu proBasket.cz na Facebooku a zajistěte si přísun dalších basketbalových novinek)

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace